Damro 14.03.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 a ja świadomie niewybrałam alarmu ponieważ wolałam wykupic ubezpieczenie domu od kradzieży,ognia,wichury i takie tam niż mam płacic firmie ochroniarskiej,którzy w razie alarmu dojeżdżaja na miejsce w pół godziny :oubezpieczałam wcześniej mieszkanie w bloku,były to niewielkie składki a nieraz mnie sąsiad zalał i naraził na spore wydatki związane z remontem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.03.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Obawiam się, że rozmowa tutaj nie dotyczy dylematu : alarm czy ubezepieczenie. Nie wyobrażam sobie nie mieć ubezpieczenia na dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 14.03.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Obawiam się, że rozmowa tutaj nie dotyczy dylematu : alarm czy ubezepieczenie. Nie wyobrażam sobie nie mieć ubezpieczenia na dom. tak jak już napisałam,niepotrzebny mi alarm,kiedy ochrona przyjeżdża w pół godziny,alarm ma tylko sens założony w mieście a nie na obrzeżach,do mojej firmy dojeżdżają do 5 minut i tu ma sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 14.03.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Okablowanie warto założyć, a czujki, centralkę dołożyć później w razie potrzeby. Nawet gdy okolica bezpieczna dziś, to za parę lat może się coś zmienić. Zmienia się też tryb życia. Ja narazie alarmu nie używam, bo ciągle jest ktoś w domu z uwagi na starszą osobę w domu wymagającą ciągłej opieki, ale zawsze się coś może zmienić. Gdy dom stoi pusty przez wiele godzin alarm poprawia bezpieczeństwo.A pruć ściany w zamieszkałym domu trudno, urządzenia bezprzewodowe sa natomiast bardzo drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianexus 14.03.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 ja zrobiłem najwiekszy błąd podczas budowy domu, że zwiozłem cały sprzęt d odomu założyłem sobie nowiutki TV na ścianę, komputery laptopy itp..... Zrobiłem to zanim miałem załozony alarm bo wszyscy dookoła mowili po co przeciez tu wsyzscy się znają , to mała miejscowość , nikogo nie okradają. Skończyło się włamaniem przez 2 gowniarzy szukającyh na wódę. Zniszczyli dom z każdej strony próbując się dostać - uszkodzili drzwi zewnętrzne, kawałki elewacji ( nie wiem co chcieli uzyskać) zniszczyli drzwi trarasowe które kosztowały majątek, wybite szyby, skradziony tv i dekodery cyfry, narzedzia koce ....Całe szczęscie że udało nam się odzyskać sprzęt w wyniku szybkich działań. Jak się później dowiedziałem brak alarmu pozwolił i m na spokojne działania gdyż nie obawiali się , że ktokolwiek zareaguje .Teraz gdy założylismy alarm oraz monitoring firmy ochroniarkskiej przynajmniej mamy śwadomość , że dla taich gnojów t owystarczające zabezpieczenie. Jeśli ktoś będize planowal Ci zabrać Kossaka ze ściany to mimo alarmu zabezpieczeń krat, rolet , i 2 ochroniarzy i tak Ci t ozrobi. Ale dzieki alarmowi mozna ograniczyć zapędy żuli , gnoi i naćpanych idiotów bo dla niego alarm t ociemna magia i utrata anonimowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianexus 14.03.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 ja zrobiłem najwiekszy błąd podczas budowy domu, że zwiozłem cały sprzęt d odomu założyłem sobie nowiutki TV na ścianę, komputery laptopy itp..... Zrobiłem to zanim miałem załozony alarm bo wszyscy dookoła mowili po co przeciez tu wsyzscy się znają , to mała miejscowość , nikogo nie okradają. Skończyło się włamaniem przez 2 gowniarzy szukającyh na wódę. Zniszczyli dom z każdej strony próbując się dostać - uszkodzili drzwi zewnętrzne, kawałki elewacji ( nie wiem co chcieli uzyskać) zniszczyli drzwi trarasowe które kosztowały majątek, wybite szyby, skradziony tv i dekodery cyfry, narzedzia koce ....Całe szczęscie że udało nam się odzyskać sprzęt w wyniku szybkich działań. Jak się później dowiedziałem brak alarmu pozwolił i m na spokojne działania gdyż nie obawiali się , że ktokolwiek zareaguje .Teraz gdy założylismy alarm oraz monitoring firmy ochroniarkskiej przynajmniej mamy śwadomość , że dla taich gnojów t owystarczające zabezpieczenie. Jeśli ktoś będize planowal Ci zabrać Kossaka ze ściany to mimo alarmu zabezpieczeń krat, rolet , i 2 ochroniarzy i tak Ci t ozrobi. Ale dzieki alarmowi mozna ograniczyć zapędy żuli , gnoi i naćpanych idiotów bo dla niego alarm t ociemna magia i utrata anonimowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helixwroclaw2005 14.03.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Damro pochwal się z jakiej to firmy przyjeżdżają w pół godziny Max w umowach jest do 20min. Grupy interwencyjne są cały czas w ruchu i nie wykluczone że do 5 min będą u Ciebie Nie chodzi też o sam alarm a o działanie prewencyjne To tylko ok. 60zł miesięcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 14.03.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 tak jak już napisałam,niepotrzebny mi alarm,kiedy ochrona przyjeżdża w pół godziny,alarm ma tylko sens założony w mieście a nie na obrzeżach,do mojej firmy dojeżdżają do 5 minut i tu ma sens. Tylko w przypadku stereotypu że alarm służy do sygnalizacji li tylko i wyłącznie próby włamania ... Poza tym - alarm a monitoring - to następne dwie różne sprawy - które mnóstwo osób łączy ze sobą . Ale tak nie jest - alarm to bardziej rozbudowany system w którego skład można włączyć systemy bezpieczeństwa i przede wszystkim sygnalizacji niebezpieczeństwa jakie może wystąpić w budynku ... A monitoring - to już kwestia wyboru inwestora - jak chce - zakłada - nie chce - nie zakłada . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 14.03.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 a ja świadomie niewybrałam alarmu ponieważ wolałam wykupic ubezpieczenie domu od kradzieży,ognia,wichury i takie tam niż mam płacic firmie ochroniarskiej,którzy w razie alarmu dojeżdżaja na miejsce w pół godziny :oubezpieczałam wcześniej mieszkanie w bloku,były to niewielkie składki a nieraz mnie sąsiad zalał i naraził na spore wydatki związane z remontem. A co to ma wspólnego z systemem alarmowym ?? - ja również ubezpieczam dom od wyżej wspomnianych zdarzeń - i nie przeszkadza mi to w posiadaniu systemu alarmowego i monitoringu ... - powiem nawet więcej - z racji posiadania systemu alarmowego wraz z monitoringiem miałem zniżki w TU w którym ubezpieczałem dom ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 14.03.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Damro pochwal się z jakiej to firmy przyjeżdżają w pół godziny Max w umowach jest do 20min. Grupy interwencyjne są cały czas w ruchu i nie wykluczone że do 5 min będą u Ciebie Nie chodzi też o sam alarm a o działanie prewencyjne To tylko ok. 60zł miesięcznie solid security,w godzinach szczytu dojeżdżają w tak długim czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 14.03.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 a ja świadomie niewybrałam alarmu ponieważ wolałam wykupic ubezpieczenie domu od kradzieży,ognia,wichury i takie tam niż mam płacic firmie ochroniarskiej,którzy w razie alarmu dojeżdżaja na miejsce w pół godziny :oubezpieczałam wcześniej mieszkanie w bloku,były to niewielkie składki a nieraz mnie sąsiad zalał i naraził na spore wydatki związane z remontem. A co to ma wspólnego z systemem alarmowym ?? - ja również ubezpieczam dom od wyżej wspomnianych zdarzeń - i nie przeszkadza mi to w posiadaniu systemu alarmowego i monitoringu ... - powiem nawet więcej - z racji posiadania systemu alarmowego wraz z monitoringiem miałem zniżki w TU w którym ubezpieczałem dom ... to dla samych zniżek w TU to chyba nie warto zakładac alarmu jeśli ubezpieczasz dom to po co Ci alarm?Pytam z ciekawości i nie chcę się z nikim kłócic,chciałam aby ktoś mnie przekonał bo byc może popełniłam błąd niezakładając go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.03.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Dlatego, że mój ubezpieczyciel nie poinformuje mnie o kolesiu, ktory podważa drzwi tarasu ? Nie zadzwoni jak zacznie się ulatniać tlenek węgla , ktory zrobi dobrze mnie i mojej rodzinie ? Daaaaammmro Więcej wyobraźni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 14.03.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 to dla samych zniżek w TU to chyba nie warto zakładac alarmu jeśli ubezpieczasz dom to po co Ci alarm?Pytam z ciekawości i nie chcę się z nikim kłócic,chciałam aby ktoś mnie przekonał bo byc może popełniłam błąd niezakładając go. eee co tam, spali mi sie pół chałupy, drugie pół mi menel swobodnie zdemoluje... ale co mi tam. mam ubezpieczenie. przecież mi wypłacą to sobie odremontuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 14.03.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 to dla samych zniżek w TU to chyba nie warto zakładac alarmu jeśli ubezpieczasz dom to po co Ci alarm?Pytam z ciekawości i nie chcę się z nikim kłócic,chciałam aby ktoś mnie przekonał bo byc może popełniłam błąd niezakładając go. eee co tam, spali mi sie pół chałupy, drugie pół mi menel swobodnie zdemoluje... ale co mi tam. mam ubezpieczenie. przecież mi wypłacą to sobie odremontuje.. W pół godziny to mi się cała chałupa zdązy spalic i menel już nie będzie miał co zdemolowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 14.03.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 (...) jeśli ubezpieczasz dom to po co Ci alarm?Pytam z ciekawości i nie chcę się z nikim kłócic,chciałam aby ktoś mnie przekonał bo byc może popełniłam błąd niezakładając go. Postaraj się cofnąć kilka odpowiedzi wstecz i przeczytać je ze zrozumieniem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 14.03.2010 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Dlatego, że mój ubezpieczyciel nie poinformuje mnie o kolesiu, ktory podważa drzwi tarasu ? Nie zadzwoni jak zacznie się ulatniać tlenek węgla , ktory zrobi dobrze mnie i mojej rodzinie ? Daaaaammmro Więcej wyobraźni ubezpieczyciel jest od wypłacania a nie od powiadamiania a na tlenek węgla to zalecam osobny alarm bo po kilku,kilkunastu minutach to już nie będą mieli do kogo zadzwonic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 14.03.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Co do alarmu to powiem tak uważam ,że warto ale nie wszystkich na takie luksusy nadal stać. Czemu luksus ??Bo na dobry alarm , który faktycznie odstraszy partaczy i początkujących złodziei oraz ochroni przed ulatnianiem się czadu i dwutlenku węgla oraz pożarem trzeba wydać ok. 20k ze wszystkimi instalacjami.Bardzo ważnym elementem alarmu wbrew pozorom jest tak zwany anty napad o którym bardzo wiele osób zapomina . A przynajmniej ja coraz więcej słyszę o takich sytuacjach. Tyle ,że to też musi być zrobione z głową aby nie można było włączyć tego przez przypadek ale tez nie trwało to zbyt długo. Poniżej opiszę parę moich ale do alarmów. W tym wszystkim jest jedno ale obok mnie stoi dom sąsiada nie podłączony do żadnej firmy ochroniarskiej. Nie jest to potrzebne bo zaraz stoi następny dom gdzie są emeryci i renciści i oni doglądają sprawy a to ma być tylko sygnał. Żaden z bogatych. Okradziono ten dom pomimo tego alarmu trzykrotnie za ŻADNYM z tych razy alarm się nie włączył. Pomimo ,że ( nie chce siać kłamstw) ale ten alarm jest jakby dwukrotny czy trzykrotny więc nie jest go łatwo obejść. Za to kilkanaście razy w ciągu tych lat dał fałszywy alarm a jak wyje to słychać go kilometr dalej a obok domu taki hasał ,że aż bębenki chce rozsadzić. Nie wiem jak wy ale ja bym dal w sytuacji gdzie śpię po ciężkim dniu i przez 30 min wyje Wam alarm o 3 w nocy. Wiem wiem takie rzeczy sie zdarzają ale temu sąsiadowi trochę zbyt często.Czemu to sami wiecie coś z ta instalacją jest chyba nie tak. I dlatego powyżej pisałem o dobrej instalacji a nie robionej przez partaczy. Podobnych przypadków w śród znajomych jest kilka w tym przypadek znajomego , którego okradli czterokrotnie pomimo tego ,że ma ogromną firmę montującą alarmy i ma zawsze najlepsze rozwiązania z możliwych w tym pełen monitoring. Da się obejść?? da się!! I co najlepsze w tym złodzieje zawsze przy kradzieży kompletnie demolowali mu dom i samochody w garażu. Zemsta jest w tym wypadku wykluczona. Także ja jestem na tak , ale trzeba tez nać wady tego rozwiązania. Dobre rolety ,okna ( z zamkami w klamkach nawet nie ze specjalnymi szybami ), drzwi i alarm to według mnie 100% zabezpieczeniami przed partaczami a przed profesjonalistami to się nikt nie u szczerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 14.03.2010 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 ...a przed profesjonalistami to się nikt nie u szczerze. przynajmniej szczera wypowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 14.03.2010 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 mam znajomego, który włącza alarm, ale nie zamyka drzwi na klucz. Czy to prawda, że złodziej najpierw sprawdzi, czy drzwi zamknięte? Statystyznie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 14.03.2010 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 To i chyba ubezpieczenia nie ma, bo nikt o zdrowych zmysłach mu go nie wypłaci bez śladów włamania. Alarm może wyć także podczas wynoszenia sprzętów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts