roby2603 16.03.2010 03:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Witam, nie wiem czy dobrze trafiłem z tematem, ale spróbujmy.Buduję dom i osobno garaż. Chciałbym połączyć oba budynki i wymyśliłem coś takiego.http://pl.fotoalbum.eu/images1/201002/130539/431547/00000013.jpgOdległośc garażu od filara wynosi 5 m. Czy można, bez zbrojeń, np. Ytongiem, wykonać taki łuk ? Między budynkami położę belki stropowe (???) i na to daszek. Ytong reklamuje się mozliwością budowania łuków w prosty sposób, ale na mniejsze łuki niż o rozpiętości 5 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 27.03.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 a beda to budynki polaczone fundamentem zebby razem osiadaly ? jesli nie to napewno bedzie to pekac ytong faktycznie jest dosc prosty w obrobce ale dbudynki neda pracowaly i moze to w dosc szybkim czasie popekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts