Esiak 01.07.2011 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 salik i co myślisz o mojej cenie na Vaillanta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 01.07.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Akurat tego modelu nie znam, więc ciężko mi się odnieść.Ten rabat to jak rozumiem od cen katalogowych?Ale tak czy siak zazdroszczę - mój instalator niestety ma ceny o ok. 15% wyższe niż najtańsze netowe(więc będziemy pewnie kupować przez sieć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.07.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Wybieraliśmy wtedy to co było tańsze.Mamy RWENie będziemy podnosić budowlanej, tylko zmieniać na mieszkaniową z budowlanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 01.07.2011 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 No dobrze to już wszystko wiem. Trzy fazy są niezależne od mocy przyłączeniowej. Na czas budowy nie potrzebuję dużo tejże mocy i mogę zmniejszyć pewnie do 10. Ale skoro mam indukcję i piekarnik + wszystkie inne sprzęty domowe to raczej i tak ok. 15 potrzebuję docelowo. Wniosek: nic nie opłaca mi się zmieniać, bo zanim przebrnę przez papierologię to zamieszkam i będę znów zmieniać na abarotkę Ale sama dyskusja pouczająca. Monsanabio a to nie było tak, że u Ciebie nie mogli robić tynków maszynowych, bo miałaś za małą moc? Czy mi się coś pomieszało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.07.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Akurat tego modelu nie znam, więc ciężko mi się odnieść. Ten rabat to jak rozumiem od cen katalogowych? Ale tak czy siak zazdroszczę - mój instalator niestety ma ceny o ok. 15% wyższe niż najtańsze netowe (więc będziemy pewnie kupować przez sieć) a Ty jaki model wybrałeś...? tu masz namiar na gościa z muratora, który ma na vaillanta przyzwoite ceny - 1950 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.07.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Na czas budowy nie potrzebuję dużo tejże mocy i mogę zmniejszyć pewnie do 10. Teraz to możesz spokojnie do 7 Nie przekroczysz tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 01.07.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Esiak - my bierzemy pewnie Ecotec Plus 186/3-5 z zasobnikiem VIH-S 300. O, nie wiedziałem że 1950 ma też niemieckie, myślałem że głównie włoskie sprzedaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.07.2011 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 N Monsanabio a to nie było tak, że u Ciebie nie mogli robić tynków maszynowych, bo miałaś za małą moc? Czy mi się coś pomieszało? Nie, to są dwie różne sprawy. U nas maksymalna pobrana moc wyniosła 4kW (w całej historii budowy) Także moc mam wystarczającą, ze sporym zapasem. Tu chodziło o zabezpieczenie przedlicznikowe. Było za małe i wywalało maszynę tynkarską. Zwiększyliśmy o 1 jednostkę i poszło. Moc przyłączeniowa nie miała z tym związku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.07.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 No dobrze to już wszystko wiem. Trzy fazy są niezależne od mocy przyłączeniowej. Na czas budowy nie potrzebuję dużo tejże mocy i mogę zmniejszyć pewnie do 10. Ale skoro mam indukcję i piekarnik + wszystkie inne sprzęty domowe to raczej i tak ok. 15 potrzebuję docelowo. Wniosek: nic nie opłaca mi się zmieniać, bo zanim przebrnę przez papierologię to zamieszkam i będę znów zmieniać na abarotkę Ale sama dyskusja pouczająca. Monsanabio a to nie było tak, że u Ciebie nie mogli robić tynków maszynowych, bo miałaś za małą moc? Czy mi się coś pomieszało? kochana z tą zmianą taryfy w Enea nie jest tak łatwo, zmieniają z budowlanej na domową dopiero po odbiorze budynku lub zameldowaniu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 01.07.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 myszonik ma chyba trochę inną sytuację niż większość z Was (a zdaje się taką samą jak ja) - tzn. nie miała w ogóle prądu budowlanego.Zgadza sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.07.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 myszonik ma chyba trochę inną sytuację niż większość z Was (a zdaje się taką samą jak ja) - tzn. nie miała w ogóle prądu budowlanego. Zgadza sie? aaaaaaaaaaaa A to tak można?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.07.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Esiak - my bierzemy pewnie Ecotec Plus 186/3-5 z zasobnikiem VIH-S 300. O, nie wiedziałem że 1950 ma też niemieckie, myślałem że głównie włoskie sprzedaje salik to Ty pytałeś o kotły z mniejszą modulacją, napisałem Ci na jakie warto spojrzeć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.07.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 myszonik ma chyba trochę inną sytuację niż większość z Was (a zdaje się taką samą jak ja) - tzn. nie miała w ogóle prądu budowlanego. Zgadza sie? od razu dostała G11..? nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 01.07.2011 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Esiak - tak, czytałem, dzięki Natomiast obawiam się że sporo z tych kotłów ma małą moc i mógłby być problem z podgrzewaniem CWU (zresztą tak mówi też mój hydraulik). A jest jakiś przymus posiadania prądu budowlanego na działce? Przecież można budować choćby z agregatu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.07.2011 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 A jest jakiś przymus posiadania prądu budowlanego na działce? Przecież można budować choćby z agregatu... Przymusu zapewne nie ma, ale mnie raczej ciekawi jak można mieć docelowy mieszkalny w trakcie budowy? To nie jest tak że mieszkalny dostaje się po odbiorze budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.07.2011 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 jaki problem z cwu...?różnica w nagrzewaniu zbiornika 100L o początkowej temp 10oC do zadanej 45oC pomiędzy kotłami 15kW i 20kW to 4 minuty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 02.07.2011 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 No nie ten prąd, którego dotyczy rzeczona faktura to jest budowlany i wg stawki budowlanej. Wiem, że na normalną mogę przejść dopiero po odbiorze budynku, ale liczę, że najdalej za pół roku to nastąpi....A faktycznie prąd założyłam dopiero teraz, a całą budowę korzystałam z prądu z działki obok, gdzie aktualnie mieszkamy. Tak wyszło po pierwsze dlatego że z prądem się sprawa ślimaczyła, bo chcieliśmy skrzynkę postawić na dokupionym od sąsiada pasie gruntu, który stanowi odrębną geodezyjnie działkę, więc wymagało to papierologii, a a po drugie to właśnie też po to, aby bez sensu nie przepłacać jak za zboże za budowlany.Ja właśnie wybywam na krótki wypad weekendowy, wobec czego proszę się nie obawiać, że pojechałam się rozpakować, mam zamiar wrócić jeszcze nadal z brzuszkiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 02.07.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Monia, udanego urlopowania!i pogody!Gdzie jedziecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 02.07.2011 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Miłego wypoczynku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 03.07.2011 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Dzięki, byłam tylko na krótko u mamy. Pogoda nie dopisała, ale zawsze miło trochę czasu z rodzinką spędzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts