donvitobandito 30.12.2019 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2019 Mam w ubezpieczeniu chałupy zapis o ochronie. Nie pamiętam jaki ale mam.dzięki za info. To możesz spać bezpiecznie! Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.12.2019 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2019 To możesz spać bezpiecznie! Gratuluję To FM jest zaskakujące. Wypowiadają się w nim rożni ludzie o różnych zawodach. Ty jesteś dowodem na to ,że będąc ochroniarzem nie robiłeś tak naprawdę nic .Powiedzmy pracowałeś. Teraz na FM opowiadasz jaki to ty znawca jesteś i jakie masz możliwości by ominąć skutecznie włamywaczy. Forteca twoja bardzo mi się podoba bo jak Elfir lobie klocki. To nie tylko zapis o ochronie mnie chroni jest tylko dopełnieniem skutku gdyby włamywacze sobie za bardzo pohulali. Adam konkretnie i skutecznie rozwiał moje mieszane uczucia co do ochroniarzy ,których uczył ochroniarskiej ogłady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 30.12.2019 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2019 Wiecie co robi cieć-inwalida z wysoką grupą za 4zł/godz co pilnuje czegoś tam?On - NIC.Jego obecność ZMIENIA KLASYFIKACJĘ CZYNU.Z kradzieży/włamania często o nikłej szkodliwości na NAPAD Z WŁAMANIEM !!!Głupie 25 latek więcej pierdla.Po to tam jest.Wystarczy, ze jest....(Aby sobie dorobić, bo kasy zawsze mało, to oni praktycznie z takiej roboty nie wychodzą. Mieszkają w niej... W domu bywają. A rodzina czeka na każdą wypłatę.) Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 30.12.2019 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2019 KAŻDY ochroniarz ma uprawnienia normalnego obywatela.JEST UPRAWNIONY DO OBYWATELSKIEGO ZATRZYMANIA włamywacza.WCALE się do tego nie pchają i nie palą.... Bo po co?Niby sprawni, szkoleni ale za cudze w łeb dostać dechą czy nożem?No i za niezbyt wysoką zapłatę.... Grupa interwencyjna jest do wypłoszenia intruza, sprawdzenia obiektu, zabezpieczenia go (jak potrzeba) - czyli do ograniczenia i minimalizowania strat !Od reszty jest ubezpieczyciel i... policja.Broń (gazową, tonfę, gaz) noszą do obrony własnej.No i... kajdanki, jakby już MUSIELI kogoś zatrzymać do przyjazdu policji...Skują pacjenta a potem jest tyyyyyle tłumaczenia.Że agresywny, niebezpieczny, że uzyte środki przymusu krzywdy mu nie zrobiły i były adekwatne do sytuacji.Nie każdy prokurator chce w to wierzyć - i jest kłopot... w pracy... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 30.12.2019 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2019 Zdolność Agencji Ochrony określa się wg najsłabszego ogniwa w firmie, czyli czynnika ludzkiego. Efektywność zadziałania sprowadza się do czasu założenia butów przez pracownika interwencji. Czy kiedykolwiek mierzyłeś Adamie rzeczywisty czas działania od momentu powstania sygnału alarmowego, poprzez reakcję bazy monitoringu do przyjazdu grupy interwencyjnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.12.2019 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2019 Kiedyś ekipy dwuosobowe były po 5 minutach, później po 10 minutach. Teraz "ekipa" jednoosobowa praktycznie jest ok. 12-15 minutach. "ekipa" = jeden chudy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 30.12.2019 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2019 Kiedyś ekipy dwuosobowe były po 5 minutach, później po 10 minutach. Teraz "ekipa" jednoosobowa praktycznie jest ok. 12-15 minutach. "ekipa" = jeden chudy Widzisz obecna rzeczywistość to jest 20 minut. A reanimacja do śmierci mózgowej 2 minuty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.12.2019 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2019 Jest lepiej - ok. 5 minut !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 30.12.2019 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2019 Jest lepiej - ok. 5 minut !! Realnie, w 90% przypadków 2 minuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 31.12.2019 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2019 No to szkoda człowieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 31.12.2019 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2019 No to szkoda człowieka No dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 31.12.2019 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2019 Kiedyś ekipy dwuosobowe były po 5 minutach, później po 10 minutach. Teraz "ekipa" jednoosobowa praktycznie jest ok. 12-15 minutach. "ekipa" = jeden chudy Zapytam bo skąpy w odpowiedziach oznajmujących jesteś tylko pytasz. Ile do ciebie jedzie ekipa i jakiego alarmu ozywasz by odstraszać intruza. Podglądasz to jakoś ? Bo widzisz jak mi gość stanął prze posesją - bramą i żona nie mogła wyjechać do pracy , bardzo szybko po rejestracji policja doszła co to za ptica. Z ciekawości zadzwoniłem do ochrony . Oczywiście to nie ich temat i wezwałem policję .Odholowali go .200 zł ,1 punkt. Można mu wytoczyć było sprawę z powództwa cywilnego za poniesione koszty, trochę to trwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 31.12.2019 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2019 Warto i.... KROPKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 31.12.2019 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2019 Warto i.... KROPKA Darek ale jak się nie ma alarmu nie ma kominka to wiesz ile można jako adwersarz opowiadać głupot. W nieskończoność tylko ,że to chluby nie przynosi. Mam abonament w firmie ochroniarskiej to nie, bo za późno przyjeżdżają i żeby uratować życie potrzeba 2 min.Mierzy im czasy przyjazdu interwencyjnego, choć alarmu nie ma ale mierzy. No dzieci.Ze skrajności w skrajność.Kupie samochód to nie, jeździć masz rowerem 50 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 31.12.2019 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2019 Darek ale jak się nie ma alarmu nie ma kominka to wiesz ile można jako adwersarz opowiadać głupot. W nieskończoność tylko ,że to chluby nie przynosi. Mam abonament w firmie ochroniarskiej to nie, bo za późno przyjeżdżają i żeby uratować życie potrzeba 2 min.Mierzy im czasy przyjazdu interwencyjnego, choć alarmu nie ma ale mierzy. No dzieci.Ze skrajności w skrajność.Kupie samochód to nie, jeździć masz rowerem 50 km. Przecież napisał o alarmie, a nie o AO. Tu jak piszecie o zniżkach ubezpieczenia, czy coś podobnego to ok, taka tylko sztuka dla sztuki. I tym pewnie kieruje się większość płacąc abonament. Jeżeli jednak ktoś myśli, że rzeczywiście jest chroniony w jakiś sposób przez AO, to jest w błędzie. Jest chroniony przez alarm i inne zabezpieczenia dające czas do reakcji. Sobie samemu oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 31.12.2019 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2019 Zdolność Agencji Ochrony określa się wg najsłabszego ogniwa w firmie, czyli czynnika ludzkiego. Efektywność zadziałania sprowadza się do czasu założenia butów przez pracownika interwencji. Czy kiedykolwiek mierzyłeś Adamie rzeczywisty czas działania od momentu powstania sygnału alarmowego, poprzez reakcję bazy monitoringu do przyjazdu grupy interwencyjnej? Wiesz co to jest - budowa centrum monitorowania zagozeń i projektowanie ochrony ruchomej? Dodatkowo... produkowałem stacje monitorowania alarmów... Większość oprogramowania takich stacji od lat wzoruje się na programie MOJEJ stacji... Budowałem sieci łaczności radiowej... "Czy kiedykolwiek mierzyłeś..." - Robiłem to przez długie lata! Dla firm ochrony w całym kraju. Wiesz co to "licencja pracownika ochrony (technicznego zabezpieczenia mienia)" Było takie coś wprowadzone ustawą o ocronie mienbia i osób. (Obecnie jest wpis na listę wojewody osób uprawnionych do...) Posiadam (do dziś - pamiątka) licencję nr 1. Pierwszą wydaną w tym kraju... Tak! JESTEM na liście wojewody... Czego już nie było... Huty, kopalnie, sztaby wojskowe, banki... Magazyny wysokiego składowania, kościoły, burdele, sklepy, wszelka produkcja... Sporo widziałem. Często też bywało, że wezwany do sczytania pamięci alarmu bezpośrednio po włamaniu, zwłaszca jak ochrona dała dupy... Widziałem te radosne napisy sprayem na scianach salonu, majtki rozwłuczone po podłogach, wyrwane drzwi, zdewastowane instalacje... Kiedyś nawet publikowałem jakies artykuły w "Zabezpieczeniach". Dośc dawno... A Ty? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 31.12.2019 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2019 Przecież napisał o alarmie, a nie o AO. Tu jak piszecie o zniżkach ubezpieczenia, czy coś podobnego to ok, taka tylko sztuka dla sztuki. I tym pewnie kieruje się większość płacąc abonament. Jeżeli jednak ktoś myśli, że rzeczywiście jest chroniony w jakiś sposób przez AO, to jest w błędzie. Jest chroniony przez alarm i inne zabezpieczenia dające czas do reakcji. Sobie samemu oczywiście. On ma taki alarm jak ty jesteś ochroniarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 31.12.2019 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2019 Wiesz co to jest - budowa centrum monitorowania zagozeń i projektowanie ochrony ruchomej? Dodatkowo... produkowałem stacje monitorowania alarmów... Większość oprogramowania takich stacji od lat wzoruje się na programie MOJEJ stacji... Budowałem sieci łaczności radiowej... "Czy kiedykolwiek mierzyłeś..." - Robiłem to przez długie lata! Dla firm ochrony w całym kraju. Wiesz co to "licencja pracownika ochrony (technicznego zabezpieczenia mienia)" Było takie coś wprowadzone ustawą o ocronie mienbia i osób. (Obecnie jest wpis na listę wojewody osób uprawnionych do...) Posiadam (do dziś - pamiątka) licencję nr 1. Pierwszą wydaną w tym kraju... Tak! JESTEM na liście wojewody... Czego już nie było... Huty, kopalnie, sztaby wojskowe, banki... Magazyny wysokiego składowania, kościoły, burdele, sklepy, wszelka produkcja... Sporo widziałem. Często też bywało, że wezwany do sczytania pamięci alarmu bezpośrednio po włamaniu, zwłaszca jak ochrona dała dupy... Widziałem te radosne napisy sprayem na scianach salonu, majtki rozwłuczone po podłogach, wyrwane drzwi, zdewastowane instalacje... Kiedyś nawet publikowałem jakies artykuły w "Zabezpieczeniach". Dośc dawno... A Ty? Adam M. To chyba go przerasta. Rzucasz mu rzeczywistość techniczną na tacy , a jemu ochrona jest zbyteczna. 11 kamer i dzwonek nad uchem jak ktoś tv będzie wynosił.Wystarczy. Nie ma go w chałupie ale ma alarm z dzwoneczkiem. Sam sobie przyjedzie by wyrwać TV intruzowi.Przepraszam myślisz ,że on jest na jakiejś liście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 31.12.2019 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2019 Zapytam bo skąpy w odpowiedziach oznajmujących jesteś tylko pytasz. Ile do ciebie jedzie ekipa i jakiego alarmu ozywasz by odstraszać intruza. Podglądasz to jakoś ? Bo widzisz jak mi gość stanął prze posesją - bramą i żona nie mogła wyjechać do pracy , bardzo szybko po rejestracji policja doszła co to za ptica. Z ciekawości zadzwoniłem do ochrony . Oczywiście to nie ich temat i wezwałem policję .Odholowali go .200 zł ,1 punkt. Można mu wytoczyć było sprawę z powództwa cywilnego za poniesione koszty, trochę to trwa. A co ten wpis ma do tematu alarmu? Tzw. "ochrona" nic nie ma do samochodu blokującego przejazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 31.12.2019 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2019 To chyba go przerasta. Rzucasz mu rzeczywistość techniczną na tacy , a jemu ochrona jest zbyteczna. 11 kamer i dzwonek nad uchem jak ktoś tv będzie wynosił.Wystarczy. Nie ma go w chałupie ale ma alarm z dzwoneczkiem. Sam sobie przyjedzie by wyrwać TV intruzowi.Przepraszam myślisz ,że on jest na jakiejś liście ? Jako ochrona - raczej nie jest... Nasze prawo o obronie koniecznej jest kompletnie do dupy! ZAWSZE usiłują Ci wykazać, że walac w łeb intruza z nozem w garści - jakąś deską zastosowałeś nieadekwatne do ataku środki obrony. - Przecież JESZCZE Cię nie dźgnął - a leży z łbem rozbitym W TWOIM SALONIE... Znaczy - zaatakowałeś go a nie on - Ciebie. Dostępu do broni powszechnie nie mamy... Szkoda. Mnie się nie chce kopać z koniem dla samego posiadania jakiej "klamki". Więcej z nią ty kłopotów jak przyjemności. Prawo trzeba by zmienić, aby posiadanie miało sens. PO CO KOMU PRAWO POSIADANIA BEZ PRAWA UŻYCIA?!!! Lepiej już świadka mieć, że bandzier przestraszony SAM SIĘ PRZEWRÓCIŁ i tak dotkliwie poobijał... (Widziałem kilkukrotnie, ze te złapane niedołęgi bandyckie zanim do radiowozu wsiały to się kilkukrotnie przewracały!). I - zadnej obrony koniecznej! Wystraszył się, uciekał i nogi mu się splątały na podeście schodów... To wszystko jest kompletnie do dupy... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts