Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowy zawrót głowy Myszy i Niedźwiedzia - komenty:)

Recommended Posts

Ja wiem, wiem wszyscy mi to powtarzają, tylko ja strasznie dziadzieję jak nie mam przymusu nic zrobić.... pewnie nawet nie będę miała motywacji żeby zrzucić piżamę i wyjść z domu:)

Ciśnienie kontroluję, jak będzie źle to ze wskazaniami lekarza nie będę dyskutować, aż tak szalona nie jestem.

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Byłam w dzienniku :yes:

Alpola nie znam, jeden z tynkarzy proponował nam tynk wewnętrzny tej firmy. Przegrzebaliścmy net, mało znaleźliśmy i zrezygnowaliśmy.

Też bym się zastanawiała nad dębem i kasztanem. Zdecydowanie najładniejsze. Nie lubię takich wyborów, nigdy nie potrafię zdecydować.

No i gratuluję wyborów - parapety, schody. Ja w ogóle mam to gdzieś i chyba powinnam się*zastanowić*nad swoją opieszałością :(

Ciesz się tak niską fakturą. Ja dostałam 170zł. A pirwsz to było prawie 250:o. W domu tyle nigdy nie wykorzystałam.

JAk dla mnie to bardziej podoba się kasztan. ALe to też zależy jakie kolory zrobisz w pokoju, żeby za ciemno nie było.

Jak widzę schody i parapety robisz ciemne - a jaki kolor planujesz na elewację?

Myszonik sprawdź stan licznika i odczyt na fakturze...

My pierwszą fakturę dostaliśmy za ponad 200zł, zużycie licznikowe było 0, a oni sobie wpisali (pewnie szacunkowo) ponad 230kWh! zadzwoniłem i z lekka ich zwymyślałem, kobieta stwierdziła tylko, że pewnie facet od odczytów musiał się "pomylić", kazali nie płacić i przysłali korektę...

wczoraj dostaliśmy rachunek i za 2 miesiące mamy do zapłacenia 105 zł (a trochę prądu idzie na budowie, na jakieś duperele)

No właśnie najlepsze jest to, że na tej fakturze nie ma należności za prąd! (tzn. jest 1,19 zł + VAT).

To są same jakieś opłaty przesyłowe, abonamentowe, handlowe i diabli jeszcze wiedzą jakie ;) Do kabaretu się ta faktura nadaje...

Prąd budowlany. Mam nadzieję, że przy normalnym te opłaty też trochę znormalnieją, bo nie wyobrażam sobie płacić tyle za prąd, tzn. za potencjalną możliwość korzystania z prądu + to co zużyję za prąd.

ka_em

elewacja jasna - brudny biały lub jakaś bardzo lekka szarość - muszę pooglądać próbniki.

Co do alpolu - nasz kierbud przeprowadził wywiad w środowisku, opinie podzielone, ale zdarzają się też negatywne, w necie niewiele mogę znaleźć, więc sobie odpuszczam, co jak co ale systemu docieplenia kota w worku kupować nie zamierzam.

Mamy załatwiony jakiś namiar z polecenia szefa dużej firmy do Caparola - mają nas ponoć potraktować przyjemniej cenowo, zobaczymy w przyszłym tygodniu jak to wygląda - zwrócimy się o wycenę.

Ha! No i wszystko jasne - ja mam 16!

Jak rozumiem niepotrzebnie? A kto mi teraz łopatologicznie powie ile tak naprawdę potrzebuję?

Bo chyba muszę w takim razie pójść i to zmienić (co zapewne będzie wymagało papierkowej zabawy z Eneą najbardziej znienawidzoną przeze mnie instytucją na świecie).

Esiak

Ramo polecam, na żywo wyglądają świetnie, jest zdecydowana różnica w wyglądzie pomiędzy nimi a zwyklakami.

Plan'ów na żywo nie widziałam, ale pewnie też są ładne:)

A rabacik wygląda bardzo przyjemnie... szkoda, że wcześniej nie miałam takiego namiaru.

Z wypowiedzi powyżej wnioskuję, że instalatora udało się znaleźć? I to z korzystnymi koneksjami:)

Ha! No i wszystko jasne - ja mam 16!

Jak rozumiem niepotrzebnie? A kto mi teraz łopatologicznie powie ile tak naprawdę potrzebuję?

Bo chyba muszę w takim razie pójść i to zmienić (co zapewne będzie wymagało papierkowej zabawy z Eneą najbardziej znienawidzoną przeze mnie instytucją na świecie).

Jeeeeezuuuu, mąż usiadł.

7 to jest spory zapas, nigdy nie przekroczyliśmy, nawet przy betoniarce

13 mamy mieć docelowe

Chyba wam fakjtycznie to wcisnęli!

Aż sobie poszłam po f-rę. W RWE ceny netto za m-c za 7kW przejściowa: 8,54, dystrybucja: zmienna 0,1393 za kWh (co dało w maju 14,77 pln przy zużyciu 106 kWh), abonament 2,22

ale porównujesz trochę nie te wiersze... ja pisałem o samych opłatach stałych, które są jedynie uzależnione od umownej mocy...

dystrybucję zmienną ja mam 0,1372 za kWh co przy zużytych 10kWh daje 1,37zł :p