alladyn71 14.03.2010 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Muszę/chce wymalowac cały dół jednym kolorem, takim bezowo-szarym, ale nie moge takiego znaleśc. Większość beżów jakie wyprobowałam jest zbyt zółta a szarości za szara Może Państwo macie jakieś propozycje (najlepiej ze zdjęciami) Osobiście przetestowałam Bondexa i Beckersa. Nie znalazłam tylko próbki Cappucino, a wygląda interesująco i myslałam tez o kamieniu księzycowym Magnata. Dotąd malowalam ine pokoje farbami tych firm i byłam zadowolona, dtalego tam szukałam, ale może Państwo polecają coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 14.03.2010 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Własnie zauważyłam wątek bezowy mimo wszystko podciągam, bo czysty beż mnie nie interesuje, tylko taki własnie szary wpadający w beż, ale bardziej szary. Dobra, nie wiem jak to opisac Coś takiego http://i197.photobucket.com/albums/aa284/radwanscy/szaro.jpg http://i197.photobucket.com/albums/aa284/radwanscy/cegielki.jpg http://i197.photobucket.com/albums/aa284/radwanscy/big_26a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 14.03.2010 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Przegląd moich szarości złamanych beżem tu i ówdzie http://lh5.ggpht.com/_wZ1e9a6Ylqc/S50WQhVxusI/AAAAAAAACsU/J-03LzQB0sA/MIESZKANIE2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 14.03.2010 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 A co to za farby? A tak przy okazji Ładne wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 14.03.2010 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Dzięki Wszystkie z mieszalnika: - nad sofą i na pierwszym planie na środkowej: 2005Y-50R - przedpokój (lewy dolny róg, częściowo widoczny na fotkach z prawej): 1502Y-50R - lewy górny róg: 1005Y-50R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 14.03.2010 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Przedpokój chyba jest najbardziej szaro-beżowy, czy tylko zdjęcia tak wyglądaja? Ps. Widziałam inne Pana/Pani wetrza. Piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
linkad 14.03.2010 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Spróbuj z Duluxa "Egipska bawełna" lub"Dotyk mgły" - z linii Dulux Kolory Swiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 14.03.2010 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 A mają próbniki? Zresztą wiele osób narzeka na duluxa, a ja mam tyle ścian do pomalowania (własnoręcznie ) , że nie chciałabym kiepskiej farby z która miałabym mieć jakieś problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 14.03.2010 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Przedpokój chyba jest najbardziej szaro-beżowy, czy tylko zdjęcia tak wyglądaja? Ps. Widziałam inne Pana/Pani wetrza. Piękne Mój nick nie jest przewrotny Przedpokojowa jest szarością wpadającą w popiel, czasami jednak wpada w zszarzałą platynę, wszystko zależy od kąta padania i jakości światła: http://lh4.ggpht.com/_wZ1e9a6Ylqc/S50eKGlyJYI/AAAAAAAACs0/tEt_6VoBlfA/MIESZKANIE3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 14.03.2010 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Cięzko jest wybrać kolor do wnętrz które mają rózne natężenie światła. Z drugiej strony dobry kolor to połowa sukcesu Szkoda, że nie wszystkie firmy mają próbki a mieszanie też wiąże sie z ryzykiem, zresztą słyszałam opinie, że jak zabrakło farby ktś zamówił dokładnie ten sam kolor ktory jednak wyieszał się inaczej i klapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 14.03.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Capucino bekersa to wedlug mnie jasny beż/ ekri, zero szarości. Taką szaro beżową fabą jest wspomniana tu egipska bawelna. Jest to farba z rodzaju do lazienek i kuchni i z tego co czytalam na forum to dość dobra (lepsza niż inne duluxa). Pamiętam (bo malowalismy kuchnię i wiatrolap), że cenę też ma zdecydowanie wyższą niż "zwykły" dulux. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 14.03.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Beckers Cappucino z całą pewnością nic wspólnego z paletą szarości nie ma wiem, bo pokoik córki mam pomalowany tym odcieniem. swoją drogą, bardzo ładny kolor a tak nawiasem mówiąc, połączenie beżu i szarego (grey + beige) otrzymało wdzięczną nazwę GREIGE - u nas też zaczyna się przyjmować bardzo fajny neologizm a odcieni greige pewnie tyle, ile odcieni szarego i beżu... powodzenia w poszukiwaniach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 14.03.2010 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 A magnat kryształ górski? Nie wiem, może to ustawienia mojego monitora, ale wygląda trochę greige Ma ktoś może doświadczenia z tym kolorem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiula25 14.03.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 ja mam w kuchni właśnie egipską bawełne i myśle że jest to właśnie ten kolor którego szukasz szary z beżem tylko myśle że te kuchenne farby nie nadają sie do malowania np całego domu jesli już to myśle że wymieszją właśnie taki kolor jak egipska bawełna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 15.03.2010 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 My znaleźliśmy taki kolor w palecie firmy PARA, ale numeru nie pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 08.04.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Dzięki Wszystkie z mieszalnika: - nad sofą i na pierwszym planie na środkowej: 2005Y-50R - przedpokój (lewy dolny róg, częściowo widoczny na fotkach z prawej): 1502Y-50R - lewy górny róg: 1005Y-50R Joliska, a z jakiej firmy masz te farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 08.04.2010 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Spróbuj z Duluxa "Egipska bawełna" lub"Dotyk mgły" - z linii Dulux Kolory Swiata Dotyk mgły w świetle dziennym jest gołąbkowy - w zależności od światła wpada w zimny błękit lub fiolet. Mam przetestowany i zupełnie nie o to mi chodziło. Miał być raczej szary ciepły. Tak, że na sam początek pokój był do przemalowania. Obecnie jest pomalowany "syrenim śpiewem" Luxens. Sporo ludzi na forum narzekało na tą farbę, ja jednak jestem bardzo zadowolona. Bez względu na farbę warto kupić próbkę i pooglądać efekty o różnych porach dnia i w różnych rodzajach światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 08.04.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Joliska, a z jakiej firmy masz te farby? Z Dekorala na bazie Akrylitu W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 08.04.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqlio 08.04.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 A mają próbniki? Zresztą wiele osób narzeka na duluxa, a ja mam tyle ścian do pomalowania (własnoręcznie ) , że nie chciałabym kiepskiej farby z która miałabym mieć jakieś problemy 80% scian mam pomalowanych duluxem (i w domu i kiedys w mieszkaniu) - zero problemow, a nie gruntowalem ich specjalami i malowalem jeszcze mokre sciany w wilgotnosci pomieszczen blisko 100 procentowej, co jak sie kazy domysla nie jest zalecane .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts