Basia_KRK 22.07.2011 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 To chyba jednak nie jest zbyt dużo... jakaś pomijalna wartość, ale z kolei mój małżon ma chysia, że ma być 0,031.... myszonik to tak jak mój Potrzebowaliśmy już teraz styropian na ocieplenie lukarn i zamówiliśmy wydawałoby się, że dobry Austrotherm Fassada Premium 0,031 - 12cm, frezowany - http://www.budowlanysklep.warszawa.pl/styropiany/styropian-austrotherm-eps-031-fassada-premium-frezowany-grubosc-12-cm-1m3_p_13895.html. No i ekipa powiedziała, że powykrzywiany i pofalowany... Na resztę domu chyba wybierzemy Termoorganikę... A co wy zamówiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.07.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Jak mnie to wkurza - płaci się za materiał "najwyższej jakości" , a dostaje.... mać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 22.07.2011 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 lilan współczuję, że się tak ślimaczy, u mnie póki co nawet nie ma szans na start elewacji, z powodu pogody ekipa utknęła na poprzedniej budowie.basiuja do lukarn górnych tez potrzebowałam wcześniej i wzięłam termoorganikę 0,031, fachowcy nic nie mówili, ale z kolei anuli i spirei przytrafiły się jakieś fatalnie krzywe partie termoorganiki. Poczytałam trochę wątków o styropianach i wyszło mi, że wszystko to loteria, bo u wszystkich producentów trafiają się jakieś fatalne partie... i wobec tego doszłam do wniosku, że skoro nie mam żadnej gwarancji, że droższy materiał będzie na pewno jakościowo bez zarzutu to wzięłam tańszy http://www.neotherm.pl/produkt.html?pid=17Polecany przez sprzedawce i wyszedł mi ponad 2 tysiące taniej niż termoorganika...Jak już przyjedzie i zostanie sprawdzony w użytku to poinformuję. Jeśli jednak chcesz drożej to teraz sprzedawcy polecali mi jako najlepszy styropian knauf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 22.07.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 myszonik wybór styro zostawiam mężowi musi mieć na pewno 0,031 i frez. Ten wasz jest w wersji frezowanej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 22.07.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 O, to ja przychodzę i odbiję piłeczkę, tylko zapytam o elewację, bo widzę, że się*temat przewijaJa będę robić*tylko tynkowanie, bez styropianu (ściana 1W). Orientujecie się jaka jest cena za m2 za robociznę i z materiałem? Wychodzą mi jakieś horrendalne sumy (w porównaniu z tynkami wewnętrznymi)Muszę zacząć szukać ekipy bo się*w tym roku z elewacją nie wyrobimy, a musimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 22.07.2011 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 basiu ja brałam gładki, ale chyba frezowany też jest.monsanabionie mam zielonego pojęcia jaka jest cena za sam tynk zewnętrzny, bo mi wykonawcy wyceniali już w całości prace łącznie z położeniem styro, ale z tego co kojarzę z rozmów z jednym z nich to cena zależy tez od rodzaju tynku, mineralny powinien być mniej więcej w cenie tych wewnętrznych, drożej jest przy silkonowych czy silikatowych. A ile od Ciebie żądają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 22.07.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 basiu ja brałam gładki, ale chyba frezowany też jest. W takim razie czekam na wieści jak z krzywiznami. Trzymam kciuki, żeby był prościutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 22.07.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Monsanbia - mi podawali cenę ok. 50-55zł za m2 robocizny (z kładzeniem styropianu), więc u Ciebie powinno być odpowiednio mniej, jeśli sam tynk.Stawiałbym że pewnie ze 35zł za m2.Ale też pamiętaj że elewacji masz mniej niż obszaru do tynkowania w środku, więc suma sumarum powinnaś zapłacić mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 22.07.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Dzięki! Czyli cena ok 50pln jest razem ze styropianem. OK Monia, nie wiem, bo jeszcze z nikim nie rozmawiałam o cenie. Byli kiedyś jacyś ludzie z mojej ulicy, wpadli, popatrzyli i krzyknęli 40. Wtedy jeszcze nie byliśmy zainteresowani, zresztą grilla szykowałam i o wszystkim miałam ochotę myśleć, ale nie o tynkach (kiedy wewnętrzne były w trakcie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 22.07.2011 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Przedział 50-60 zł/m2 ze styropianem i tynkiem to jest mniej więcej średnia:) A materiał to musisz wiedzieć jaki chcesz tynk i jakiej formy Z innej beczki: macie jakieś godne polecenia (ceny i bezproblemowość) sklep netowy z AGD? Bo właśnie rozsyłam zapytania o moje sprzęty do kuchni... robię to od rana i mam już dość, więc przydałaby się jakaś selekcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 22.07.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Myszonik, Ty jeszcze w 2-paku? Zajrzyj tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?50446-AGD-ze-sklepów-internetowych http://forum.muratordom.pl/showthread.php?23138-zakupy-sprzetu-AGD-w-hurtowniach-internetowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 22.07.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 a sprzęt jakiej marki wybrałaś...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 22.07.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 ja tu mam jakieś oferty po 15zł/m2 tynkowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 22.07.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Myszonik, ja dałam wszystko do wyceny do sklepu gomal.pl Zeszli z cen poniżej najniższych Ale w ostateczności facet z Haeckera załatwił mi te wszystkie sprzęty jeszcze taniej i do tego z darmowym transportem i wniesieniem (razem z kuchnią) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 22.07.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Monsanbia, Ceny za ROBOCIZNĘ na elewację zewnętrzną to 50-55 zł z położeniem styropianu, 15 zł za same tynki (materiały po Twojej stronie).Takie mam info od firm/osób robiących elewacje. A jak Wam wychodzą ceny za kominek - wkład (np. popularny Spartherm) plus obudowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 22.07.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Dzięki za info. Trochę*mi lepiej Wyślę Ci jutro na priv jak sprawdzę w f-rze (taką mam świetną pamięć) Ale z firmą*KiK jest tak, że wkład+obudowa z płyt+kwasówka+rotowent+kamień (kompleks z robocizną) wychodzi niewiele drożej niż wkład który znajdziesz w necie (za którego transport jeszcze potem musisz zapłacić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 22.07.2011 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 No to niestety nie zawsze chyba tak jest... U mnie sam komin wychodzi mniej więcej tyle co koza.Ale fakt - ja nie mam żadnego komina, więc u mnie jest prawie 3m normalnego (czarna rura), a potem jeszcze 4-5m dwupłaszczowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 23.07.2011 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 a sprzęt jakiej marki wybrałaś...? siemens i liebherr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 23.07.2011 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 A jak Wam wychodzą ceny za kominek - wkład (np. popularny Spartherm) plus obudowa? jeśli z KiK to wychodzi mniej więcej tak jak ceny gotowych zestawów pokazywane na ich stronie. z wkładam spartherm opłaca się od nich brać, bo praktycznie za niewiele więcej niż wkład w innym miejscu masz już wkład a obudową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papisia 24.07.2011 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 myszonik na kiedy masz termin porodu?Ty się kobieto nie denerwuj przy tej budowie... a płytki do łazienki śliczniutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts