Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowy zawrót głowy Myszy i Niedźwiedzia - komenty:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No ja chyba też na płytkach, bo grzejnika w wiatrołapie nie zaplanowałam..

A ja się z mężem o to kłóciłam (zdając sobie sprawę, że nie dokońca mam rację. Ale baran jestem, więc wiadomo :cool:) bo wydawało mi się, że z tymi grzejnikami pod każdym względem przesadza.

Chyba powinnam mu jakieś piwo postawić :yes:

myszonik, papisia - proszę dajcie mi na priva namiar na tego Waszego Pana Błażeja. I proszę napiszcie ile kosztuje m2. I czy sam tnie cegły na płytki ?? czy kupujecie/kupowałyście gotowe płytki.

Ja chcę cegłę w salonie, kuchni i łazience (oczywiście nie na każdej ścianie) - więc trochę wychodzi.

A jak ekipa dobrze kładzie, a jeszcze można oko nacieszyć ;) , to dlaczego nie skorzystać.

No już wróciłam... przecież zdrowych na weekend w szpitalu nie trzymają:)

A na serio to ja mam syndrom wysokiego ciśnienia na widok białego fartucha, a że w ciąży na wszystko dmuchają to postanowili to moje ciśnienie (razem ze mną) w szpitalnych warunkach poobserwować. Na szczęście trzymam się normy, mała się na razie cieszy pobytem w brzuchu, więc wszystko w porządku. Jeszcze chyba na rozpakowanie poczekamy ;)

dobrze,że jeszcze w dwupaku ;) a szpitali - nikt nie lubi, ale przynajmniej odpoczęłaś.

Mam nadzieję, że panowie od wykończeniówki nie strzelą focha i zaczną w poniedziałek dalszy etap.

Jeśli możesz daj linka skąd w końcu zamówiłaś ten styropian.

Sprawa z wykończeniowcami załatwiona, chyba uznali swój błąd, w każdym razie przystąpili do dalszych prac, a na przyszłość ustaliliśmy obmiary robót do wykonania przed wykonaniem...

styropian zamawiałam tu

http://www.budowlanysklep.warszawa.pl/styropiany_k_11.html?gclid=CJGCx-CliqoCFQcx3wod5m5X0Q

nie wszystkie styropiany mają na stronie, ale wszystko u nich można zamówić, pan na infolinii raczej konkretny, więc najlepiej przez telefon ustalić co mają i za jaką cenę, a potem mailowo się załatwia samo zamówienie.

Jeśli chodzi o styropian, to musicie wybrać z głową. Na rynku jest bardzo wielu producentów, którzy proponują swoje towary, ale niestety, nie zawsze są one dobrej jakości, czasem to, co jest napisane na opakowaniu, nie zgadza się z rzeczywistością. Dlatego wybierając jakiś produkt, chociażby styropian do ocieplenia, najlepiej wybrać sprawdzony, od sprawdzonego producenta, który naprawdę dba o swoich klientów. Dobre styropiany posiadają odpowiednie certyfikaty jakości i rekomendacje, np. Instytutu Techniki Budowlanej (ITB), jeśli wybierzemy właśnie taki styropian, będziemy mieć pewność, że sprawdzi się on w 100%, a nasze pieniądze nie zostały wyrzucone w błoto.

majka_kajka

witam

styropian już zamówiony, zobaczymy co z tego będzie:)

Teoretycznie producent ma rekomendacje rzeczonego instytutu i jest polecany, a jak będzie w rzeczywistości to się okaże.

Z wielu wątków wynikało, że nawet styropiany bardzo renomowanych producentów nijak norm nie trzymają i bywają np. straszliwie krzywe.

A co do parametrów technicznych takich jak lambda to muszę uwierzyć producentowi, bo przecież nie mam możliwości tego w domowych warunkach sprawdzić ;)

Hej myszonik:)Mam nadzieję, że pomimo tych kwiatków budowlanych nadal się dzielnie trzymasz. U mnie ekipa robi elewację od półtora miesiąca, a wczoraj okazało się, że zabrakło im około 5 kg tynku na przypory. Nie pozostaje mi nic innego jak zamówić 30 kg wiaderko, bo mniejszych nie ma.