atika 09.08.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 (edytowane) To od razu się dopiszę - w V-budzie nie mają Caparola. W El-bau mają i to w bardzo dobrych cenach W El-bau mają tez w bardzo dobrej cenie kominy PLEWA. I jeszcze pytanie - czy biały tynk Caparola jest tańszy od tych bardzo jaśniutkich ?? Edytowane 9 Sierpnia 2011 przez atika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 09.08.2011 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 myszonik - od dzisiaj neotherm 031 poszedł kosmicznie cenowo w górę, i w tym sklepie od Ciebie kosztuje 191zł./m3 !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.08.2011 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 No super... tylko ja nadal nie mam swojego styro. Chyba zaraz oszaleję! Wszyscy mnie olewają, podają coraz to nowe numery pod które mam dzwonić. A jeszcze na dodatek zaczęłam rozmyślać czy nie wzięłam za ciemnego tego tynku skoro Wy bierzecie obie basalt 18... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 09.08.2011 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 atika - biały Caparol jest tańszy, ponieważ jest to dla niego naturalny kolor (silikonowy).Śnieżnobiały jest droższy, ponieważ jest to już tynk z dodatkiem pigmentu.Tak nam przynajmniej tłumaczył forumowy specjalista od tynków (fighter). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 09.08.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 kupiłam po najmniejszym opakowaniu farby lateksowej caparola (2,5l) - biały, basalt 18 i kiesel 18 i maluję sobie próbki.Jak na razie zagruntowałam karton i maznęłam jedną warstwę - na razie kolory są bardzo podobne. Śnieżnobiałego w ogóle nie widziałam we wzorniku, nie wiem, co to za cudo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 09.08.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 ja też nie widziałam śnieżnobiałego. Myszonik nie zazdroszczę nerwów związanych ze styro. A co mówią ?? Kiedy chcą przysłać ?? Na pocieszenie w innych miejscach cena nadal ta sama - wiec nie wiem dlaczego w tym sklepie w Warszawie drożej. Mam nadzieję, że uda Ci sie kupić za cenę jaką masz. I nie martw się kolorem, bo na pewno dobrze wybrałaś. Ja nie widziałam tego Twojego - jak będę w el-bau to się przypatrzę. Aha mi ten 18 wycenił sprzedawca bo prosiłam w wycenie o jasną szarość - jak zobaczyłam - stwierdziłam że dobrze wybrał Choć podobała mi się też 16 - ale pewnie jest droższa. A 15 nie widziałam - może też by mi się spodobała Więc nie denerwuj sie - na pewno Twój wybór jest dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 09.08.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 kolory inaczej wyglądają na tynku, inaczej na kartonie lub styropianie.. coś o tym wiem bo długo analizowałam odcienie szarości:) najlepiej poproście ekipę aby na kawałku styropianu położyła wam tynk pomalowany farbą i potem tą próbkę jeszcze trzeba oglądać w pozycji pionowej i to o różnej porze dnia:) nie jest lekko ale lepiej teraz się pomęczyć. Życzę Wam aby szybkich i trafionych wyborów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 09.08.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 No właśnie mam próbnik - szukałam śnieżnobiałego, ale nie znalazłam - co to za cudo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 09.08.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 No tak, ale jaki tynk mają położyć na próbę? najmniejsze wiaderko tynku to 25kg. Cenę za wszystkie tynki z podstawowego wzornika dostałam tą samą, więc Atika próbuj, jeśli chcesz Ta 18 wygląda prawie biało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 09.08.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 u mnie będzie Grafit 12 na piwnicę (jeśli ją w końcu zrobią) i albo właśnie Bazalt albo Granit 18. I właśnie spojrzałam na projekt - jeszcze jeden, pośredni odcień szarości (15?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 10.08.2011 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Co do styro to nadal nie mam wieści, wczoraj jakaś kretynka z neothermu powiedziała, że może jakimś cudem dostarczą we czwartek. Tematu odwołanej bez naszej wiedzy dostawy w ogóle nie podejmowała. Facet ze sklepu niby rozumie naszą sytuację, niby zaklina się, że to się wcześniej nie zdarzało (a co mnie to obchodzi skoro zdarzyło się mnie???), ale jego działania żeby ten transport jednak zorganizować są dość niemrawe. Do czwartku to ekipa mi zaczeka, ale jak nie będzie tego styro to pójdą na inną budowę i tyle z mojej elewacji...Nerwy mam zszargane przez to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 10.08.2011 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Balbina, a nie lepiej trzymać się jednej gamy kolorystycznej? jak grafit, to wszędzie grafit, a nie mieszać palety. Myszonik, mocno współczuję Ty w ogóle dawno ten styropian zamawiałaś, od razu miałaś taki odległy termin dostawy dany przez fabrykę? mało to profesjonalne. Ale z elewacją - spokojnie, zdążysz, jak nie teraz, to za 2 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 10.08.2011 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 (edytowane) A jest gdzieś w necie ten podstawowy kolornik ?? ja nie mogę znaleźć. Mówisz, że ta 18 wygląda na białą ??] Myszonik współczuję Płaciłaś już za to styro ?? Może zmień dostawcę. Tu mają w dobrej cenie. styro Spytaj na kiedy dostarczą. Mi się zgodzili na dostawę za darmo. a może Ci z Warszawy kręcą ze względu na zmianę ceny ?? Nieładnie.... Edytowane 10 Sierpnia 2011 przez atika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 10.08.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 ka_em na kiedy potrzebujesz ekipę? Będa u mnie to zapytam czy mają terminy. Nie mam konkretnej daty ale myślę, że niedługo mogą u mnie wchodzić. Najlepiej by było w tym miesiącu ale nie później niż wrzesień. Teraz mam ekipę ale ona najwcześniej może koniec września początek października. Boję się, że przy naszej pogodzie mogą nie zdążyć i wolałabym by ocieplenie było zrobione wcześniej. Potrzebuję na gwałt płytkarza - możecie kogoś polecić? Mój wyjechał na wakacje i od trzech tygodni nie mogę się do niego dodzwonić - a budowa stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 10.08.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Tutaj jest wzornik caparola online, ale mocno przekłamuje:http://www.farbtonkarte.de/index.php?&option=com_content&view=section&id=15&Itemid=76&limit=9&red=229&green=229&blue=226 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 10.08.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Nie polecam korzystania z żadnych wzorników kolorów online.Chyba że zupełnie poglądowo że np. ten kolor to jakiś zielony, a tamten to brązowy.Prezentacja takich wzorników najbardziej zależy od naszego monitora i jego ustawień, więc o ile się nie ma profesjonalnie skalibrowanych monitorów, ten sam kolor będzie zupełnie inaczej wyglądał u każdego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 10.08.2011 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Styro zapłacony, więc kupić w innym miejscu nie mogę. Kręcenie z uwagi na zmianę ceny też chyba odpada, bo ten facet twierdzi, że już całość zamówienia została do producenta opłacona. Pierwotnie mieli mi dostarczyć jeszcze w lipcu, ale ja nie chciałam dostawy tak wcześnie, bo nie miałam gdzie tego przechowywać w takiej ilości. No i głupia uwierzyłam, że jak zamówię dostawę na konkretny dzień to się wywiążą...Co do ekipy od ociepleń to wcisnęli dla nas ten termin zamieniając inne budowy, jak teraz nie zrobią to już im wypadniemy z grafiku i nie ma zmiłuj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 10.08.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Styro zapłacony, więc kupić w innym miejscu nie mogę. Kręcenie z uwagi na zmianę ceny też chyba odpada, bo ten facet twierdzi, że już całość zamówienia została do producenta opłacona. Pierwotnie mieli mi dostarczyć jeszcze w lipcu, ale ja nie chciałam dostawy tak wcześnie, bo nie miałam gdzie tego przechowywać w takiej ilości. No i głupia uwierzyłam, że jak zamówię dostawę na konkretny dzień to się wywiążą... Co do ekipy od ociepleń to wcisnęli dla nas ten termin zamieniając inne budowy, jak teraz nie zrobią to już im wypadniemy z grafiku i nie ma zmiłuj... Współczuję nerwówki U nas jak dobrze pójdzie tynki ruszą 15 września. A ja nic nie wybrałam, ani firmy, ani kolorów, ani w ogóle nie wiem jak ubrać ten nasz dom. Mówiłam już, że nie mam do tego serca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.08.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Monsanbia - mówiłaś, no weź się w garść, bo.. bo nie wiem co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 10.08.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Monsanbia - mówiłaś, no weź się w garść, bo.. bo nie wiem co Bo ja się boję, że zrobię z domu ... gargamela ( Elena - pozdrawiam, i jej niedoszłego gargamela) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts