atika 12.08.2011 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 (edytowane) Myszonik - to super. Cieszę się, że się udało. I dzięki. To teraz czekam z niecierpliwością na fotki. I z ocieplania i gotowej elewacji. Aha i napisz jeszcze czy klej do styropianu tez bierzesz z Caparola ?? Bo do siatki na pewno - bo systemowo powinno być. Ale zastanawia mnie ten do styropianu - bo w końcu z systemem nie ma on styczności. Edytowane 12 Sierpnia 2011 przez atika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 12.08.2011 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Ja wzięłam wszystko z Caparola. Klej do styro też. Aha i przy siatce zwróć uwagę na jej gramaturę, mi polecali jako lepszą tę 165 g i taką wzięłam, jest ponoć mocniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 13.08.2011 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Dzięki myszonik - pewnie też tak zrobię jeśli chodzi o klej, a o siatkę dopytam. Mam nadzieję, że ten ich klej nadaje się do styropianu z grafitem i styropian nie spadnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 13.08.2011 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Zapewniali mnie, że się nadaje... u mnie już kleją, więc będę dawać znać czy się trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.08.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Zrobiłaś już*zdjęcia metalwoodów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 14.08.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 (edytowane) siemens i liebherr. rozumiem, że Liebherr lodówka? z szufladami 0 stopni (Biofresh)? siemens dla mnie trochę za nowocześnie wygląda i będę raczej brał Bosch'a Edytowane 14 Sierpnia 2011 przez Esiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 15.08.2011 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Zrobiłaś już*zdjęcia metalwoodów? zrobiłam, ale na ten komp nie mogę wgrać, a drugi chwilowo szwankuje. Postaram się dzisiaj wrzucić... Szału nie robią, są straszliwie brudne i bez fugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 15.08.2011 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 rozumiem, że Liebherr lodówka? z szufladami 0 stopni (Biofresh)? siemens dla mnie trochę za nowocześnie wygląda i będę raczej brał Bosch'a lodówka taka z biofresh http://www.liebherr.pl/HG/pl-PL/products_pl-hg.wfw/id-484459-0_25379-1 A mnie się właśnie piekarnik siemensa najbardziej podobał. Ale ja mam kuchnię raczej nowoczesną, a Wy chyba planujecie meble bardziej tradycyjne z tego co pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 15.08.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 no dokładnie, kuchnia będzie tradycyjna...ale z tego co widzę to kupujesz tylko chłodziarkę, czyli zamrażarkę będziesz miała osobno..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 15.08.2011 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Zamrażarkę biorę jako osobny "mebel"http://www.liebherr.pl/HG/pl-PL/products_pl-hg.wfw/id-484486-0_20542-0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 15.08.2011 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 zamrażarka gigant... ja niestety nie miałbym gdzie postawić dodatkowego mebla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.08.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Zamrażarkę biorę jako osobny "mebel" http://www.liebherr.pl/HG/pl-PL/products_pl-hg.wfw/id-484486-0_20542-0 Można zrobić zapasy całego asortymentu na pół roku Takie duże zamrażarki powinny być dzielone w poziome z możliwością otwierania osobnymi drzwiczkami. W moim liebherze sbs też wydaje mi się że za dużo tego jak na jedno otwarcie (jestem proekologiczna ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 15.08.2011 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 No ja sobie musiałam wykombinować miejsce, bo duża zamrażarka to moje marzenie... jak już gotuję to zawsze wychodzi mi więcej i dobrze wtedy mieć zapasowe porcje obiadków do odmrożenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.08.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 No łaaaaadnie. A ja nie mam nic Nie wiem kiedy nadrobimy tę glazurniczą obsuwę. Cały czas łudzę się, że przecież glazurnik będzie sobie siedział i dłubał a i tak w domu pełno innych rzeczy do zrobienia. Chyba do końca roku się wyrobi? I jak clarissa? Metalwoody super! Fajny układ Cały czas denerwuję się tymi naszymi, za jasnymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 16.08.2011 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Clarissa chyba nie jest taka mała, ale jeszcze jej nie wypróbowałam wchodząc do środka, bo instalator nalał wody i sprawdza czy nic nie przecieka na jakiś zaworach czy gdzieś tam...A kiedy wchodzi Twój kafelkarz? I ile ma do położenia? U mnie te dwie łazienki i metalwoody kładą się jakieś 3 czy 4 tygodnie. Robi praktycznie jeden, ale w międzyczasie innymi rzeczami też się zajmował, więc tak dużo czasu to nie zajmuje. Do końca roku na pewno powinnaś się wyrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 16.08.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Hejka Myszonik :D najpierw zzieleniałam z zazdrości jak zobaczyłam powstający ogród AGP-ONa , potem trochę ochłonęłam.....a teraz Twoje barierki. Nawet zafoliowane są piękne. mam milion pytań oczywiście Czy to jakaś lokalna firma jest producentem? Jeśli nie i robią na całą Polskę to proszę o namiary Czy to brązowe miedzy metalem to drewno? Jeśli tak to jakie? Jaki jest koszt takiej jednej barierki, tej prostokątnej ( może być PW jeśli nie chcesz publicznie ) Jesli przesadziłam ze wścibskim nochalem , to przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 16.08.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Z barierkowego wrażenia zapomniałam napisać , że piękne łazienki się wyłaniają. Zółta taka wesoła, słoneczna, nie ma mocnych żeby się japka nie uśmiechnęła po wejściu do niej :D:D moja już się cieszy do monitora :D A ta druga taka dostojna, elegancka. bardzo mi sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 16.08.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Barierki cudne!!! Super wyglądają. Czy możesz zdrawdzić ja długo Ci robili oraz ich koszt - interesuje mnie ta bez balkonu;).Jeśli możesz to podeślij info na priva. Jestem właśnie na etapie zamawiania barierek i Twoje są dokładnie takie jakie mi się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 17.08.2011 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Przeryłam dziś Twoje komentybo pamiętałam, ze podawałaś firmę od barierek. Czy ten Baluspaw to właśnie ta firma, która ci robiła te barierki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 17.08.2011 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 atija dzięki za komplementy:) jeśli chodzi o barierki to robiła je firma baluspaw http://www.baluspaw.pl/ nie wiem czy robią gdzieś dalej, ale raczej wątpię koszt barierki prostej (gięta jest droższa) to 860 zł/mb netto. To brązowe to drewno egzotyczne dodatkowo wybarwione na kolor zbliżony do orzecha na oknach. Czas realizacji ok. miesiąca chyba, ale trzeba ich pytać, jak z drewnem to dużo zależy od stolarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts