Tatarak 10.07.2011 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Myszo - co do styro, to gdzieś niedawno było na forum, żę najelpiej genderka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 10.07.2011 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Tatarakua pamiętasz dlaczego?Bo ta genderka ma trochę gorszą lambdę i mi małżon nosem kręci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.07.2011 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 jeśli mnie pamięć nie myli, to miała być równa, w przeciwieństwie do różnych reklamowanych i droższych. a na elewacji to jednak istotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 10.07.2011 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 No ja chyba też na płytkach, bo grzejnika w wiatrołapie nie zaplanowałam.. A ja się z mężem o to kłóciłam (zdając sobie sprawę, że nie dokońca mam rację. Ale baran jestem, więc wiadomo ) bo wydawało mi się, że z tymi grzejnikami pod każdym względem przesadza. Chyba powinnam mu jakieś piwo postawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 10.07.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Tataraku a pamiętasz dlaczego? Bo ta genderka ma trochę gorszą lambdę i mi małżon nosem kręci... Myszonik bez przesady, gorsza lambda, ale tylko o 0,001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 10.07.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Myszonik bez przesady, gorsza lambda, ale tylko o 0,001 Mój mąż by to zaraz przeliczył na złotówki i by wyszło, że wcale nie mało. On jest w tym specjalistą Z naszą wełną*na strych tak było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 11.07.2011 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 To chyba jednak nie jest zbyt dużo... jakaś pomijalna wartość, ale z kolei mój małżon ma chysia, że ma być 0,031.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 12.07.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 myszonik, papisia - proszę dajcie mi na priva namiar na tego Waszego Pana Błażeja. I proszę napiszcie ile kosztuje m2. I czy sam tnie cegły na płytki ?? czy kupujecie/kupowałyście gotowe płytki. Ja chcę cegłę w salonie, kuchni i łazience (oczywiście nie na każdej ścianie) - więc trochę wychodzi. A jak ekipa dobrze kładzie, a jeszcze można oko nacieszyć , to dlaczego nie skorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 12.07.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Wydaje mi się, że bardzo dobrze, że wybraliście taką samę cegłę. Nie będziesz miała misz maszu - raczej kontynuację stylu. A poza tym zawsze najlepsza jest pierwsza decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 13.07.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 no okazuje się że wcale nie jestem oryginalna też mam uszkodzony grzejnik oczywiście winnych brak ale fakt nie rozpakowywałam ich i nie oglądałam jak przyjechały co do tynku to barwione w masie maja trwalszy kolor i ten argument akurat jest dla mnie istotny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 14.07.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Ja jeszcze nie kupiłam grzejników. Nie mam gdzie ich przetrzymywać. No i plusem jest to, ze dopiero teraz zobaczylam u Myszonik piękne Purmo, które zawiśnie w salonie i gabinecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.07.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Mysza, Ty sobie kobieto jakoś dozuj te emocje, bo normalnie... w szpitalu? ale już wszystko ok? i jesteś grzeczna, tak? no! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 15.07.2011 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 No już wróciłam... przecież zdrowych na weekend w szpitalu nie trzymają A na serio to ja mam syndrom wysokiego ciśnienia na widok białego fartucha, a że w ciąży na wszystko dmuchają to postanowili to moje ciśnienie (razem ze mną) w szpitalnych warunkach poobserwować. Na szczęście trzymam się normy, mała się na razie cieszy pobytem w brzuchu, więc wszystko w porządku. Jeszcze chyba na rozpakowanie poczekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.07.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 no to trzymajcie się tam w dwupaku ciekawe swoją drogą, co wymyślą wykonawcy - ci od błędów matematycznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 16.07.2011 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 też jestem ciekawa... dziś byli na budowie, ale specjalnie do nich nie chodziłam żeby sobie do poniedziałku pomyśleli nad sprawą I może jeszcze przeliczyli ze trzy razy te powierzchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 17.07.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 dobrze,że jeszcze w dwupaku a szpitali - nikt nie lubi, ale przynajmniej odpoczęłaś. Mam nadzieję, że panowie od wykończeniówki nie strzelą focha i zaczną w poniedziałek dalszy etap. Jeśli możesz daj linka skąd w końcu zamówiłaś ten styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 18.07.2011 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Sprawa z wykończeniowcami załatwiona, chyba uznali swój błąd, w każdym razie przystąpili do dalszych prac, a na przyszłość ustaliliśmy obmiary robót do wykonania przed wykonaniem...styropian zamawiałam tuhttp://www.budowlanysklep.warszawa.pl/styropiany_k_11.html?gclid=CJGCx-CliqoCFQcx3wod5m5X0Qnie wszystkie styropiany mają na stronie, ale wszystko u nich można zamówić, pan na infolinii raczej konkretny, więc najlepiej przez telefon ustalić co mają i za jaką cenę, a potem mailowo się załatwia samo zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja_kajka 18.07.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Jeśli chodzi o styropian, to musicie wybrać z głową. Na rynku jest bardzo wielu producentów, którzy proponują swoje towary, ale niestety, nie zawsze są one dobrej jakości, czasem to, co jest napisane na opakowaniu, nie zgadza się z rzeczywistością. Dlatego wybierając jakiś produkt, chociażby styropian do ocieplenia, najlepiej wybrać sprawdzony, od sprawdzonego producenta, który naprawdę dba o swoich klientów. Dobre styropiany posiadają odpowiednie certyfikaty jakości i rekomendacje, np. Instytutu Techniki Budowlanej (ITB), jeśli wybierzemy właśnie taki styropian, będziemy mieć pewność, że sprawdzi się on w 100%, a nasze pieniądze nie zostały wyrzucone w błoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 18.07.2011 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 majka_kajka witam styropian już zamówiony, zobaczymy co z tego będzie:) Teoretycznie producent ma rekomendacje rzeczonego instytutu i jest polecany, a jak będzie w rzeczywistości to się okaże. Z wielu wątków wynikało, że nawet styropiany bardzo renomowanych producentów nijak norm nie trzymają i bywają np. straszliwie krzywe. A co do parametrów technicznych takich jak lambda to muszę uwierzyć producentowi, bo przecież nie mam możliwości tego w domowych warunkach sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 22.07.2011 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Hej myszonik:)Mam nadzieję, że pomimo tych kwiatków budowlanych nadal się dzielnie trzymasz. U mnie ekipa robi elewację od półtora miesiąca, a wczoraj okazało się, że zabrakło im około 5 kg tynku na przypory. Nie pozostaje mi nic innego jak zamówić 30 kg wiaderko, bo mniejszych nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts