myszonik 28.06.2011 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Metalliców na razie nie zamawiam, bo na razie robię górne łazienki, a metallic jest do dolnej toalety. Ale mam zamiar gdzieś w necie zamówić. Zapytam też w naszym ulubionym sklepie w Swarzędzu:)Tataraku, wybrane płytki są wszystkie w dzienniku. Górne łazienki - przy sypialni paradyż piumetta/ piume, dziecięca vivida/vivido. Co do płytek ściennych na podłogę to zależy pewnie od rodzaju czy się nadają. Ja pytałam w sprawie metallica właśnie (bo chciałam mieć ten sam format co na ścianie na podłodze) i mi panowie w sklepie powiedzieli, że mogę położyć te teoretycznie ścienne na podłodze tylko nie srebrne, bo się zetrą, ale każdy inny kolor tak..Ale tak jak pisze Tatarak jak płytki bardzo gładkie i delikatne to pewnie na podłodze się nie sprawdzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 28.06.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Myszonik! Grzejniki wyglądają świetnie! Co to za model? I masz rację, że nie wnikasz która strona zawiniła - Ty płacisz za pełnowartościowy towar.W kwestii cegiełki - ja raczej bym jej nie kładła (faktycznie niewiele miejsca zostało), ale jeślibyście się jednak zdecydowali ją kłaść to stanowczo z podciągiem w cegiełkę - żeby była ciągłość, jednolitość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 28.06.2011 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Balbinogrzejniki to purmo ramo. Droższe niestety od zwykłych, ale wizualnie zwykłych znieść nie mogłam.Jak kto ma jeszcze więcej kasy żeby poszaleć to można je zamawiać w dowolnym kolorze z palety RAL:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 29.06.2011 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Grzejniki rzeczywiście dużo ładniejsze od takich "zwyklaków". Ja jeszcze przed wyborem (po instalacji ale grzejnków nie kupiłam) więc z chęcią sobie popatrzyłam. A możesz napisać jakiej one są grubości? I czy są dużo droższe od zwykłych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 29.06.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 dzięki myszokoniku za odpowiedź w sprawie styro U mnie zmieści sie tylko 10cm więc szukam czegoś o dobrej izolacyjności pod podłogówke.A pamietasz może jaką Twój miał lambdę i jaki był koszt za m3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 29.06.2011 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 ka_em grzejniki mają różną grubość w zależności od typu, który wybierzesz.. ale to już kwestia instalatora, bo trzeba przeliczyć moc, wielkość i dobrać odpowiedni typ http://www.purmo.com/pl/produkty/grzejniki-plytowe/purmo-ramo-compact.htmco do ceny to trudno mi jednoznacznie powiedzieć jaka jest różnica. Na początku wychodziło nam na cały dom ok. 7.000 za viessmana (gdzie nasz dostawca miał super zniżkę), a za te purmo ramo ok. 12.000, ale później niestety trzeba było pozmieniać specyfikację grzejników, bo się okazało, że te wyliczone wg mocy nie chciały nam się zmieścić na wielkość w tych miejscach gdzie były zaplanowane i musieliśmy inaczej to rozplanować, więc wyszło jeszcze więcej. Najlepiej jak weźmiesz wyceny dla tych grzejników, które będą dla Ciebie wyliczone i porównasz. Agi75 tu dane dot. styropianów http://www.termoorganika.com.pl/pliki/produkty_pdf/GOLD%20dach-podloga%202009-07-07.pdfkosztował ok. 200 zł/m3, ale ja potrzebowałam nagle, więc nigdzie nie szukałam, wzięłam w hurtowni, która akurat mogła najszybciej załatwić. I u mnie było jeszcze mniej - na parterze 12, a na piętrze chyba 7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 29.06.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Monia, te grzejniczki śliczne. Też*bym była z nich zadowolona i nad każdym uszkodzonym płakała.Ja trochę żałuję że nie wzięłam takich. Mamy grzejniki w miejscach niereprezentatywnych (pokoje dzieci i sypialnia) I wzięliśmy brzydkie brugmany. Tylko do sypialni wersję Piano (gładkie). No trudno. I tak na nie nikt nie będzie patrzył Wybrałaś już fugę do jasnej fridy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 30.06.2011 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Chyba wezmę grafitową, ale jeszcze nie kupiłam, bo ciągle w niedoczasie jestem. Ktoś poleca fugi jakiś konkretnych firm?Bo że nie cersanit to już wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 30.06.2011 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 coś mi umknęło głosowanie w sprawie "co na podciąg" - moim zdaniem to, co na dużą ścianę z prawej stron zdjęcia (przy założeniu że kominek jest z lewej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 30.06.2011 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Dzięki za głos... nadal je zbieram:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papisia 30.06.2011 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 hej, fuga - polecam MAPEI, podciąg - koniecznie w cegle, jezeli ścianki będą w cegle, tak mysle. ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 01.07.2011 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Myszonik, grzejnik bardzo ładne. Gdyby miała to bym wybrała podobne. Bardzo subtelne są te paski na obudowie, dodają elegancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 01.07.2011 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Dziękuję wszystkim za komplementy pod adresem grzejników. Bardzo się cieszę, że je wybrałam i choć kosztowały więcej to nie żałuję tej kasy, bo przez następne lata nie będę musiała na grzejniki patrzeć z bólem zębów:) W ogóle grzejniki psują mi wizualnie wnętrza, ale co począć trzeba dom jakoś ogrzać. Może w następnym przemyślę inne rozwiązania. Gdyby nie to, że jednym z priorytetów była dla mnie na dole porządna prawdziwa decha na podłodze to pewnie zrobiłabym wszędzie podłogówkę i byłoby po problemie grzejnikowym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 01.07.2011 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 chwilę mnie nie było a tu tyle się dzieje.. gratuluję kolejnych etapów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.07.2011 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Dziękuję wszystkim za komplementy pod adresem grzejników. Bardzo się cieszę, że je wybrałam i choć kosztowały więcej to nie żałuję tej kasy, bo przez następne lata nie będę musiała na grzejniki patrzeć z bólem zębów:) W ogóle grzejniki psują mi wizualnie wnętrza, ale co począć trzeba dom jakoś ogrzać. Może w następnym przemyślę inne rozwiązania. Gdyby nie to, że jednym z priorytetów była dla mnie na dole porządna prawdziwa decha na podłodze to pewnie zrobiłabym wszędzie podłogówkę i byłoby po problemie grzejnikowym:) No bo są naprawdę ładne. Eleganckie i zdobią ścianę zamiast ją szpecić. A czemu nie kanałowy? A ja bym chyba podciągu w cegle nie robiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 01.07.2011 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Jakoś nie zgłębiłam tematu grzejników kanałowych, a potem było już za późno... Co do podciągu głosowanie trwa, jeszcze trochę czasu zostało, czekam na głosy:) Ado, miło Cię widzieć, rozumiem, że skoro wróciłaś ze szpitala i buszujesz po forum to wszystko ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.07.2011 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 nie myślałaś o Caparolu w temacie tynków..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 01.07.2011 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Myszonik a jak TY się czujesz. Już chyba do pracy nie chodzisz? Jak Twoje ostatnie przygotowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 01.07.2011 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 esiak myślałam i nadal myślę To jest właściwie cały czas mój faworyt, bo nie znalazłam na razie o nim złych opinii. Muszę wszystko przeliczyć i porównać cenowo. Rozmawiałam już z kierbudem, o tym alpolu nigdy nie słyszał, coś tam zaczął szukać i podczytywać i wychodzi, że doświadczenie mają niezbyt wieloletnie, a ponadto żadnych certyfikatów, więc chyba dam sobie z tym spokój, choć mój wykonawca mówi, że sporo prac już na tym materiale wykonał i nigdy nic złego się nie działo, a reklamacji brak. ka_em u mnie ok. Do pracy chodzę nadal a i owszem, choć ostatnio coś mi ciśnienie w górę idzie i lekarz coraz bardziej naciska, abym już zaniechała pracowania. Ale ja myślę, że jak mi od czegoś ciśnienie skacze to chyba raczej od budowy niż od pracy:) Przygotowania z grubsza ogarnięte, podstawowe rzeczy mam, także dziecię będzie w co odziać i w czym przywieźć ze szpitala, a później na bieżąco dokupi sie to czego brakuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 01.07.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Z tym ciśnieniem to uważaj bo później same problemy. I nie ma co tak się męczyć w tej pracy. Kiedy ty odpoczniesz i nabierzesz sił na przyjście Malutkiej? Zrób sobie trochę wolnego i zadbaj o siebie:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts