Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ratunku! mam za niskie okna o 30 cm.

Recommended Posts

Napisz, dlaczego za niskie, kto się machnął, czy już osadzone, w jakim domu, co za okna, czy dziura została od dołu. Tak ot to trudno sensownie coś poradzić.

Może się okaże, że to dyskusja do działu "prawo i pieniądze".

ja tego nie rozumiem, jak to o 30 cm????

kto mierzył otwory okienne, że zrobił TAKIE okna???

listwami to można naciągnąć kilka cm, ale nie 30...........

trzeba pustaka dołożyć chyba pod spodem tego okna, a nad oknem jakiś szkielet zrobić jak w domkach kanadyjskich

a najlepiej to do sądu tych, co mierzyli.......

No to lipa. Ta listwa, to tak jak nabial pisze parę centymetrów.

Nasuwa się rozwiązanie najlepsze - sprzedać te okna dalej. Inne - z dodatkowym kosztem - roleta nadstawna od góry, zawsze to kawałek skrzynki. Ale bez żartów - tyle to faktycznie tylko pustakami, a na takie zmniejszenie otworu, jak rozumiem, zgody nie ma.

Ta listwa, jak mi wyłuszczyli panowie z firmy okiennej ułatwia montaż parapetu, rodzaj takiej szyny wstawianej pod okno. Jaki maksymalnie może być gruby parapet do tej listwy trudno mi powiedzieć - zgaduję, że może 6-7cm.

Pewnie pytasz o poszerzenia systemowe. Tyle, że te używane okna mogą być wykonane na już nie produkowanym systemie i wtedy d...a blada. Jeżeli jednak nie, to efekt estetyczny będzie fatalny i zdziwię się jeżeli nikt się nie przyczepi. No i po trzecie to wyjdzie na to, że miało być okazyjnie a będzie drogo (doją poszerzenia) i do d...y :(

tez się zgodze - kobieta jest niekonsekwentna :)

w tytule pisze o 30 cm a z postu wynika, ze okna sa krótsze o 40 cm

lecz poniewaz ma "furtke" tzn zgode na oszpecenie elewacji o 20 cm

a okien /jak mozna sie domyślac/ nie chce odsprzedac kolejnej "ofierze"

wiec cos trzeba wydumac w temacie ... :wink: