Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowy zawrót głowy Myszy i Niedźwiedzia - komenty:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Esiak

a jaką kostkę brukową? Granitową czy brukową klasyczną?

Ja tam kupuję taką

http://www.zpbkaczmarek.pl/produkty/kostka-brukowa/pikny-dom/futura

bo ani libetu ani semmelrocka nie było na stanie i w magazynach i dzięki temu mam taniej (bo to tańsza firma) - po ok. 70 zł brutto/ m2 (mam dwa kolory minimalnie różnią się ceną).

Środek chodniczków i podjazdu szary 10x10, wokół obwódka czarna 10x 20 cm.

To jest jakaś kostka młotkowana, podobno nawet trwalsza niż ta tradycyjna z posypką płukana.

Robić ma się w przyszłym tygodniu, ale jak wyjdzie zobaczymy, bo u mnie ostatnio same obsuwy i nic nie idzie zgodnie z planem :mad:

Dzisiaj znalazłam firmę (info dla Myszonik - robią rondo w Przeźmierowie), która powiedziała mi 130 zł za kostkę,krawężniki robociznę i reszta materiałów(piasek, podbeton itp). Z tego co patrzyłam naprawde dobra cena. Zwykle kostka z posypką to ok 70- 75, robocizna 40-50zł no i reszta materiałów (które trzeba samemu kupić i przwieść) a tak nic cię nie obchodzi.

Dzisiaj znalazłam firmę (info dla Myszonik - robią rondo w Przeźmierowie), która powiedziała mi 130 zł za kostkę,krawężniki robociznę i reszta materiałów(piasek, podbeton itp). Z tego co patrzyłam naprawde dobra cena. Zwykle kostka z posypką to ok 70- 75, robocizna 40-50zł no i reszta materiałów (które trzeba samemu kupić i przwieść) a tak nic cię nie obchodzi.

firma, która robiła dwie budowy u mnie w okolicy z kostki granitowej, bierze na gotowo z materiałem i robocizną 100zł/m2...

Myszonik na kiedy jesteś umówiona z p Adamem na schody? Wczoraj dowiedziałam się, że ma niezłą obsuwę i nasze zamówienia dopiero zaczyna robić. Wg umowy część miała być w tym tyg. Troszkę sie załamałam bo wczoraj powiedział, że dopiero spojrzał na zdjęcia, kóre przesłałam mu ponad miesiąc temu:(.

nie przejmujcie się lampami:) u mnie nadal w większości desingerskie żarówy..

dobrze że kostki jeszcze nie zrobiłam bo widzę że uda mi się skorzystać z Waszych namiarów - wiedziałam że warto na Was poczekać - przepraszam że tak bezczelnie nie przykładam się do pomocy tylko korzystam z WAszej pracy, ale nie daję rady przy maluchach (chociaż dzisiaj udało mi sie umyć dwa okna!!)

Myszonik - co to za cena za pakiet - daj znać na priva

troche się pogubiałam.. te ceny które podajecie za kostke to za granitową czy betonową? firmy tak różnie to podają że sama już nie wiem ile wyjdzie ostatecznie.. My mamy jakąś wycenę na 45zł ale już nie wiem za co to.. muszę dokładnie zapytać. Będziemy robić na wiosnę.. bo nie udało się wygrać w totka:( na razie zrobiliśmy tylko utwardzenie i podbudowę z gruzu podjazdu i parkingu - podobno dzięki temu tak będzie lepiej bo teren dobrze będzie przygotowany pod kostkę no i będziemy mogli kłaść kostkę wczesną wiosną nie czekając na dodatnie temp. (liczę że uda mi się wtedy kupić kostkę w dobrej cenie).

Ja pisze o betonowej. Widze, że Myszonik myśli o podobnej do mnie.

U nas kostka musi być położona teraz bo inaczej nie wjedziemy do garażu. Mamy bardzo dużą różnicę terenu. Lampy kupuje teraz tylko te najpotrzebniejsze + jeden luksus - nad schodami. Chciałabym mieć chociaż w miarę hol zrobiony. Góra domu będzie prawie w ogóle nie zrobiona. Meble takze teraz odpuszczamy. Powolutku bedziemy cos tam sobie kupować i stroić ale wiadomo, ze na przeprowdzkę nie zdążymy. Myślę teraz co zrobić z garderobą bo na pewno nie damy rady zrobić tam teraz żadnych półek.