dusia2006 14.03.2010 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 no właśnie czy jest sens po takiej zimie, momentami było do prawie -30C. Chciałam opryskać wiciokrzewy, iglaki. Dzisiaj u mnie było w słońcu z 10C. Wiciokrzewy mają już zielone pąki, poradźcie, bo to chyba ostatni dzwonek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 14.03.2010 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Zapewniam Cię, że nie wytłukł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 14.03.2010 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 no żeby mnie w 2 minuty pozbawić resztek nadziei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 14.03.2010 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 że iglaki, drzewka i krzewy w stanie bezlistnym to wiem, ale czy rh też się Promanalem traktuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 14.03.2010 23:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 jamles ja będę opryskiwać jak leci, rh też, chyba, że Mirek powie, że nie wolno. Wyczytałam ciekawostkę, że na świecie stosuje się emulsję z żywicy sosny (gotowiec w spray'u) do oprysków rh zwłaszcza zimą, żeby zmniejszyć utratę wilgoci. Jak można żywicę to parafinę chyba też?? Ale znalazłam takie info o Promanalu... Preparaty olejowe wykazywały wysoką skuteczność, jeśli podczas opryskiwania było ciepło (5–8°C) i słonecznie. Lepsze wyniki uzyskiwano, gdy kilka dni po opryskiwaniu temperatura nie spadała zbyt raptownie (do zera lub poniżej). Podczas badań zdarzało się, że po użyciu preparatów olejowych temperatura spadała nawet znacznie poniżej zera. Jeśli te niekorzystne warunki pogodowe utrzymywały się przez kilka dni, wówczas obniżała się skuteczność zabiegu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 15.03.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 I to musi być dokładnie, aż do spływania preparatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 20.03.2010 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 jamles ja będę opryskiwać jak leci, rh też... melduję wykonanie zadania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts