myszonik 01.07.2011 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Ja wiem, wiem wszyscy mi to powtarzają, tylko ja strasznie dziadzieję jak nie mam przymusu nic zrobić.... pewnie nawet nie będę miała motywacji żeby zrzucić piżamę i wyjść z domu:)Ciśnienie kontroluję, jak będzie źle to ze wskazaniami lekarza nie będę dyskutować, aż tak szalona nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.07.2011 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 O, witaj w klubie, ja też dziadzieję. I tak jest już*ponad 3 lata. Brrrrr Muszę się*przeprowadzić, bo już mnie nawet do sprzątania nic nie motywuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.07.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Byłam w dzienniku Alpola nie znam, jeden z tynkarzy proponował nam tynk wewnętrzny tej firmy. Przegrzebaliścmy net, mało znaleźliśmy i zrezygnowaliśmy. Też bym się zastanawiała nad dębem i kasztanem. Zdecydowanie najładniejsze. Nie lubię takich wyborów, nigdy nie potrafię zdecydować. No i gratuluję wyborów - parapety, schody. Ja w ogóle mam to gdzieś i chyba powinnam się*zastanowić*nad swoją opieszałością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 01.07.2011 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Ciesz się tak niską fakturą. Ja dostałam 170zł. A pirwsz to było prawie 250:o. W domu tyle nigdy nie wykorzystałam. JAk dla mnie to bardziej podoba się kasztan. ALe to też zależy jakie kolory zrobisz w pokoju, żeby za ciemno nie było. Jak widzę schody i parapety robisz ciemne - a jaki kolor planujesz na elewację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.07.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 A my 1200 Ale za poł roku i z szacowania. Byłoby 900. Też masakra Teraz płacimy ok 130-150/mc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 01.07.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 A płacicie tyle za budowlany czy już "normalny". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.07.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 budowlany nie wyobrazam sobie ile płaci pasie od roku za budowlny mieszkając Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.07.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Myszonik sprawdź stan licznika i odczyt na fakturze...My pierwszą fakturę dostaliśmy za ponad 200zł, zużycie licznikowe było 0, a oni sobie wpisali (pewnie szacunkowo) ponad 230kWh! zadzwoniłem i z lekka ich zwymyślałem, kobieta stwierdziła tylko, że pewnie facet od odczytów musiał się "pomylić", kazali nie płacić i przysłali korektę...wczoraj dostaliśmy rachunek i za 2 miesiące mamy do zapłacenia 105 zł (a trochę prądu idzie na budowie, na jakieś duperele) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 01.07.2011 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 No właśnie najlepsze jest to, że na tej fakturze nie ma należności za prąd! (tzn. jest 1,19 zł + VAT). To są same jakieś opłaty przesyłowe, abonamentowe, handlowe i diabli jeszcze wiedzą jakie Do kabaretu się ta faktura nadaje... Prąd budowlany. Mam nadzieję, że przy normalnym te opłaty też trochę znormalnieją, bo nie wyobrażam sobie płacić tyle za prąd, tzn. za potencjalną możliwość korzystania z prądu + to co zużyję za prąd. ka_em elewacja jasna - brudny biały lub jakaś bardzo lekka szarość - muszę pooglądać próbniki. Co do alpolu - nasz kierbud przeprowadził wywiad w środowisku, opinie podzielone, ale zdarzają się też negatywne, w necie niewiele mogę znaleźć, więc sobie odpuszczam, co jak co ale systemu docieplenia kota w worku kupować nie zamierzam. Mamy załatwiony jakiś namiar z polecenia szefa dużej firmy do Caparola - mają nas ponoć potraktować przyjemniej cenowo, zobaczymy w przyszłym tygodniu jak to wygląda - zwrócimy się o wycenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.07.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 a ile macie kW w umowie? bo głownie od tego są później wysokie opłaty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 01.07.2011 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 A widzisz tego nie brałam pod uwagę... muszę sprawdzić. Sama tych kW nie wymyśliłam, podali mi jakąś wartość do wpisania we wniosku w Enei. Muszę to sprawdzić i z elektrykiem obgadać czy nie za dużo... może mnie w tej Enei wrobili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.07.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 wciskają, wciskają, bo od tego zależy też opłata przyłączeniowa..pewnie masz z 12kW lub więcej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.07.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 My mamy 7 i placimy za same przesyłowe i abonamentowe też horrendalnie dużo. Za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.07.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 my mamy 9kW i opłaty przejściowej: 21,96 zł, opłaty stałej za dystrybucje: 46,08zł opłata abonamentowa 3,90zł, wszystkie ceny netto za 2 miesiące.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.07.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Myszonik, wracając do Twoich grzejników, chyba sobie zafundujemy takie jak Twoje do salonu (3 grzejniki) albo model Purmo Plan, nasz instalator oferuje nam Purmo z rabatem 55% http://www.purmo.com/images/products/Grzejniki-plytowe-Purmo-Plan-Ventil-Compact-M.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 01.07.2011 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Ha! No i wszystko jasne - ja mam 16!Jak rozumiem niepotrzebnie? A kto mi teraz łopatologicznie powie ile tak naprawdę potrzebuję?Bo chyba muszę w takim razie pójść i to zmienić (co zapewne będzie wymagało papierkowej zabawy z Eneą najbardziej znienawidzoną przeze mnie instytucją na świecie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 01.07.2011 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 EsiakRamo polecam, na żywo wyglądają świetnie, jest zdecydowana różnica w wyglądzie pomiędzy nimi a zwyklakami. Plan'ów na żywo nie widziałam, ale pewnie też są ładne:)A rabacik wygląda bardzo przyjemnie... szkoda, że wcześniej nie miałam takiego namiaru. Z wypowiedzi powyżej wnioskuję, że instalatora udało się znaleźć? I to z korzystnymi koneksjami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.07.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Aż sobie poszłam po f-rę. W RWE ceny netto za m-c za 7kW przejściowa: 8,54, dystrybucja: zmienna 0,1393 za kWh (co dało w maju 14,77 pln przy zużyciu 106 kWh), abonament 2,22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.07.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Ha! No i wszystko jasne - ja mam 16! Jak rozumiem niepotrzebnie? A kto mi teraz łopatologicznie powie ile tak naprawdę potrzebuję? Bo chyba muszę w takim razie pójść i to zmienić (co zapewne będzie wymagało papierkowej zabawy z Eneą najbardziej znienawidzoną przeze mnie instytucją na świecie). Jeeeeezuuuu, mąż usiadł. 7 to jest spory zapas, nigdy nie przekroczyliśmy, nawet przy betoniarce 13 mamy mieć docelowe Chyba wam fakjtycznie to wcisnęli! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.07.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Aż sobie poszłam po f-rę. W RWE ceny netto za m-c za 7kW przejściowa: 8,54, dystrybucja: zmienna 0,1393 za kWh (co dało w maju 14,77 pln przy zużyciu 106 kWh), abonament 2,22 ale porównujesz trochę nie te wiersze... ja pisałem o samych opłatach stałych, które są jedynie uzależnione od umownej mocy... dystrybucję zmienną ja mam 0,1372 za kWh co przy zużytych 10kWh daje 1,37zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts