Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowy zawrót głowy Myszy i Niedźwiedzia - komenty:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ale oj tam, weź jakieś wizualizacje pokoloruj, to Ci dobrzy ludzie podpowiedzą, jak coś będzie źle :)

yhy, zrobię tak

Tylko muszę znaleźć czas i wolę. To drugie bardziej ;)

No i jakiś program, który działa na macu

No i zdjęcia domu by trzeba zrobić, te co mam raczej się nie nadają

Ale roboty ... roboty do której nie mam serca :rolleyes:

Kurczę ja to się aż boję co wyjdzie z tej mojej elewacji, bo po prostu weszłam do sklepu i bez żadnych prób, wizualizacji i innych zabiegów wybrałam i zakupiłam tynk z wzornika... ależ będzie napięcie jak będą go kładli ;)

W temacie styro nadal brak jasności :( Chyba oszaleję lub osiwieję, albo jedno i drugie....

Myszonik, ale fajne kolory wybrałaś. Pomalowałam 4 warstwy. No cóż, jak mam być szczera, to i kiesel 18, i basalt 18 wyglądają jak białe :lol2:

Tak więc Twoje kolory będą ok, jeśli nie chcesz całkiem białej elewacji.

Ile kosztuje pigment do tynku? zastanawiam się, ile mogę urwać, jakbym wzięła czystą biel.

Madeline

to mnie trochę pociesza...bo już się zaczęłam bać, że basalt 15 wyjdzie za ciemny.

na nim to chyba dopiero widać jakikolwiek kolor ;) Bo przecież idzie najpierw 18, potem 16 i 15. Czyli trzeci odcień od góry.

Zrobiłam zdjęcia:

od lewej caparol biały, kiesel 18 i basalt 18. WSZYSCY napotkani ludzie (fakt faktem, że spotykam tylko mężczyzn) stwierdzili, że kolory są identyczne.

https://lh5.googleusercontent.com/-shvwadZXd14/TkLH0xF3hZI/AAAAAAAAF7E/eFweBKdHvoo/s800/IMGP6444.JPG

(sorry za błoto, to moje dziecko po prostu musiało się przejść w kaloszkach po tekturze)

IMGP6444.JPG

Ja dostałam jedną cenę po prostu na tynk silikatowy, niezależnie od koloru. Szczerze wątpię w ekstra rabat za brak pigmentu. Ale i tak nie wiem, jaki kolor wziąć. Wiem, że Mazo ma bazę caparola na ścianach. Z drugiej strony może jednak ten basalt. Kiesel (środkowy) wygląda najsmutniej, basalt ma w sobie ciut brązu.

Ja dostałam jedną cenę po prostu na tynk silikatowy, niezależnie od koloru. Szczerze wątpię w ekstra rabat za brak pigmentu. Ale i tak nie wiem, jaki kolor wziąć. Wiem, że Mazo ma bazę caparola na ścianach. Z drugiej strony może jednak ten basalt. Kiesel (środkowy) wygląda najsmutniej, basalt ma w sobie ciut brązu.

Ty wątpisz, a ja śmiem przypuszczać że to niemożłiwe.

Balbina chciała zrobić cokół ciemniejszy i za 80m2 tego pigmentu (nie tynku z pigmentem) wyszło 3tys! (sam pigment:jawdrop:)

Monsanbia - umów się na Zabranieckiej z fighterem1983.

Tylko najpierw napisz do niego na priva :)

Niech on Ci doradzi co i jak z tą Twoją ścianą - zresztą jakby co to zadzwoni do Caparola.

Madeleine - znaczy udało Ci się coś jeszcze zbić z ceny?

Monsanbia dobrze mówi - tynki mają stałą cenę w ramach jednej grupy kolorów.

Jeśli bierzesz niestandardowy kolor i potrzebne jest dużo pigmentu - cena rośnie odpowiednio.

z dostawą? ja mam ten zgryz, że mogę się dobijać gdzie indziej o niższą cenę (nie wiem, czy dostanę), ale jak mi nie daj Boże braknie wiaderka tynku, to sama będę musiała po niego jechać na drugi koniec miasta. Kupa straconego czasu, o kosztach paliwa i wrzeszczącym dziecku na tylnym siedzeniu nie wspominając.

Umawiam się na dwie dostawy w cenie.

Jedna duża, ale trchę mniejsza niż całość zamówienia (żeby w razie czego nie zostało) a druga mniejsza, żeby dowieźć co będzie potrzebne.

A może wezmę z zapasem i w razie czego oddam?

Zobaczę jak się domówię.

Czekam jeszcze na ofertę na styropian i wycenę tynków z większą ilością pigmentów (za grafit 12 faktycznie w Jerozolimskich krzyknęli 3 tys, ale przy dużym zamowieniu zaoferowali, że dostanę 50% rabatu na pigment).

Jutro też powinnam mieć wycenę z Puławskiej, ale nie sądzę, że to będzie lepsza oferta.