myszonik 10.09.2011 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Balbinonic o nich nie wiem, u mnie z grzejnikami była sprawa na wariata (jak ze wszystkim prawie), już miałam zamawiać zwykłe viessmanny, nad których brzydotą rozpaczałam, kiedy Ada rzuciłą tematem Purmo Ramo. Więc już niczego nie szukałam, zadowolona jak diabli, że w ogóle jest coś ładnego w temacie grzejników.A jak te wypadają cenowo w porównaniu z purmo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.09.2011 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Monik, i po co ja wchodziłam do Twojego dziennika? Nic tylko się załamać. Tynki, parapety, pomalowane ściany ... :cry: i kuchnia! Pomijając moje rozżalenie ... ... Pięknie jest! Cegiełka - miodzio. Do kuchni bym brała cokół czarny lakierowany. A na pewno nie inox Jaki Wy wzięliście w końcu kolor tynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 11.09.2011 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Ależ u Ciebie zaraz też będzie tak samo:)Tynk Caparol basalt 15.A i bardzo polecam do wnętrz farbę Kabe Prolatex - super się prezentuje, jest bardzo dobrze zmywalna i bardzo wydajna, malarze byli zachwyceni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 11.09.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 (edytowane) Myszonik, a jak ona wychodzi cenowo?Robiłaś rozeznanie w stosunku do innych? edit: Olala! Ależ pięknie się robi!I Monia ma rację - z czarnym cokołem będzie mega elegancko:DDzięki za info o kratce, bo na nic jeszcze nie wpadłam:-(U mnie taka siatka musiałaby być w pionie.Wiesz może czy żaluzje mogą iść i w tę stronę? Edytowane 11 Września 2011 przez Balbina200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 11.09.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 myszonik - cegiełka super !!! A cokoły albo czarne, albo pod kolor frontów - te ja bym wybrała. Na pewno nie inox. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 11.09.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Myszonik, ja w temacie zastępczych drzwiczek do wyczystki - one muszą być całkiem szczelne, jak zamkniesz te żaluzje, to drzwiczki są szczelne? na 100%? no...99%? bo jak nie, to nie będzie cugu i nie będzie się paliło, tylko kopciło do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 11.09.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Ładna ta cegła co do cokołów w kuchni - głosuję zdecydowanie za takimi jak fronty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.09.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Monik, a powiedz mi jeszcze, ten caparol basalt 15 to wpada w jakiś kolor (szary? jeśli tak, to powinnam się domyślić ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 12.09.2011 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Myszonik, ja w temacie zastępczych drzwiczek do wyczystki - one muszą być całkiem szczelne, jak zamkniesz te żaluzje, to drzwiczki są szczelne? na 100%? no...99%? bo jak nie, to nie będzie cugu i nie będzie się paliło, tylko kopciło do domu. No to klops.... wątpię żeby to było aż tak szczelne... A zatem znów mam problem czym zakryć drzwi od wyczystki.. ktoś widział jakieś ładne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 12.09.2011 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Monik, a powiedz mi jeszcze, ten caparol basalt 15 to wpada w jakiś kolor (szary? jeśli tak, to powinnam się domyślić ) Wpada w szary, ale jak widać na zdjęciach bardzo delikatna ta szarość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 12.09.2011 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Cześć Myszoniku Przepraszam,że tak nie na bieżąco jestem,ale mam pytanko Czy ta cegła to jest szara czysto czy szaro -beżowawa? Jakoś nie widzę dokładnie na moim kompie :/ A teraz przez tą Twoja cegłę,znów mi się koncepcja salonu u mnie zmieniła Pozdrawiam, Iza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 12.09.2011 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 cegła jest szaro - beżowa.Vandersanden lithiumhttp://www.vandersanden.com.pl/images/cegly/Vds45-1.jpgto zdjęcie ze strony, ale przekłamane są kolory...Jest sporo beżu. Ja szukałam szarej cegły ręcznie formowanej, ale nie znalazłam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.09.2011 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Nie wiem, skąd schodziarz ma takie obserwacje, we wszystkich domach ze schodami i dziećmi widziałam takie furtki, z zamknięciami przeważnie od strony schodów (czyli tam, gdzie dziecku trudniej zauważyć i dosięgnąć). jest szansa, że jak już się nauczy otwierać, to będzie mieć dość rozumu, żeby się trzymać poręczy przy schodzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.09.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 No to klops.... wątpię żeby to było aż tak szczelne... A zatem znów mam problem czym zakryć drzwi od wyczystki.. ktoś widział jakieś ładne? a nie da się ich od środka czymś podkleić, żeby je uszczelnić? zrób próbne odpalanie, to się dowiesz, czy jest cug. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 12.09.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Ja mieszkałam w domu ze schodami do ukończenia przez syna 13 miesiąca i mieszkam teraz jak ma 18 miesięcy. Nie miałam żadnej furtki ani innego zabezpieczenia. Owszem syna schody fascynowały, podejmował próby wchodzenia na nie, ale jakoś nigdy nie było niebezpieczeństwa że z nich spadnie. Od samego początku był uczony, że samemu mu wchodzić na nie nie wolno i teraz nie ma z tym problemu. Mamy też psa "strażnika", który nie odstępuje syna na krok i jak tylko podejmował próby wchodzenia, pies "dawał głos" i syn się z tej próby wycofywał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 12.09.2011 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 A bramki rozporowe? Kiedyś mieliśmy bramki z ikei. Nie do otworzenia przez dziecko, bo wymagają podniesienia bramki (np. nogą) i przesunięcia gównianej zapadki.Potem w mieszkaniu, żeby nie niszczyć schodów, dosuwałam pufa do schodów - bardzo szybko zaczął być potrzebny, bo jak piszesz, schody to największa atrakcja. Mało na zawał nie padłam, widząc moje dziecko w wieku 6 miesięcy i 3 tygodni wchodzące do góry. Na trochę pomogło, potem mała nauczyła się wchodzić na puf. A potem już wyprowadzka, bo myślałam, że zeświruję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 12.09.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 myszonik - szara cegłą ręcznie formowaną ma Elkaminodomo - mam w domu próbkę - ale brzydka jest na pewno u siebie jej nie położę. Tak jak Stara Cegła z Elkamino jest śliczna, tak ta szaro-grafitowa im nie wyszła. Twoja jest o niebo ładniejsza !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 12.09.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 U nas też były bramki - na górze i na dole. Trzymanie się poręczy może i by wchodziło w grę przy nieco starszym dziecku...ale maluchy są na tyle małe i chude, że mogą nie tylko spaść ze schodów, ale tez przelecieć pomiędzy tralkami Bramki mieliśmy "ręcznej roboty" nie do sforsowania przez malucha. U nas bramka została zlikwidowana jak młodszy synek zaczął wchodzić po zewnętrznej stronie schodka (tej co wystawała za barierki) trzymając się tralek, by ominąć bramkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 12.09.2011 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Myszoniku a na jaki kolor będziesz malowała ściany do tego szarego łupka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 12.09.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Cokół tylo czarny lakier. Będę mieć drewnianą wyspe w podobnych odcieniach co Twoja kuchnia i ten czarny cokół wygląda mega dobrze. Ciekawa jestem całej kuchni i elewacji. Tak na razie to tylko małe fragmenty pokazałaś - choć już widać, ze wygląda fajnie. A ta elewacja to chyba narawde w bardzo delikatnym szarym- u mnie wgląda na białą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts