Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowy zawrót głowy Myszy i Niedźwiedzia - komenty:)

Recommended Posts

To chyba jednak nie jest zbyt dużo... jakaś pomijalna wartość, ale z kolei mój małżon ma chysia, że ma być 0,031....

myszonik to tak jak mój :)

Potrzebowaliśmy już teraz styropian na ocieplenie lukarn i zamówiliśmy wydawałoby się, że dobry Austrotherm Fassada Premium 0,031 - 12cm, frezowany - http://www.budowlanysklep.warszawa.pl/styropiany/styropian-austrotherm-eps-031-fassada-premium-frezowany-grubosc-12-cm-1m3_p_13895.html.

No i ekipa powiedziała, że powykrzywiany i pofalowany... :sick:

Na resztę domu chyba wybierzemy Termoorganikę...

A co wy zamówiliście?

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

lilan

współczuję, że się tak ślimaczy, u mnie póki co nawet nie ma szans na start elewacji, z powodu pogody ekipa utknęła na poprzedniej budowie.

basiu

ja do lukarn górnych tez potrzebowałam wcześniej i wzięłam termoorganikę 0,031, fachowcy nic nie mówili, ale z kolei anuli i spirei przytrafiły się jakieś fatalnie krzywe partie termoorganiki. Poczytałam trochę wątków o styropianach i wyszło mi, że wszystko to loteria, bo u wszystkich producentów trafiają się jakieś fatalne partie... i wobec tego doszłam do wniosku, że skoro nie mam żadnej gwarancji, że droższy materiał będzie na pewno jakościowo bez zarzutu to wzięłam tańszy

http://www.neotherm.pl/produkt.html?pid=17

Polecany przez sprzedawce i wyszedł mi ponad 2 tysiące taniej niż termoorganika...

Jak już przyjedzie i zostanie sprawdzony w użytku to poinformuję.

Jeśli jednak chcesz drożej to teraz sprzedawcy polecali mi jako najlepszy styropian knauf.

O, to ja przychodzę i odbiję piłeczkę, tylko zapytam o elewację, bo widzę, że się*temat przewija

Ja będę robić*tylko tynkowanie, bez styropianu (ściana 1W). Orientujecie się jaka jest cena za m2 za robociznę i z materiałem? Wychodzą mi jakieś horrendalne sumy (w porównaniu z tynkami wewnętrznymi)

Muszę zacząć szukać ekipy bo się*w tym roku z elewacją nie wyrobimy, a musimy

basiu

ja brałam gładki, ale chyba frezowany też jest.

monsanabio

nie mam zielonego pojęcia jaka jest cena za sam tynk zewnętrzny, bo mi wykonawcy wyceniali już w całości prace łącznie z położeniem styro, ale z tego co kojarzę z rozmów z jednym z nich to cena zależy tez od rodzaju tynku, mineralny powinien być mniej więcej w cenie tych wewnętrznych, drożej jest przy silkonowych czy silikatowych. A ile od Ciebie żądają?

Monsanbia - mi podawali cenę ok. 50-55zł za m2 robocizny (z kładzeniem styropianu), więc u Ciebie powinno być odpowiednio mniej, jeśli sam tynk.

Stawiałbym że pewnie ze 35zł za m2.

Ale też pamiętaj że elewacji masz mniej niż obszaru do tynkowania w środku, więc suma sumarum powinnaś zapłacić mniej.

Dzięki!

Czyli cena ok 50pln jest razem ze styropianem. OK

Monia, nie wiem, bo jeszcze z nikim nie rozmawiałam o cenie. Byli kiedyś jacyś ludzie z mojej ulicy, wpadli, popatrzyli i krzyknęli 40. Wtedy jeszcze nie byliśmy zainteresowani, zresztą grilla szykowałam i o wszystkim miałam ochotę myśleć, ale nie o tynkach (kiedy wewnętrzne były w trakcie) ;)

Przedział 50-60 zł/m2 ze styropianem i tynkiem to jest mniej więcej średnia:)

A materiał to musisz wiedzieć jaki chcesz tynk i jakiej formy ;)

Z innej beczki: macie jakieś godne polecenia (ceny i bezproblemowość) sklep netowy z AGD? Bo właśnie rozsyłam zapytania o moje sprzęty do kuchni... robię to od rana i mam już dość, więc przydałaby się jakaś selekcja ;)

Dzięki za info. Trochę*mi lepiej :yes:

Wyślę Ci jutro na priv jak sprawdzę w f-rze (taką mam świetną pamięć)

Ale z firmą*KiK jest tak, że wkład+obudowa z płyt+kwasówka+rotowent+kamień (kompleks z robocizną) wychodzi niewiele drożej niż wkład który znajdziesz w necie (za którego transport jeszcze potem musisz zapłacić)

A jak Wam wychodzą ceny za kominek - wkład (np. popularny Spartherm) plus obudowa?

jeśli z KiK to wychodzi mniej więcej tak jak ceny gotowych zestawów pokazywane na ich stronie. z wkładam spartherm opłaca się od nich brać, bo praktycznie za niewiele więcej niż wkład w innym miejscu masz już wkład a obudową...