myszonik 27.09.2011 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Czuję jakiś syf w powietrzu.... muszę dzwonić w sprawie tych pstryczków.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 29.09.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 No właśnie, sama jestem ciekawa ile sobie liczą za podłączenie oświetlenia (i czy kwota zależy od rodzaju)?U mnie elektryk za założenie gniazdka liczy sobie 6 zł za sztukę.I jakie są ceny na taką usługę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 29.09.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Monik, a po ile mają w tym Poznaniu kostkę brukową..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 29.09.2011 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Esiaka jaką kostkę brukową? Granitową czy brukową klasyczną?Ja tam kupuję taką http://www.zpbkaczmarek.pl/produkty/kostka-brukowa/pikny-dom/futurabo ani libetu ani semmelrocka nie było na stanie i w magazynach i dzięki temu mam taniej (bo to tańsza firma) - po ok. 70 zł brutto/ m2 (mam dwa kolory minimalnie różnią się ceną). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 29.09.2011 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 O, jakąś fajną*kostkę wynalazłaś!Jaki kształt będziesz robić? I kiedy? Czarna z szarą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 29.09.2011 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Środek chodniczków i podjazdu szary 10x10, wokół obwódka czarna 10x 20 cm. To jest jakaś kostka młotkowana, podobno nawet trwalsza niż ta tradycyjna z posypką płukana. Robić ma się w przyszłym tygodniu, ale jak wyjdzie zobaczymy, bo u mnie ostatnio same obsuwy i nic nie idzie zgodnie z planem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 29.09.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 fajnie wygląda na zdjęciach, czekam na efekt Nie denerwuj się, bo Wy i tak suniecie jak burza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 29.09.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Dzisiaj znalazłam firmę (info dla Myszonik - robią rondo w Przeźmierowie), która powiedziała mi 130 zł za kostkę,krawężniki robociznę i reszta materiałów(piasek, podbeton itp). Z tego co patrzyłam naprawde dobra cena. Zwykle kostka z posypką to ok 70- 75, robocizna 40-50zł no i reszta materiałów (które trzeba samemu kupić i przwieść) a tak nic cię nie obchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 29.09.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Dzisiaj znalazłam firmę (info dla Myszonik - robią rondo w Przeźmierowie), która powiedziała mi 130 zł za kostkę,krawężniki robociznę i reszta materiałów(piasek, podbeton itp). Z tego co patrzyłam naprawde dobra cena. Zwykle kostka z posypką to ok 70- 75, robocizna 40-50zł no i reszta materiałów (które trzeba samemu kupić i przwieść) a tak nic cię nie obchodzi. firma, która robiła dwie budowy u mnie w okolicy z kostki granitowej, bierze na gotowo z materiałem i robocizną 100zł/m2... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 29.09.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Tylko ja nie robię z granitowej a wiem, że przez to ceny się różnią. Ale mimo to poproszę o namiar:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 29.09.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Jezu, ale macie tanio. Robiłam casting na zrobienie podjazdu, robocizna (sama!) nie schodzi poniżej 70-80. No, jeden był, ale oszołom, co chciał 45. Ale miałam mu zapewnić spanie i w ogóle z innej bajki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 29.09.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Tylo jedną wycenę dostałam na 85 zł a reszta to właśnie 40-50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 29.09.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Myszonik na kiedy jesteś umówiona z p Adamem na schody? Wczoraj dowiedziałam się, że ma niezłą obsuwę i nasze zamówienia dopiero zaczyna robić. Wg umowy część miała być w tym tyg. Troszkę sie załamałam bo wczoraj powiedział, że dopiero spojrzał na zdjęcia, kóre przesłałam mu ponad miesiąc temu:(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 29.09.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Tylko ja nie robię z granitowej a wiem, że przez to ceny się różnią. Ale mimo to poproszę o namiar:D Żurawski Paweł 661 269 250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 29.09.2011 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 No ja mam robotę za położenie kostki taniej, bo w pakiecie:)Z p. Adamem podpisałam umowę na schody, więc mnie nie strasz... ale coś chyba faktycznie z czasem kiepsko u niego, bo prosiłam o wycenę przęseł do płotu i się nie odzywa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 29.09.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Jezu, ale macie tanio. Robiłam casting na zrobienie podjazdu, robocizna (sama!) nie schodzi poniżej 70-80. No, jeden był, ale oszołom, co chciał 45. Ale miałam mu zapewnić spanie i w ogóle z innej bajki. i może jeszcze swoje towarzystwo w sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 29.09.2011 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 ka_emnie zauważyłam, że pytałaś na kiedy... no umówieni to jesteśmy ok. połowy listopada, ale ja sama nie wiem czy do tego czasu z wszystkim zdążę, bo u mnie wszystko w zastoju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 30.09.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 nie przejmujcie się lampami:) u mnie nadal w większości desingerskie żarówy.. dobrze że kostki jeszcze nie zrobiłam bo widzę że uda mi się skorzystać z Waszych namiarów - wiedziałam że warto na Was poczekać - przepraszam że tak bezczelnie nie przykładam się do pomocy tylko korzystam z WAszej pracy, ale nie daję rady przy maluchach (chociaż dzisiaj udało mi sie umyć dwa okna!!)Myszonik - co to za cena za pakiet - daj znać na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 30.09.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 troche się pogubiałam.. te ceny które podajecie za kostke to za granitową czy betonową? firmy tak różnie to podają że sama już nie wiem ile wyjdzie ostatecznie.. My mamy jakąś wycenę na 45zł ale już nie wiem za co to.. muszę dokładnie zapytać. Będziemy robić na wiosnę.. bo nie udało się wygrać w totka:( na razie zrobiliśmy tylko utwardzenie i podbudowę z gruzu podjazdu i parkingu - podobno dzięki temu tak będzie lepiej bo teren dobrze będzie przygotowany pod kostkę no i będziemy mogli kłaść kostkę wczesną wiosną nie czekając na dodatnie temp. (liczę że uda mi się wtedy kupić kostkę w dobrej cenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 30.09.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Ja pisze o betonowej. Widze, że Myszonik myśli o podobnej do mnie. U nas kostka musi być położona teraz bo inaczej nie wjedziemy do garażu. Mamy bardzo dużą różnicę terenu. Lampy kupuje teraz tylko te najpotrzebniejsze + jeden luksus - nad schodami. Chciałabym mieć chociaż w miarę hol zrobiony. Góra domu będzie prawie w ogóle nie zrobiona. Meble takze teraz odpuszczamy. Powolutku bedziemy cos tam sobie kupować i stroić ale wiadomo, ze na przeprowdzkę nie zdążymy. Myślę teraz co zrobić z garderobą bo na pewno nie damy rady zrobić tam teraz żadnych półek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts