Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowy zawrót głowy Myszy i Niedźwiedzia - komenty:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

bardzo podoba mi się zabudowa Waszej kuchni

możesz zdradzić ile was kosztowało wyposażenie szafek

hajmal

witam w moich progach, bo to chyba pierwsza wizyta?

Nie mam pojęcia jaka była cena wyposażenia, bo miałam wycenę całościową na meble z wyposażeniem. Zabudowa z tym co jest to było ok. 15.000.

Poza tym chyba dostanę ostatecznego szału na firmę od rekuperacji, przy każdym etapie ganiamy za nimi jak oszołomy, nie odbierają telefonów, olewają, terminy uciekają, a oni przychodzą łaskawie po miesiącu... teraz znów tak jest, w zeszłą sobotę zaczęli zakładać anemostaty, mieli wrócić w poniedziałek i wszystko dokończyć, a do dziś głucha cisza i zero kontaktu z nimi... wzywam oficjalnie do wykonania umowy, bo mam już dość.

Czy mi się dobrze wydaje, że wentylację robi/robił Wam KlimatSystem?

:bye:

No to opowiadaj szybko po kolei jak i co.

Bo my musimy przeciwko swojemu wykonawcy też złożyć.

Masz jakiegoś adwokata? Ktoś Ci pomagał?

Sama sobie napisałam, bo to moja zawodowa brocha:)

Jeśli ktoś się zawodowo tym nie trudni to radzę jednak skorzystać z pomocy prawnika - adwokata lub radcy prawnego, tylko też lepiej nie brać pierwszego lepszego,a a poszukać kogoś sprawdzonego, z polecenia, z dobrą renomą.

Ja właśnie ze względów finansowych wezmę chyba Ospela - serię Impresja. Jest prosta, całkiem ładna i niedroga.

Bo Schneider, Unica Plus - trochę mnie powala cenowo, choć bardzo mi się podobają.

Nie mówiąc już o szklanych ramkach gdzie koszt 1 szt. to ok. 90zł.

Też rozważałam Unica, ale ostatnio przesympatyczny p. Robert z Arm powiedział, że ostatnio je montował i w ręce i w pudełku wyglądały bardzo fajnie, a po zamontowaniu na ścianie kiepsko się trzymają. Odpuściłam.

Ja przymierzam się do Berker K1 do salonu i do mniej reprezentacyjnych miejsc Berker Kwadrat.

Ale muszę jeszcze ra pojechać i obejrzeć je na żywo.

Czy mi się dobrze wydaje, że wentylację robi/robił Wam KlimatSystem?

Nie, klima - pol. Jeszcze się doczekają obsmarowania na czarnej liście.

No właśnie... Wiedziałem, że jak nie jedni, to drudzy... Klima-coś-tam siedziało mi właśnie w głowie... ;) Ja osobiście nie brałem ich przy robieniu wentylacji pod uwagę, bo "na mieście" chodziły słuchy, że trzeba się od nich raczej trzymać z daleka.... Widocznie "chodzące po mieście informacje" nie zdążyły dotrzeć do Szamotuł... :eek: Na pocieszenie Ci napiszę, że też mam kandydata na czarną listę... :bash:Niestety... Chociaż robotę akurat wykonał całkiem nieźle...

Jarek Emo8 my robiliśmy z M&P jeśli jestes zainteresowany założeniem rekuperacji. KimatSystem troszkę nas zirytował - nic nie chcieli powiedzieć przed podpisaniem umowy. Stwierdzili,że ma działać i im zaufać a jak oni to zrobią to ich sprawa. A, ze mój mąż z tych bardziej dociekliwych to pana zrąbał i tyle go widzieliśmy.

Odnośnie pstryczków to my zdecdowaliśmy się na B.Kwadrat. Teście właśnie kupili i musze powiedzieć, że jak na tą cenę to bardzo łade. A nie mam zbyt dużo kasy by dopłacać do B.1. Wolę dołożyć tę kasę do blatów i szafek w łazience.

Ja tez polecam Elektrycznie (czyli Folnet) w którym robiliśmy juz trochę zakupów.Ale wyceniam tez w Morsie i Fega - tam teście dostali dobre rabaty. Jak będę mieć wycenę to napisze jak wyszło.

Acha monsanbia elektryk bardzo odradzał nam Hagera. Podobno bardzo kiepsko jakościowo i plastiki szybko żółkną.

I jak to mówią szewc bez butów chodzi a prawnik buduje bez porządnych umów, tylko jakbym chciała takie umowy jakbym chciała podpisywać to żaden wykonawca by u mnie nie pracował ;)

ja niestety mam podobnie. Jak rodzina budowała, to dziwiłam się, że żadnej umowy nie podpisują i że jak ja będę budować, to tylko z umową. Rzeczywistośc to oczywiście skorygowała. A jak były przypadki, kiedy proponowałam swoją, to wykonawca powiedział, ze takiej nie podpisze i udało mi się przemycić jedynie parę zapisów (chodzi o moje nieszczęsne schody...).

Myszonik, schody wyszły niesamowite. I bardzo mi się podoba mozaika pod prysznicem.

Przeraża mnie, to co piszesz o tych wpadkach wykonawców przy wykończeniówce. My jesteśmy chwilę przed rozpoczęciem tego etapu. Nie mam siły i czasu jeździć i patrzeć im na ręce. Niby poleceni, ale ile naczytałam się na forum o schrzanionych rzeczach przez polecone ekipy...

Wtrącę się jeszcze do tych sesji zdjęciowych, bo sobie weszłam na stronę podaną przez Mikiadę. Zdjęcia sympatyczne, szczególnie te dzieci leżące w chustach. Jednak jako rodzic nie chciałabym, aby zdjęcia mojego dziecka, jak i moje z dzieckiem, wisiały w internecie na stronie fotografa.

I jeśli ktoś jest zainteresowany podstawowymi seriami Berkera, to najtaniej jest tutaj www.elektro-hurt.com W stosunku do dobregniazdka czy elektrycznie wyszło mi kilka stów różnicy.

Edytowane przez Spirea

Acha monsanbia elektryk bardzo odradzał nam Hagera. Podobno bardzo kiepsko jakościowo i plastiki szybko żółkną.

A ja z dobrego źródła wiem, że to ta sama produkcja co Berker i te same mechanizmy (co w Berker kwadrat)

Edytowane przez monsanbia

Jarku

żałuję bardzo, że wieści w odpowiednim momencie do mnie nie dotarły....

ka_em

lecę oglądać drzwi, bo jestem b. ciekawa twórczości p. Adama

spireo

cieszę się, że schody i mozaika fajnie wyszły, a co do błędów przy wykończeniówce to chyba jednak obiektywnie rzecz biorąc nie ma ich więcej niż na innych etapach budowy tylko bardziej irytują, gdyż po pierwsze inwestor już bardziej wycieńczony procesem inwestycyjnym a po drugie mnie jakoś bardziej rusza jak ktoś mi zniszczy gotowy już sufit niż wcześniej jak np. trzeba było kuć pustaki.

Trzymam kciuki żeby u Ciebie ten etap przeszedł szybko i jak tylko się da bezboleśnie.

A jeśli chodzi o zdjęcia to absolutnie sesję u tej pani zrobię tylko z zastrzeżeniem, że nie wyrażam zgody na publikację zdjęć.

Jarek my robiliśmy z M&P jeśli jestes zainteresowany założeniem rekuperacji. KimatSystem troszkę nas zirytował - nic nie chcieli powiedzieć przed podpisaniem umowy. Stwierdzili,że ma działać i im zaufać a jak oni to zrobią to ich sprawa. A, ze mój mąż z tych bardziej dociekliwych to pana zrąbał i tyle go widzieliśmy.

Ja już po wentylacji, więc żadne inne firmy nie wchodzą w rachubę. Ale ciekawi mnie co to za M&P... Mają jakąś stronę w necie? A KlimatSystem akurat mnie nie nie irytował, ale odpadł, bo dał najwyższą cenę. Uznałem, że co jak co, jakość wykonania wentylacji jest ważna, ale tyle przepłacać nie zamierzam. Zwłaszcza, że po zrobieniu tynków zostało mi trochę mniej pieniędzy niż planowałem...

Odrzuciłem też firmę, która dała najniższą cenę i wybrałem średniaka.

Jarek M&P to w sumie hurtownia instalacyjna ale pracuje tam koleś od instalacji i współpracuje z nimi odnośnie sprzętu. Jesteśmybardzo zadowoleni - i ceną i jakością. Odpalaliśmy już na próbę i chodzi jak igiełka.

A poza tym podejście do klienta było super - mąż spędził u nich niejedną godzinę by wszystko omówić i dobrać odpowiedni sprzęt (mieliśmy mały problem z posadzką na górze i mamy łączony system Danfossa i Zehndera).

Stasiu Kowalczyk, ale z lekka próbował mnie "naciągnąć"... Nie dałem się, bo od pewnego czasu nagrywam wszystkie rozmowy telefoniczne, ze szczególnym naciskiem na fachowców i fahofcuf wszelkiej maści...

Jak przyjdzie/ znajdę czas, to go z "letka" w dzienniku obsmaruję ... ;)

Od czasów przebojów z tynkarzem, mam na fachmanów lekkie uczulenie.

Edytowane przez Jarek EM08