joszko77 15.03.2010 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Hey! prosze o pomoc w doborze koloru scian,niestety nie mam sie za bardzo kogo poradzic a w tym temacie to zupelna noga ze mnie .myslalem zeby kupic pigment: "MIX" poprostu moze jasniutki cytrynowy ale sam juz nie wiem moze zielony albo beż no nie wiem na pewno nie ruzowy .Co mi poradzicie (prosze w miare mozliwosci o przyklady wizualne ) .ewentualnie jaki kolor roletek aby to zagralo jakos razem . Co do zdjec to z gury sorki za wrazenia estetyczne . Sufit raczej bialy zostawie .Dodam jeszcze ze po prawej i na przeciwko okna beda szafki spowrotem (te same fronty ) ,tylko tam gzie kuchenka wisi tylko suszarka .[/http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4750579667625f86.htmlimg][imghttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c4de8573fd847571.html][/imghttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/571c28e6d41d4bf6.html] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 15.03.2010 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Wklej porządnie zdjęcia adres zdjęcia zakończony .jpg Ale już teraz odradzam posługiwanie się pigmentem - wyjdą Ci smugi, a dorabiając farbę, nigdy nie uzyskasz koloru identycznego z wcześniejszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joszko77 15.03.2010 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 dzieki za odpowiedz ,wiesz jestem w tej chwili sam (z doswiadczenia ) decydowac o kolorku za 5 dych zeby zaraz to przemalowywac .Kurcze wkleilem linki z fotosika :joszko77 ,ktore byly podane pod kazdym zdjeciem ale zeczywiscie to jakies html .wlasnie szlifuje sciany ,hehe ,jak sie uporam z tymi linkami (a to mialo byc takie proste wg poradnika z muratora )to wkleje .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joszko77 15.03.2010 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 dzieki za odpowiedz ,wiesz jestem w tej chwili sam (z doswiadczenia ) decydowac o kolorku za 5 dych zeby zaraz to przemalowywac .Kurcze wkleilem linki z fotosika :joszko77 ,ktore byly podane pod kazdym zdjeciem ale zeczywiscie to jakies html .wlasnie szlifuje sciany ,hehe ,jak sie uporam z tymi linkami (a to mialo byc takie proste wg poradnika z muratora )to wkleje .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 15.03.2010 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 http://images36.fotosik.pl/159/4750579667625f86med.jpghttp://images42.fotosik.pl/184/c4de8573fd847571med.jpghttp://images40.fotosik.pl/268/571c28e6d41d4bf6med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joszko77 15.03.2010 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 monikaa13 dzieks ze przekleilas moje zdjecia,gratuluje projektu.no to co pomorze ktos z tym kolorkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frostzero 15.03.2010 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 O ile dobrze się po tych zdjęciach orientuję, to meble są jasno brązowe, z białymi wstawkami typu zlewozmywak, podłoga ciemno brązowa a ściany do połowy białe kafle, a dalej chcesz kolor jakiś pomalować. Hm ... może jakaś zgaszona czerwień, typu karmazynowy przypływ duluxa albo jeszcze ciemniejsza czerwień. Szczerze mówiąc, to nie wiem, czy nie lepiej zostawić to białe tak jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 15.03.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 O ile dobrze się po tych zdjęciach orientuję, to meble są jasno brązowe, z białymi wstawkami typu zlewozmywak, podłoga ciemno brązowa a ściany do połowy białe kafle, a dalej chcesz kolor jakiś pomalować. Hm ... może jakaś zgaszona czerwień, typu karmazynowy przypływ duluxa albo jeszcze ciemniejsza czerwień. Szczerze mówiąc, to nie wiem, czy nie lepiej zostawić to białe tak jak jest. karmazynowy przypływ duluxa to przygaszona czerwień? Tu w świetle dziennym: http://lh5.ggpht.com/_8Plan52eFtk/SsOyb9rWWcI/AAAAAAAAA9k/6QFqF79dhPI/Zdj%C4%99cie02700.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frostzero 15.03.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 No ładny ten kolor, we wzorniku oczywiście zupełnie inaczej wygląda, jakby był przygaszony. To może lepiej syrop klonowy lub lato Toskanii, chociaż na żywo też nie widziałam i może się "trochę" różnić od wzornika. Na początku myślałam o czymś malinowym, ale nie mogę znaleźć odpowiedniej farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 15.03.2010 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 No ładny ten kolor, we wzorniku oczywiście zupełnie inaczej wygląda, jakby był przygaszony. To może lepiej syrop klonowy lub lato Toskanii, chociaż na żywo też nie widziałam i może się "trochę" różnić od wzornika. Na początku myślałam o czymś malinowym, ale nie mogę znaleźć odpowiedniej farby. jak z duluxa to bardziej dzikie wino. Taki głęboki, buraczkowo-malinowy Dosyc ciemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frostzero 15.03.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Dzikie wino też by ewentualnie mogło być. Chociaż nie wiem czy by się za bardzo w kolor płytek podłogowych nie "wpasowało".Ja mam w ogóle obawę, że w tej kuchni to każdy kolor będzie wyglądał przytłaczająco. Więc może lepiej zostawić ten biały albo może jakiś kremowy - eqru.Odcienie żółtego, zielonego, niebieskiego i morelowo - pomarańczowego będą wyglądały cokolwiek dziwnie. Moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 16.03.2010 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 16.03.2010 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Dzikie wino też by ewentualnie mogło być. Chociaż nie wiem czy by się za bardzo w kolor płytek podłogowych nie "wpasowało". o dzikim winie napisałam tylko w kontekście przygaszonej czerwieni w odróżnieniu do tego karmazynu. Absolutnie nie polecam czerwieni do tego pomieszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frostzero 16.03.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 o dzikim winie napisałam tylko w kontekście przygaszonej czerwieni w odróżnieniu do tego karmazynu. Absolutnie nie polecam czerwieni do tego pomieszczenia Jaki kolor w takim razie polecasz do tego wnętrza? Bo jak na razie to napisałaś nam tylko jakiego koloru nie polecasz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 16.03.2010 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 o dzikim winie napisałam tylko w kontekście przygaszonej czerwieni w odróżnieniu do tego karmazynu. Absolutnie nie polecam czerwieni do tego pomieszczenia Jaki kolor w takim razie polecasz do tego wnętrza? Bo jak na razie to napisałaś nam tylko jakiego koloru nie polecasz ... a to mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frostzero 16.03.2010 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Aha ... To się autor postu wiele od Ciebie aneta-we dowiedział, rzeczywiście. Wie już teraz doskonale na jaki kolor ścian nie pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts