michalsiak 15.03.2010 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Cześć Jako że wiosną planuję wykonać taras i zrobić ocieplenie budynku nurtuje mnie jedna myśl. Taras będzie drewniany dostawiany do budynku. Fundament jest ocieplony 10 cm EPS 100, cokół chcę docieplić 10 cm styrodurem na który położe parapet z płytek. Pytanie.Czy przy wychodzeniu na taras stąpanie na taki parapet może grozić popękaniem? Nie mam pomysłu jak to rozwiązać , jakieś pomysły? michalsiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 15.03.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Pod wszystkie parapety na elewacji ocieplonej, powinno się stosować dodatkowe, wzmacniające warstwy siatki. W twoim przypadku trzeba wykonać 3 lub 4 warstwy zatopione w kleju i dopiero na tym położyć parapet. Takie zbrojenie powinno zminimalizować ryzyko popękania w wyniku nacisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 03.04.2010 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 Planuję to rozwiązać w ten sposób, że deski tarasowe mają nad płytkami parapetowymi dojść do progu okna. Będą podparte legarem tuż przed nimi tak żeby deska nie opierała się na płytkach tylko na legarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts