uszek 27.01.2004 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Na obecnym etapie mam dom w stanie zamknietym, zrobione instalacje elektr, wod-kan, centralne, wylewki, tynki, i zamierzam się do zrobienia takiej kalkulacji prac ktore muszę wykonać aby się wprowadzić, nie wim czy wszytsko dobrze przemyślałem a nie chcę by nagle zabrakło kasy więc tak: Ocieplenie domu (musi być) Ocieplenie dachu i rygipsy (muszą być) Podbitka (nie musi ???) Szambo (musi) Piec CO + grzejniki (musi być) Zrobiona łazienka (jedna-musi być) Drzwi wewnętrzne (muszą być) Małowanie ściań (żona by mnie zabiła, gdyby nie było ) Parapety (muszą być) Panele, tarakota (muszą być) Rozdzielna elektr (nie ma rady musi) Podprowadzony gaz do CO (musi) nie jestem pewien czy wszystko wymieniłem dlatego może wam coś do głowy wpadnie, dom nie musi być wykończony w 100% po prosty musi sie dać w nim mieszkać z małym dzieckiem, bo nie ma sensu wciąż płacić za wynajem, jeżeli coś pominąłem to podpowiedzcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 27.01.2004 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Wiele zależy od domu (np. rodzaj ogrzewania, wentylacji itp.), ale prawdopodobnie potrzebne będą jeszcze:- urządzenie kuchni- schody lub ich wykończenie i balustradki - w tym zabezpieczenie "dziecięce" (piszesz o rygipsach, więc pewnie masz poddasze użytkowe i chcesz je od razu użytkować)- gniazdka, włączniki itp. bajery elektryczne- być może kominek i DGP- jakiś alarm (jeśli jest planowany)Jak będzie ciężko dopiąć budżet, zastanowiłbym się na razie nie odpuścić: - ocieplenia (wiosna coraz bliżej)- niektórych drzwi wewnętrznych- rygipsów w niektórych pomieszczeniach na poddaszu (to ostateczność, bo robota brudna, więc nieprzyjemna w trakcie mieszkania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 27.01.2004 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Koniecznie uwzględnij wzrost podatku Vat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 27.01.2004 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 I kurs Euro . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 27.01.2004 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 ...Małowanie ściań (żona by mnie zabiła, gdyby nie było )... Ja bym sobie darował to malowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 02.02.2004 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 jeszcze meble (może ładna sypialnia dla żony?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macieii 03.02.2004 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 Brakuje mi jeszcze ogrodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.02.2004 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 To ja dodam jakieś utwardzenie ścieżki między bramą wejściową adrzwiami do domu - inaczej utoniecie w błocie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 03.02.2004 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 Oto elementy z mojego planu wydatków, może się przyda: POZWOLENIAGeodetaGeologDziałkaDrogaNotariuszProjektPrzyłącze wodyPrzyłącze energetyczne, 18m-cyZUDTPSA STAN ZEROWY(GWC) + kanaliza i inne przyłączaChudziak pod ławyFundamenty (zbrojenie, B20, szalunki)Izolacja fundamentów (poziome i pionowa)Bednarka + uziomyPiach + ubicieWylewka + izolacjaOgrodzenie + bramy STAN SUROWY OTWARTYŚciany konstrukcyjne + nadproża + stal na wieńceKomin + klinkierStrop (B20 + stal + belki + pustaki)Więźba+ (łaty, kontrłaty, impregnat, gwoździe)Deskowanie + papa or folia dachowaŚciany działoweGanek + daszekTarasRobocizna bez dachu + kierownikCieślePokrycie dachuRynnyDekarze STAN SUROWY ZAMKNIĘTYOkna dachoweIzolacja dachuOkna, parapety i drzwi zewnętrzne INSTALACJEZbiornik LPG/gazownia 6m-cySchody + balustradyCentralny odkurzaczElektryka+telefony+TV+HI-FI…KanalizacjaWodociągowa+ogrodowaWentylacja (rekuperator)Suche tynkiKotłowniaGrzejnikiPodłogówkaPodłoga na parterzePodłoga na piętrzeSzamboOdgromnikowaBrama garażowa WYKOŃCZENIEKominek - obudowaKominek wkładKafle + paneleKafelkarzListwy przypodłogoweKuchnia - mebleKuchnia - wyposażenieArmaturaMalowanieKarnisze i roletyDrzwi wewnętrzneLampyMarkizaOcieplenie i tynki zewnętrznePodbitkaPrace porządkowe Meble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uszek 03.02.2004 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 Dzieki za poradę ale dobiliście mnie , nie przypuszczalem ze tak duzo jeszcze, jak tak dalej pojdzie to potrzeba mi ze 100 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts