Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowy zawrót głowy Myszy i Niedźwiedzia - komenty:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pstryczki jeszcze w powijakach. Podobały mi sie Efapele ale to raczej na dół. Do góry planujemy coś taniego, przy takich ilościach to robią się sumy.

Właśnie zastanawiamy się nad tynkiem. Wiele osób poleca ten silkonowy ale przyznam, że za tanio to nie wychodzi. Do tego nie wiemy co z podbitką. Miała być drewniana ale nasz cieśla nie ma teraz czasu i chciałby robić na wiosnę. Natomiast od ocieplenia mówią, że powinno się to robić po zatynkowaniu siatki, przed tynkiem właściwym. Zaczeliśmy nawet myśleć czy nie zrobić podbitki z osb i zatynkować (tak jak ma Mikiada). Ale patrząc na Twój domek chyba odchodze od tego pomysłu. bardzo ładnie wygląda ta drewniana podbitka- domek nabiera charakteru. A jaki kolor tynku wybraliście?

Witaj Izo, zapraszam:)

Dzięki! Bardzo mi miło:)

Strasznie mi się podobają Twoje łazienki i nie mogę się doczekać efektu końcowego :D Aaaa najbardziej to tej zółto-pomarańczowej ;) ponieważ sama planuję dziecięca zrobić kolorową i szuuukam inspiracji,szukaaaaam i szukam :)

Pewnie już o tym pisałaś 1000 razy :) ale jaka planujesz kuchnię(kolory ) ?

Dziecięca łazienka już prawie gotowa. Brakuje tylko lustra i umywalki z szafką (na to pewnie poczekam, bo jeszcze nawet wymiary nie pobrane).

Kuchnia będzie się niebawem robić, więc będę się mogła pochwalić - fronty w okleinie drewnopodobnej (gdzieś w dzienniku są zdjęcia), podłoga to grafitowe metalwoody (zdjęcia w dzienniku), blat granitowy czarny, nad blatem znów metalwoody w tym samym kolorze a ściany pomalowane na szaro (zdjęcia już są). Czyli nudy...

Moi malarze się ze mnie śmieją, że na pewno szary to mój ulubiony kolor...

Myszoniku,ja kocham się w szarościach na z a b ó j :D :D I to już od wczesnych lat młodości,co zazwyczaj widać było już po moich ciuchach :)Nawet córce zaczęłam już kupować,a to już chyba lekka przesada ;) I jakże tej miłości nie przenieść na dom;)

Ja mam problem,bo mój dom nie jest duży i sama nie wiem gdzie robić szarości ...czy salon czy jedną z łazienek czy może sypialnią nasza...

U mnie szare jest prawie wszystko... kuchnia, salon, jadalnia, korytarze, sypialnia, 1 łazienka i toaleta ;) Oraz dachówka, elewacja, schody i parapety zewnętrzne....

A moja mała też ma całkiem sporo szarych ciuszków (biorąc pod uwagę, że na malucha nie tak łatwo szare dostać).

Nooo to poleciałaś z tym szarym :D

Ja jeszcze do pstryczków - nasz elektryk zachwalał Berkery pod kątem jakości wnętrza, jego zdaniem są lepsze od Efapela.

Myszonik, plany i harmonogramy u wszystkich chyba biorą w łeb. U nas miał być listopad i wspólna gwiazdka, a wykończeniowcy nastraszyli, że do końca roku, to nie ma szans skończyć.

ładne łazienki :)

ale dom to masz olbrzymi :)

Że ty Ty myślisz o takich szczegółach jak głowiczki do kaloryferów:o

Czy one sa do grzejników Purmo? Napisz prosze czemu danfossa i w jakiej cenie takie cudeńka

danfossy, bo pasują do grzejników purmo. Teraz już są w ofercie takie, które pasują do Purmo Ramo. Kosztują nie najgorzej niecałe 60 zł/sztukę.

spireo

to się cieszę bardzo, bo chyba jednak stanie na berkerze. Przerzucam się ofertami ze sprzedawcami i już zjechałam co 7.000 :)

A harmonogramy? Taka ich uroda, że na budowie lubią brać w łeb.

No trochę nam domek wyszedł duży, ale najlepsze jest to, że już teraz mi coś przestrzeni wewnątrz brak...

Popatrzyłam trochę na te stoły w necie i większośc robi je tak ja pisała Monsabia - dostawiane są boki. Myślę, że jak już to zrobimy coś takiego. Musze pomyśleć czy to by nam odpowiadało. Jest to tym lepsze wyjście, że inaczej byśmy musieli co rusz kombinowac z jakimś dodadkowym stołem. To już lepiej chowac te dostawki.

Co to znaczy dostawiane są boki?

Ja tak pisałam?

Stół z MD się rozsuwa i po rozsunięciu i wstawieniu jednej/dwóch wstawek wygląda jak przed rozłożeniem (nogi ma na końcach, nie tam gdzie były).

No i co najważniejsze - rozsuwa się, a nie ma nacięcia po środku

Myszonik,

zbliżam się do momentu zamówienia grzejników i cały czas mam w pamięci Twoje śliczne.

Przeglądam więc sobie Twój dziennik w poszukiwaniu ich modelu i trafiłam na dużo innych interesujących tematów, które są u mnie właśnie na tapecie.

Więc mam trochę pytań, jeśli mozna:rolleyes::

- to jaki jest to konkretnie model grzejników?

- czy jak wybierałaś wannę do dziecięcej łązienki to sprawdzałaś czy jest wygodna? I jest? Polecasz?

- na czym stanęło u Ciebie w związku z planem na położenie płyt z łupka na schody? Będą te schody? Kiedy montaż?

- czy zdecydowałaś się już na pstryczki? Będzie Becker czy Hager polo fiorena (i jeśli nie te ostatnie to dlaczego)?

Trochę tego wyszło:p

Pozdrowienia!

,

Balbino:

- grzejniki to Purmo Ramo Compact;

- wanny nie testowałam, kupiłam w ciemno i do dziś nie sprawdziłam jej wygody...;

- schody z łupka będą, nie wiem tylko kiedy termin montażu już minął, ale firma kamieniarska ma jakieś straszne tyły, więc pewnie nieprędko;

- pstryczki zamawiam berkera - wszyscy chwalą, że b. dobre, wizualnie podobają mi się bardziej no i dostałam w końcu akceptowalne cenowo oferty, w razie czego polecam wycenić u sprzedawców z all a potem z najtańszą ofertą uderzyć tutaj

http://www.elektrycznie.pl/

i powinno być jeszcze trochę taniej.

Edytowane przez myszonik