luk453 14.03.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Witam, Mam pytanie w związku z prześwitami przy malowaniu ścian.Ściany są w nowym budynku, otynkowane, ale nie wszędzie jest idealna biel. Widać prześwity bardziej żółtego koloru. Po dwukrotnym malowaniu nadal w wielu miejscach są jakieś prześwity. Malowane Grunt dulux primer, farba Dulux Fresh White. Czy to normalne i mam po prostu pomalować trzeci raz czy zmienić taktyke i zagruntować to czymś specjalnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba1r 14.03.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Po pierwsze kiedy zakończono tynki i jakiego typu gipsowe czy cementowe, jaki odstęp od gruntowania, malowanie z jakimi odstępami czasowymi, zadbane narzędzia, dobre wymieszanie farby, ta sama partia farby,z tego co piszesz farba jest z lepszej półki chyba że przeterminowana albo grunt, przechowywanie farby w jakich warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk453 14.03.2010 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 tynk gipsowy zakonczono okolo 6 miesiecy temu.malowanie po 2 dobach od gruntowaniadruga warstwa farby po 4 godz.wymieszanie farby mam nadzieje ze dobre,farba ta sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 16.03.2010 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Prześwity są równomierne i na twoje oko mogą wynikać z techniki malowani? czy też są miejscami i występują jako plamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts