Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowy zawrót głowy Myszy i Niedźwiedzia - komenty:)

Recommended Posts

Myszonik!

Jako że pokazałam Ci ten pierwszy łupek .... :cool:

Napisz mi szybko ile Cię te schody wyszły. Cena łupka, robota, czy to robi kamieniarz, czy glazurnik.

A najlepiej przyślij go do mnie bo chcę takie same!!!

Są przepiękne!!! :jawdrop:

Wiedziałam, że ten łupek ma potencjał

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny dzięki za tyle komplementów pod adresem moich schodów....

Schody robili ci kamieniarze

http://www.kagran.pl/

Jak wiecie z terminów i montażystów nie jestem zbyt zadowolona, ale ważne, że w końcu te schody mam :)

Koszt to za całe schody (a są dość duże i skomplikowane) materiał, cięcie, położenie - 12.000.

Lampy w ogóle kupowałam w kilku sklepach. Te ostatnie tutaj

http://salonoswietleniowy.pl/

Dodam jeszcze, bo khb pytała o płytki z łupka, że u mnie te duże elementy były cięte z takich większych płyt - chyba ich maksymalna długość to ok. 130 cm, te płyty sprzedają w kagranie za ok. 300-400 zł/m2, ale są też płytki o formacie 30 x 60 chyba i one mają cenę ok. 150 zł/m2 (dokładnie nie pamiętam), widziałam tu

http://www.dom-ogrod.pl/

A w ogóle to czekam, aż w Polsce zaczną ten gaz łupkowy wydobywać, łupek będzie za półdarmo to sobie jeszcze cały taras z łupka machnę ;)

Tak to ten sklep, który wkleiła atika.

Wycena byłą szybko, osprzęt trochę dłużej, ale twierdzą, że to z winy berkera, który tak długo dostarcza - gniazdek tv nie mam do tej pory. Na szczęście nie było problemu z podziałem zamówienia i to co mieli przysyłali na bieżąco żebym już główny osprzęt miała i mogła robić.

Jak przesłałam im najtańszą wycenę z allegro to jeszcze zeszli z ceny.

Generalnie jestem zadowolona, poza tym, że mamy nierozwiązany problem jakiś dwóch pstryczków, których nie było (liczyłam ja trzy razy z mężem i nasz elektryk), a według nich były, bo weszły im na magazyn i być musiały. Nie wyjaśnimy tego, nie wiem czyj błąd czy ich czy dostawcy, w każdym razie o te dwa pstryczki jestem do tyłu ;)

Ja za chwilę tez muszę się za to zabrać. Ale musimy jechać i wszystko dokładnie zliczyć. Już jestem przerażona. A koszt tych "pstryczków" to masakra !!!

I nie wiadomo dlaczego to co wybieram jest najdroższe :( Chyba kupimy jakąś zwykłą tańszą serię... bo jak pomyślę, że głupie gniazdka mają kosztować 5000zl. albo więcej to mnie skręca. Ja sobie dałam limit 2500zł. i wolałabym go nie przekraczać.

I nie wiadomo dlaczego to co wybieram jest najdroższe :( Chyba kupimy jakąś zwykłą tańszą serię... bo jak pomyślę, że głupie gniazdka mają kosztować 5000zl. albo więcej to mnie skręca. Ja sobie dałam limit 2500zł. i wolałabym go nie przekraczać.

a co Ci się podoba?

Jak chcesz niedrogo (plus super rzecz- podwójne bądź potrójne gniazdka w pojedynczej ramce) i proste kształty to fajną serię (i niedrogą) ma OSPEL. Aneta s ma ich pstryczki

Ja w ramach oszczędności do niereprezentacyjnych miejsc biorę Hager-Polo Fiorena (też ma gniazdka podwóje do pojedynczych ramek), podoba mi się :yes:

a co Ci się podoba?

Jak chcesz niedrogo (plus super rzecz- podwójne bądź potrójne gniazdka w pojedynczej ramce) i proste kształty to fajną serię (i niedrogą) ma OSPEL. Aneta s ma ich pstryczki

Ja w ramach oszczędności do niereprezentacyjnych miejsc biorę Hager-Polo Fiorena (też ma gniazdka podwóje do pojedynczych ramek), podoba mi się :yes:

Ja właśnie ze względów finansowych wezmę chyba Ospela - serię Impresja. Jest prosta, całkiem ładna i niedroga.

Bo Schneider, Unica Plus - trochę mnie powala cenowo, choć bardzo mi się podobają.

Nie mówiąc już o szklanych ramkach gdzie koszt 1 szt. to ok. 90zł.

Edytowane przez atika