Madeleine 05.09.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 no na bank nie 5GB. Słyszałam ostatnio, że taki limit przekracza chyba 5% użytkowników sieci. Więc generalnie luz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 05.09.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Przeprowadzka na Boze Narodzenie? Ja jestem daleko w tyle za tobą a planuję na koniec października/początek listopada. Wiem, ze nie będzie wszystko zrobione ale teraz to mnie przeraziłaś czy w ogóle to jest realne?!!! khb ja mogę zczystym sumieniem polecić p. Andrzeja Bachorza. U mnie robi wszystko: ocieplenie poddasza, szpachlowanie, malowanie, elewację i ogrodzenie. Ekipa: rewelacyjna. Ceny: przystęne. Pracują jak mróweczki, dokładnie, bez narzekania. Mozna mieć do nich pełne zaufanie. Namiary masz na Białej Liście Wielkopolski. Będziesz na pewno zadowolona. Płytek nie kładą ale jak chcesz to poczekaj chwilę (oczywiście nie dosłownie:)) - u mnie właśnie wchodzi płykarz. Jak się sprawdzi to dam namiar. A zdjęcia z jego pracy wrzucę na forum. Jeśli chciałabyś zobaczyć ich prace na żywo to zapraszam do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 05.09.2011 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Ale, że 5 GB to dużo???Bo mnie facet w punkcie Polsatu powiedział, że 5 GB to b. mało i ten internet LTE tak śmiga, że na codziennych czynnościach (poczta, allegro, przelewy, sklepy internetowe, forum) na pewno przekroczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 05.09.2011 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 ka_embo ja bardzo ostrożna jestem z tym terminem żeby go potem nie przesuwać...U mnie plany wyglądają tak:- ok. tygodnia jeszcze będą działać płytkarze (ostatnia dolna łazienka) i malarze (pierwsza warstwa farb);- w tym tygodniu ma się zacząć kłaść cegła - nie wiem ile to potrwa...;- dopiero po tych mokrych pracach mogę wzywać parkieciarzy na pomiar wylewki i ustalenie kiedy mogą kłaść dechę...;- po położeniu dechy leżą 2 tygodnie przed zaolejowaniem;- po dechach pozostają mi do zrobienia panele w pozostałych pomieszczeniach, schody, drzwi, barierki;- gdzieś w międzyczasie muszę założyć pstryczki elektryczki, jakieś oświetlenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 05.09.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 WiMAX to nie jest zwykła bezprzewodówka, działa na innych częstotliwościach, które zresztą są koncesjonowane...jeżeli jesteś w zasięgu i za bardzo nic nie przesłania anten nadawczych, będzie Ci to pięknie pracować...WiMAX-a masz w T-mobile i w Netii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 05.09.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 ja też bardzo ostrożnie myślę o Bożym Narodzeniu. Mąż zaczął przebąkiwać*coś*o wiośnie (chyba go przytłacza żółwie tempo prac)! My dopiero na koniec na połowę października zaplanowaliśmy podłogi. I tak pewnie będzie za wilgotno. Poza tym, jak powiedziała Monik, muszą*być skończone prace mokre, a u nas glazurnikowi na pewno do końca września zejdzie. Jeśli nie dłużej. Jak w listopadzie będę miała malowanie, podwójne, bo malujemy po podłogach, to zdążymy przed świętami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 05.09.2011 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Jak już pomalujesz po podłogach to się od razu wprowadzać możesz...A zdjęć parapetów wewnętrznych na razie nie mam, bo są oklejone w związku z malowaniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 05.09.2011 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Jak już pomalujesz po podłogach to się od razu wprowadzać możesz...A zdjęć parapetów wewnętrznych na razie nie mam, bo są oklejone w związku z malowaniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 05.09.2011 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Witaj Myszonik!Łazienka biało czarna wyszła świetnie, bardzo fajne są te płyteczki:yes: Elewacja (czy to kolor docelowy) i dom z zewnątrz super się prezentuje. Oczywiście pytanko mam odnośnie balustrad, a dokladnie tej polokrogłej gdzie ją nabyłaś? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 05.09.2011 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 mariomili elewacja to na razie kolor kleju:) docelowy to lekko szary, ale jaki wyjdzie zobaczymy Barierkę robiła firma baluspaw http://www.baluspaw.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.09.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 dolna toaleta - na moje oko wszystkie kafle wyglądają identycznie. szarości - śliczne obudowy wanien - bdb prysznic - no faktycznie trochę to niefartownie wyszło z tą kabiną. nie dało rady jej wymienić na większą? parapety zewnętrzne - baardzo ładne! co to jest? pewnie była mowa, ale mi umknęło. elewacja - taki kolor będzie? bo fajnie wygląda. ja bym nie zmieniała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 05.09.2011 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 No niestety kafle wyglądają jakby były jednego koloru, choć nie są Może jak przyjdzie oświetlenie to co pomoże Co do prysznica to niestety, ale nic się zrobić nie da.. tak po prostu jest skonstruowana kabina 90 do brodzika 90, że kabina wcina się lekko nad brodzik i efekt jest taki jaki jest... zastanawiam się tylko czy tak samo będzie z kabiną i brodzikiem innych firm zaplanowanymi do dolnej łazienki. Parapety to granit absolute black - szczotkowany i płomieniowany, czy jak kto woli wykończenie antyk. A kolor elewacji jaki wyjdzie to jedna wielka niewiadoma... czekam niecierpliwie na położenie tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 05.09.2011 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 mariomili elewacja to na razie kolor kleju:) docelowy to lekko szary, ale jaki wyjdzie zobaczymy Barierkę robiła firma baluspaw http://www.baluspaw.pl/ W takiej odsłonie elewacja też dobrze wygląda:D Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 05.09.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 U mnie wewnątrz teraz działa płytkarz - ma czas do połowy października.W międzyczasie pierwsza warstwa malowania. Potem podłoga, drzwi i schody koniec pazdziernika i na końcu docelowe malowanie. Kuchnia tez koniec października. Na zewnątrz: w tym tyg. zaczynają elewację, potem ogrodzenie i kostka. Mam nadzieję, ze te prace skończa się przed mrozami (żebyśmy zdążyli z kostką). Na pewno wielu rzeczy nie będe miała wykończonych: zrezygnowałam już np z częsci mebli czy garderoby. Lampy, pstryczki czy zasłony to tez już jak się wprowadzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 05.09.2011 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 ka_em teoretycznie powinnaś zdążyć, ale plan napięty i jakakolwiek obsuwa wali go na łeb na szyję. ja się nauczyłam, że niestety nic (albo prawie nic) na budowie nie idzie zgodnie z planem i harmonogramem - a to się wykonawcy opóźnią, a to na towar zamówiony trzeba dłużej czekać, albo przyślą coś pomylonego i trzeba wymieniać i dlatego liczę z zapasem. Sama przeprowadzka też pewnie nie będzie zbyt sprawna, trzeba wszystko spakować, przenieść, rozpakować, z maluchem takie czynności zajmują więcej czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 05.09.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Ale u was pięknie!!! Domek z zewnątrz wygląda rewelacyjnie. Ile was wyszła podbitka? I napisz jeszcze prosze co to za bateria przy wannie. Z tymi płytkami mogło być lepiej ale pewnych rzeczy się nie przewidzi. Mój mąż by pewnie się nieźle wkurzył ale jak dla mnie to kwestia przyzwyczajenia. W weekend dowiedziałam się jednej ciekawej rzeczy (która nie powiem, trochę mnie przybiła) - czy wiecie, że rozkładane stoły nie mogą być z litego drewna? Oczywiście chodzi o blat. Chcieliśmy dębowy ale rozkładany-nie potrzeba nam dużego na codzień. Jednakże stolarz zdecydowanie powiedział, ze rozkładany zacznie się wyginać i blat musi być fornirowany. I przyznam, że nie wiem co zrobić - bardzo mi zależało na dębowym stole ale musze mieć rozkładany bo mam dużą rodzinkę, która często do mnie zagląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 05.09.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Myszonik masz całkowitą rację. Niestety mąż sie uparł, ze zdążymy i innej opcji nie ma. Zobaczymy co z tego wyjdzie. DLatego chodze już cała nerwowa, że jeszcze coś nie zamówione i nie zdążymy. A wtedy wprowadzimy się i nie będzie rzeczy na których mi zależy. Co do ekip to raczej się nie martwię bo mamy sprawdzone i ich czynności policzone z zapasem czasowym. Bardziej martwię się tym, że jakieś towary nie przyjdą albo wyjdą jakieś babole, które opóźnią pracę. Myszonik jaki kładziecie tynk: silikonowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 05.09.2011 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 ka_empodbitka była b. tania nie pamiętam już, ale chyba materiał z robocizną ok. 4.000, ale to było w pakiecie z bardzo drogim dachem:) chyba taki prezent od wykonawcy...bateria to la torre ovaline zerohttp://www.lazienkaplus.pl/pl/bateria-wannowa-la-torre-ovaline-zero-26048,42163,120,i.html Z tym stołem mnie załamałaś... to znaczy, że stoły z MD nie są z litego drewna?Idę do monsanabii zapytać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 05.09.2011 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Myszonik masz całkowitą rację. Niestety mąż sie uparł, ze zdążymy i innej opcji nie ma. Zobaczymy co z tego wyjdzie. DLatego chodze już cała nerwowa, że jeszcze coś nie zamówione i nie zdążymy. A wtedy wprowadzimy się i nie będzie rzeczy na których mi zależy. Co do ekip to raczej się nie martwię bo mamy sprawdzone i ich czynności policzone z zapasem czasowym. Bardziej martwię się tym, że jakieś towary nie przyjdą albo wyjdą jakieś babole, które opóźnią pracę. Myszonik jaki kładziecie tynk: silikonowy? No ja właśnie mam z materiałami cyrki - kafelki, baterie, wanny, muszę długo czekać, ciągle czegoś nie ma, wymieniam pomylone czy uszkodzone.. dużo się przez to opóźniło. Trzymam kciuki żeby u Was wszystko było na czas, w każdym razie najlepiej zamówić wszystko jak najprędzej... Macie już wybrane pstryczki elektryczki? A tynk silikonowy caparol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 05.09.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 myszonik - czarno biała łazienka super. Różnicę w płytkach kibelkowych u mnie na monitorze widać choć niewielka ale jest. Śliczną macie elewację !!! nawet bez docelowego tynku wygląda już super. myszonik - jeśli to nie problem chciałabym pogłębić temat podbitki. Napisz proszę coś więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts