Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 3 years później...
Mam okna z tej firmy. W jednym z nich pękła po 6 miesiącach szyba. Dodam, że budynek jest nie zamieszkały i nie były tam prowadzone żadne prace. Zgłosiłem to tej firmie, lecz oni mnie zbyli, twierdząc że mineła gwarancja, a potem powiedzieli że gwarancja nie obejmuje szyb?! Okna są źle spasowane i mają naprężenia wewnętrzne. Niezależny ekspert z dziedziny materiałoznastwa stwierdził, że okno jest krzywe i źle zamontowane (7 mm różnicy!!!) i z tego powodu pękła szyba. Dodatkowo kupiłem unich drzwi, które uszkodzili w trakcie montażu. Powiedzieli, rysa i wgniecenie już było (wytknąłem im tę wadę w dzień gdy montowali drzwi). Dla nich pomazanie drzwi białą farbą załatwiało sprawę, ale dlaczego ja jak kupuję nowy towar to dostaję wybrakowany! Totalna olewka. NIE POLECAM. Za te pieniądze spokojnie można kupić inne okna gdzie producent daje gwarancje na produkt i nie ma tak chamskiej obsługi!

. W jednym z nich pękła po 6 miesiącach szyba. Dodam, że budynek jest nie zamieszkały i nie były tam prowadzone żadne prace. Zgłosiłem to tej firmie, lecz oni mnie zbyli, twierdząc że mineła gwarancja, a potem powiedzieli że gwarancja nie obejmuje szyb?!...!

Pomijam pozostałe okoliczności, ale Ty nas pytasz czy ich gwarancja nie obejmuje szyb? Masz ten dokument? Przeczytałeś go? I co tam jest napisane na temat pęknięć?

• 6 months później...
FIRMA Okno dom z Lublina to nie to samo co Okno dom z Grabowa.Zwłaszcza ,że uwagi dotyczą raczej zasadnośći lub nie roszczeń reklamacyjnych.

OknoDom z Lublina to salon sprzedaży, a "fabryka" mieści się w Garbowie. Gwarancja obejmuje cały produkt, bez podziału na ramę czy zestaw szybowy. Ja kupołem okna, a nie ramy okienne. Poprostu jest to taka dziadowska firma, gdzie mają tylko piłę i zgrzewarkę do plastiku i kleją ramy a szyby dowożą im z zewnętrzenj formy. Schrzanili montaż i w wyniku przekrzywienia ramy szyba pękła. Ponadto jak wspominałem uszkodzili nowo założone drzwi i udają głupa. Naprawdę poziomu obsługi klienta jest załosny, tym bardziej że kupiłem u nich okna do 3 dużych domów, za które zapłaciłem więcen niż u konkurencji, licząc na jakość na wysokim poziomie. Bardzo się rozczarowałem. NIGDY WIĘCEJ!!!