Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowy zawrót głowy Myszy i Niedźwiedzia - komenty:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny nie ma problemu, ja też się kiedyś w jakimś dzienniku zapędziłam ;)

W odpowiedzi na pytania:

- szary na elewacji jest bardzo jasny, ale jednak na żywo widać, że to nie biały;

- schody będą dębowe wybarwione pod kolor deski podłogowej;

- klatka już pomalowana tą samą szarością co salon i korytarzu - lekki szary mniej więcej jak elewacja - coś mało twórcza byłam przy wybieraniu kolorów, ale wybierałam w tempie na wariata z wyjącym dzieckiem...

:wave:ja planuję podobną kolorystykę elewacji, okien,dachówki,i podbitki ; a patrząc na Twój śliczny dom jeszcze bardziej się w tym utwierdzam: a'propos utworzyłam na moim koncie komentarze dot. budowy naszego "Spełnionego Marzenia"( tylko sygnaturę jeszcze muszę poprawić) zapraszam doświadczonych "budowniczych" do komentowania naszych "budowlanych zmagań", cennych opini itd.

Witaj

Od dłuższego czasu wraz z żoną śledzimy postępy prac na Waszej budowie i musimy przyznać, że tempo ostatnio wzrosło :) Możesz powiedzieć, jak nazywa się ta bateria przy wannie clarisą? U siebie zaplanowaliśmy owalną i taka wylewka pasowała by idealnie. Mamy też pytanie dotyczące parapetów zewnętrznych. Z czego są zrobione? Jakiś kamień?

Pzdr

Ania i Marcin

khb

dzięki za komplementy

aldieb

witam, zapraszam

bateria to la torre ovaline zero

http://www.lazienkaplus.pl/pl/bateria-wannowa-la-torre-ovaline-zero-26048,42163,120,i.html

parapety zewnętrzne to granit absolute black szczotkowany i płomieniowany

Balbino

pytałaś o porównanie cen kabe i innych farb. Nie robiłam:) wiem, wiem, lekkomyślnie często działam... w każdym razie ten prolatex w jasnych kolorach kosztuje ok. 110 zł/5 l, ale to 5 l jest b. wydajne. Nie wiem teraz ile malują z litra, ale to co moi malarze policzyli na 1 warstwę prawie starczy na skończenie drugiej, troszkę będę musiała dokupić.

Edytowane przez myszonik

Myszonik,

ja w poprzednim mieszkaniu dwupoziomowym miałam barierki na górze i na dole.

Są takie, że można nie niszczyć barierek, ale trzeba przybić do ściany (później można zatynkować).

Miałam barierki z Ikei i chyba Castoramy.

Jak się przeprowadziliśmy do starego domu (który w zeszłym roku wyburzyliśmy) to zamontowałam dolną barierkę na trzecim czy czwartym schodku.

I to był bardzo dobry pomysł, bo Maluchy wchodziły baardzo chętnie na dwa schodki, a dalej się nie dawało:cool:, więc było bezpiecznie i nauczyły się wchodzić i schodzić:lol2:

Odnośnie stolarza...

Widziałam zrobione przez niego:

schody z barierką, drzwi zewn i wewn. Zrobione bardzo dokładnie, bez żadnych kuch. Mój mąż jest okropnie wymagający i wybredny i stolarza szukaliśmy bardzo długo. U niego wiemy, że wszystko będzie ok. Mamy w umowie nawet zapisane jakiego rodzaju drewna nie chcemy (chodzi o usłojenie). Szok - i on o sam chciał wpisać.

Nad bramką przy schodach zbytnio nie myślę. Na pewno nie będą robione specjalni epod schody bo to wydaje nam się będzie duży koszt. Jak sie wprowadzimy to będę o tym myśleć. Pewnie kupimy jakieś gotowe.

Jak bedziesz miała jakieś zdjęcia elewacji to pokaż, plisss.

I jak tam Karolinka? Zdrowa? Daje jeszcze popalić?

Jejuś Myszonik mam ogromną prośbe do Ciebie. Czy możesz zrobić zdjęcie jak wygląda barierka przy drzwiach balkonowych już po ociepleniu?

Wydaje mi się, że na dole jest strasznie duża dziura i może by tam dołożyć jeszcze jedną tralkę. Z Baluspaw mówią, że to zginie jak sie ociepli ale i nie wiem na ile. Boję się czy nie będzie tam za dużo miejsca na to by wypadło dziecko. Wolałabym by ta barierka jakoś chroniła od dołu.

ka_em

u mnie schody z barierkami i furtkami wycenił na 15.000 więc same furtki chyba zbyt dużo nie kosztują:)

Fotkę postaram się dzisiaj zrobić jak ta barierka wygląda, ale raczej jest tam dziura taka, że dziecko swobodnie mogłoby wypaść gdyby miało takie życzenie. Ja mam te drzwi zamykane na klucze i przed 18-tką nie wydaję ;)

Karolinka na szczęście zdrowa, czasem nieznośna, czasem słodka - jak to niemowlak :)

Ja niestety gorzej mam paskudne zapalenie ucha, jedyne co mnie cieszy to, że dziecka nie zaraziłam.

Dzięki za zdjęcia. Już widzę,że ten dolny pręt u nas pójdzie niżej. Zamówiłam dzisiaj tę barierkę ale odnośnie wysokości prętów jestem umówiona, że raczej zaczniemy od dołu.

U nas też balkon jest na kluczyk (jak i drugie okno u góry) ale jak to się mówi "strzeżonego Pan Bóg strzeże". Już wiem z doświadczenia - niestety- że wystarczy chwila nieuwagi i dziecko wymyka się spod kontroli. Ja mam oczy dookoła głowy i spore dośiwdczenie z dziećmi a i tak Mały wywija niezłe koziołki.

Wracaj do zdrowia. COś wirus się szwęda w powietrzu. U mnie dzisiaj w miarę lepiej ale nockę miałam straszną.

Nasi mają u nas do skończenia jeszcze jedną łazienkę, ale czekam na listwy i sprzęty... jednakże na najbliższe kilka miesięcy mają robotę, bo wykańczają komuś cały dom.

Dużo masz do położenia? Zadzwonię i zapytam...

A ten Twój strzelił focha ?

Jak ja nie cierpię takich ludzi.. najpierw się awanturuje, a potem obraża.

Strzelił i nawet nie zamierzał nas powiadomić o tym, że rezygnuje z roboty u nas. Dopiero dzisiaj odebrał telefon od nas. Może lepiej że wyszło tak teraz a nie w połowie roboty.

Do zrobienia mam dwie łazienki - dużą i małe WC oraz położenie płytek w hallu i kuchni.