jan0kol 15.03.2010 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Hej Czy pełnomocnictwo przy pozwoleniu na budowe musi być o jakiejś specialnej treści czy może być takie zwykłe, ponieważ dzwoniłem do notariusza który powiedział że mam sie spytać w starostwie o treść takiego pełnomocnictwa czy ma być tam zaznaczone że jest to pełnomocnictwo udzielone do wniosku o pozwolenie na budowe i oświadczenia o posiadaniu praw do dysponowania nieruchomościa...... a pani w starostwie powiedziała że ona nie wiem jakiej ba byc treści że ma być takie zwykłe, co mnie troche zdziwiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezar_Lublin 15.03.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Zwykłe Upoważniam Pana blebleble do reprezentowania mnie w Wydziale Architektury i Budownictwa w blebleble w sprawie wydania pozwolenia na budowę budynku mieszkalnego jednorodzinnego na działce nr ewid. gruntu blebleble przy ul. blebleble + opłata skarbowa 17zł (chyba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luka 17.03.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 pełnomocnictwo powinno zawierać dane osoby upoważnianej, umożliwiające jej identyfikację (np. imię i nazwisko, adres, pesel) i być podpisane przez wnioskodawcę i osobę reprezentującą wnioskodawcę. do każdego wniosku składanego przez pełnomocnika trzeba dołączyć oryginał pełnomocnictwa lub notarialny odpis. do pełnomocnictwa należy dołączyć dowód zapłaty opłaty skarbowej - 17 zł. zwolnione z opłaty skarbowej są pełnomocnictwa, jeżeli udzielający jest wymieniony w art. 7 pkt. 1-5 ustawy o opłacie skarbowej, pełnomocnictwa poświadczone notarialnie upoważniające do odbioru dokumentów i udzielone małżonkowi i rodzeństwu. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts