Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowy zawrót głowy Myszy i Niedźwiedzia - komenty:)

Recommended Posts

ja mam akurat inne doświadczenia (miłe)...

z Budchemu biorę towar na budowę od początku i wszystko załatwiam na telefon, kierowca przywozi towar i zostawia wz-tki, raz w miesiącu a czasem rzadziej przychodzi faktura, robię przelew i znowu zamawiam, a transport mam gratis...

Zazdroszę.

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

myszonik

gdy my szukalismy sofy to tak faktycznie niby wszystkie podobne do siebie. tylko z wygoda na nich róznie.

my po półrocznych poszukiwaniach zakupiliśmy taką jak na fotce, bo i cenowo byla przystępna i wygodna jest bardzo, tylko w brązach (a fotka w szarościach).

W Natuzzi taka sama sofa (te same wymiary itd) ok. 23tys zł. w materiale, więc cenowo drogo, ale ogólnie sofy i stoliki tam bardzo mi się podobały. Sofy są tam przede wszystkim w skórze.

papisu

a ta na fotce to co? Firma? Model?

kostkę kupowałam po 220 zł/netto za tona + 1200 zł netto transport do Szamotuł. U mnie ta kostka idzie na płot a nie na chodniczki czy podjazdy. Do położenia zamiast kostki brukowej też się nadaje, ale wtedy przeliczenie trzeba sobie zrobić, bo z różnych wielkości kostki wychodzi różna ilość m2 z tony. Ci sprzedawcy mają na swoich stronach podane przeliczniki. Generalnie po doliczeniu kosztów transportu wychodzi i tak ok. 100 zł/ tonę taniej niż na miejscu.

Co do dostawców to ja w hurtowni, w której brałam materiały na budowę SSO też miałam dowóz gratis na telefon i raz na jakiś czas płaciłam zbiorczo przelewem, ale tu chodzi o sytuację jednorazowego zamówienia z drugiego końca Polski, więc nikt nie chciał zamówienia bez wpłaty przyjąć....z resztą ja na wstępie nigdy nie zakładam nieuczciwości dostawcy, taka już ze mnie naiwniara ;)

Facet przez cały dzień już nie odbierał telefonów, ale potem w końcu oddzwonił do męża (SAM!) i ustalił ostateczny termin na piątek... zobaczymy.

Ja jak dotąd też spotykam się z płatnościami po zakupie. Staram się brać z dwóch hurtowni - znają już tam nas i nie ma z tym problemu. Reszta to zaliczki i tylko po podpisaniu umowy.

Jak widać czasami trzeba ludzi potraktować z grubej rury.

Ja się troszkę wkurzyłam bo Tomek od kuchni juztrzeci tydzień przekłada spotkanie na którym mamy podpisać umowe na kuchnię. Ucieka nam przez to termin montażu. DO tego jest trochę zkręcony. Wycenił nam całość a później się okazało, że nie policzył tego co uzgodniliśmy:confused:. I mimo tego, ze go wcześniej wypytywałam czy wycena obejmuje wszytsko (tu wymieniałam poszczególne elementy) i jego twierdzącej odpowiedzi - to teraz się z tego wycofuje.

Nie mam siły z nim walczyć bo boję się że na koniec zostaniemy bez stolarza.

Myszonik jak tam P. Adam? Kiedy podpisujesz umowę na schody?

Umowa na schody podpisana. Z p. Adamem wszystko umówione. Poza tym prawdopodobnie zrobi nam też listwę łukową. Ma też przygotować wycenę płotu, furtki i bramy. Zobaczymy.

P. Tomek ma chyba jednak za dużo roboty jak na jego możliwości, bo jest zakręcony, ciągle o czymś zapomina, a garderoby jak mi nie zaplanował tak nie zaplanował...

myszonik - lampy baaardzo ładne.

Jeśli chodzi o napędy zobacz w hormanie - do końca roku mają promocję: http://www.hormann.pl/europapromotion-2011/ 4 slajd to bramy, w które trzeba kliknąć. Ja chyba od nich będę brała. Bramy i drzwi mam z hormana i z obsługi oraz montażu jestem bardzo zadowolona.

na Dąbrowskiego w Bramarkecie. Powołaj się na budowę w Kalwach ;) i rozmawiaj z Panem Tomkiem Kaczorem ;) powiedz, że bardzo polecam obsługę. Może jakiś rabacik na montaż. Od razu tylke powiem, że produkty z promocji mają taką cenę i z niej nie zejdziesz. Chyba, że coś poza promocją to można o rabatach rozmawiać.

Oj nie zdążyłam przed twoim zamówieniem. Odnośnie kulek tyc do salonu (takie kilka w pęczku) - moja koleżanka ma takie nad stołem i niestety narzeka na kilka rzeczy:

- nie ma regulacji i są za nisko nad stołem

- bardzo się nagrzewają i całe oprawyobią się gorące

- świecą bardzo wąskim światłem; do tego gdy sa tak nisko nad stołem to ośiwtlają tylko jego środkową część.

Nie wiem czy ta Twoja też ma problemy z regulacją ale radzę ci sprawdź to. Ogólnie lampa wizualnie bardzo mi się podoba i robi wrazenie na żywo

Pytałam w sklepie i mówili, że wszystkie te lampy można regulować na długości długością kabla, na którym wiszą.... mam nadzieję, że to prawda.

Od wyboru oświetlenia boli mnie już od kilku dni głowa, bo nie dość, że tego wszystkiego mnóstwo to nie zawsze dokładnie takie jakbym chciała, a jeszcze do tego chciałam wdrożyć program oszczędnościowy i nie wydać majątku na lampy, co nie jest wcale takie łatwe, zwłaszcza jak się tych lamp ma mnóstwo...

Wiem cos o tym. wczoraj byłam wyceniać pstryczki i część lamp i Pani stwierdziła, że nie wie czy ma sens wyceniać bo nie zdecydowałam się na wszystkie lampy do domu. Kurde, wydaję kilka tysiaków a ona jeszcze marudzi:mad:Przecież wiadomo, że nie kupię na raz wszytskich lapm do domu. Kogo na to stać? Lampy sa w takich cenach, ze głowa boli. Na daną chwilę kupuję tylko tam gdzie jest to niezbędne a dopiero później będe myśleć jakie i gdzie dodatkowo zakupić.

Nie mam pojęcia. Pytałam o nie Panią bo chiałam je tez dac do wyceny a ona na to, ze był przedstawiciel Berkera i zdjął je z tablicy pokazowej. Zamiast nich sa jakies inne - brzydsze. No i powiedziała, ze oni już ich nie prowadzą i nie wie czy można je jeszcze gdzieś dostać. Oni mają informację, że Berker je wycofuje i już nie produkuje.

No i powiedziała, ze oni już ich nie prowadzą i nie wie czy można je jeszcze gdzieś dostać. Oni mają informację, że Berker je wycofuje i już nie produkuje.

Bo teraz mają*zrobić jedną*serię z Fioreny Hager Polo i Berkera B1 (jeśli pan w sklepie się nie mylił)