khb 12.09.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 gapa ze mnie straszna; komentuję w dzienniku zamiast w komentarzach ; przepraszam myszoniku, ale nocka dziś średnio przespana, mój Mati się rozchorował; na szczęście to tylo przeziębienie ale z temp. dał czadu od razu 38,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 12.09.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Khb, ja zrobiłam to samo. Ale wykasowałam post i zgłosiłam go do moderacji, chyba już usunięto (na dole masz wykrzyknik w trójkącie)W każdym razie przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 12.09.2011 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Dziewczyny nie ma problemu, ja też się kiedyś w jakimś dzienniku zapędziłam W odpowiedzi na pytania: - szary na elewacji jest bardzo jasny, ale jednak na żywo widać, że to nie biały; - schody będą dębowe wybarwione pod kolor deski podłogowej; - klatka już pomalowana tą samą szarością co salon i korytarzu - lekki szary mniej więcej jak elewacja - coś mało twórcza byłam przy wybieraniu kolorów, ale wybierałam w tempie na wariata z wyjącym dzieckiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 12.09.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 myszonik - co do kolorów - ja też będę miała tak "mało twórczo" - ale właśnie mi się tak podoba i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 12.09.2011 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Myszoniku a na jaki kolor będziesz malowała ściany do tego szarego łupka? szary łupek będzie na schodach zewnętrznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 12.09.2011 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 :wave:ja planuję podobną kolorystykę elewacji, okien,dachówki,i podbitki ; a patrząc na Twój śliczny dom jeszcze bardziej się w tym utwierdzam: a'propos utworzyłam na moim koncie komentarze dot. budowy naszego "Spełnionego Marzenia"( tylko sygnaturę jeszcze muszę poprawić) zapraszam doświadczonych "budowniczych" do komentowania naszych "budowlanych zmagań", cennych opini itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldieb 12.09.2011 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Witaj Od dłuższego czasu wraz z żoną śledzimy postępy prac na Waszej budowie i musimy przyznać, że tempo ostatnio wzrosło Możesz powiedzieć, jak nazywa się ta bateria przy wannie clarisą? U siebie zaplanowaliśmy owalną i taka wylewka pasowała by idealnie. Mamy też pytanie dotyczące parapetów zewnętrznych. Z czego są zrobione? Jakiś kamień? Pzdr Ania i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 12.09.2011 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 (edytowane) khbdzięki za komplementyaldiebwitam, zapraszambateria to la torre ovaline zero http://www.lazienkaplus.pl/pl/bateria-wannowa-la-torre-ovaline-zero-26048,42163,120,i.htmlparapety zewnętrzne to granit absolute black szczotkowany i płomieniowanyBalbinopytałaś o porównanie cen kabe i innych farb. Nie robiłam:) wiem, wiem, lekkomyślnie często działam... w każdym razie ten prolatex w jasnych kolorach kosztuje ok. 110 zł/5 l, ale to 5 l jest b. wydajne. Nie wiem teraz ile malują z litra, ale to co moi malarze policzyli na 1 warstwę prawie starczy na skończenie drugiej, troszkę będę musiała dokupić. Edytowane 12 Września 2011 przez myszonik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 12.09.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Myszonik, ja w poprzednim mieszkaniu dwupoziomowym miałam barierki na górze i na dole. Są takie, że można nie niszczyć barierek, ale trzeba przybić do ściany (później można zatynkować). Miałam barierki z Ikei i chyba Castoramy. Jak się przeprowadziliśmy do starego domu (który w zeszłym roku wyburzyliśmy) to zamontowałam dolną barierkę na trzecim czy czwartym schodku. I to był bardzo dobry pomysł, bo Maluchy wchodziły baardzo chętnie na dwa schodki, a dalej się nie dawało:cool:, więc było bezpiecznie i nauczyły się wchodzić i schodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldieb 13.09.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 jeszcze pomęczę w sprawie parapetów jeśli nie problem jaki jest koszt mb? czy zamawialiście w firmie "lokalnej" czy może przez net? dzięki za info o baterii pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 13.09.2011 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 (edytowane) Parapety kosztowały standardowo jak za granit absolute black - ok. 1000-1.100 zł / m2 z obróbką + montaż 40 zł/ mb.Zamawiane tuhttp://www.kagran.pl/ Edytowane 13 Września 2011 przez myszonik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 14.09.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Odnośnie stolarza...Widziałam zrobione przez niego:schody z barierką, drzwi zewn i wewn. Zrobione bardzo dokładnie, bez żadnych kuch. Mój mąż jest okropnie wymagający i wybredny i stolarza szukaliśmy bardzo długo. U niego wiemy, że wszystko będzie ok. Mamy w umowie nawet zapisane jakiego rodzaju drewna nie chcemy (chodzi o usłojenie). Szok - i on o sam chciał wpisać. Nad bramką przy schodach zbytnio nie myślę. Na pewno nie będą robione specjalni epod schody bo to wydaje nam się będzie duży koszt. Jak sie wprowadzimy to będę o tym myśleć. Pewnie kupimy jakieś gotowe. Jak bedziesz miała jakieś zdjęcia elewacji to pokaż, plisss. I jak tam Karolinka? Zdrowa? Daje jeszcze popalić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 14.09.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 co do schodów to polecany jest na forum p. Robert Bocian (509 802 032) z Pecny...widziałem jego schody u dwóch moich znajomych i oni też go szczerze polecają...u mnie już był obejrzeć co i jak, zostawił płytkę ze zdjęciami swoich prac i czeka na hasło od nas aby zacząć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 15.09.2011 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Jejuś Myszonik mam ogromną prośbe do Ciebie. Czy możesz zrobić zdjęcie jak wygląda barierka przy drzwiach balkonowych już po ociepleniu? Wydaje mi się, że na dole jest strasznie duża dziura i może by tam dołożyć jeszcze jedną tralkę. Z Baluspaw mówią, że to zginie jak sie ociepli ale i nie wiem na ile. Boję się czy nie będzie tam za dużo miejsca na to by wypadło dziecko. Wolałabym by ta barierka jakoś chroniła od dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 15.09.2011 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 ka_em u mnie schody z barierkami i furtkami wycenił na 15.000 więc same furtki chyba zbyt dużo nie kosztują Fotkę postaram się dzisiaj zrobić jak ta barierka wygląda, ale raczej jest tam dziura taka, że dziecko swobodnie mogłoby wypaść gdyby miało takie życzenie. Ja mam te drzwi zamykane na klucze i przed 18-tką nie wydaję Karolinka na szczęście zdrowa, czasem nieznośna, czasem słodka - jak to niemowlak Ja niestety gorzej mam paskudne zapalenie ucha, jedyne co mnie cieszy to, że dziecka nie zaraziłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 15.09.2011 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 ka_em to stare foty, ale może zobaczysz to co Ciebie interesuje, nowych dziś nie zrobię, bo jestem chora i z domu nie wychodzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 15.09.2011 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Dzięki za zdjęcia. Już widzę,że ten dolny pręt u nas pójdzie niżej. Zamówiłam dzisiaj tę barierkę ale odnośnie wysokości prętów jestem umówiona, że raczej zaczniemy od dołu. U nas też balkon jest na kluczyk (jak i drugie okno u góry) ale jak to się mówi "strzeżonego Pan Bóg strzeże". Już wiem z doświadczenia - niestety- że wystarczy chwila nieuwagi i dziecko wymyka się spod kontroli. Ja mam oczy dookoła głowy i spore dośiwdczenie z dziećmi a i tak Mały wywija niezłe koziołki. Wracaj do zdrowia. COś wirus się szwęda w powietrzu. U mnie dzisiaj w miarę lepiej ale nockę miałam straszną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 16.09.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Myszonik czy Wasz płytkarz robi jeszcze u Was? Możesz mi dać namiary na niego? Mój wystawił mnie do wiatru:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 16.09.2011 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Nasi mają u nas do skończenia jeszcze jedną łazienkę, ale czekam na listwy i sprzęty... jednakże na najbliższe kilka miesięcy mają robotę, bo wykańczają komuś cały dom. Dużo masz do położenia? Zadzwonię i zapytam...A ten Twój strzelił focha ?Jak ja nie cierpię takich ludzi.. najpierw się awanturuje, a potem obraża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 16.09.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Strzelił i nawet nie zamierzał nas powiadomić o tym, że rezygnuje z roboty u nas. Dopiero dzisiaj odebrał telefon od nas. Może lepiej że wyszło tak teraz a nie w połowie roboty. Do zrobienia mam dwie łazienki - dużą i małe WC oraz położenie płytek w hallu i kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts