Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ILE MIELI?CIE LAT ROZPOCZYNAJ?C BUDOW??

Paty

Recommended Posts

• Odpowiedzi 236
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W wieku 19 lat z wioski przeprowadziłam sie do Warszaway. I było mi dobrze.Po 7 latach wybyłam do podmiejskiego satelity stolicy, Piastowa. I również było mi przez pewien czas dobrze.Po upływie kolejnych 10 lat nareszcie budujemy z mężem dom z daleka od miejskiego zgiełku. Z upływem lat, jak widać, ciagnie nas raczej ku łonu natury niż w miejski zgiełk.Niemniej jednak marzenia o wsi i własnej ławeczce przed domem mierzone są...zdolnością kredytową.

• 4 weeks później...
miałam 31..maż tez, choc o pozwolenie zaczelismy sie starac mając 28 lat...

i to nieprawda,ze po 30 buduje sie z własnych srodkow..mamy gigantyczny kredyt na 30 lat...choc razem pracujemy i nie zarabiamy mało...poprostu nie mozna w obecnych czasach tak poprostu odłozyc. :-?

Nieprawda też że przed 30-tką gigantyczny kredyt: działka ja 26 mąż 27, teraz (po pół roku) zaczynamy budowę i planujemy nie brać kredytu chyba że nie wydolimy :wink: albo nam się strasznie zachce szybko wykańczać, np. jak w ciążę zajdę jakimś boskim sposobem... :oops: 8)

• 1 month później...

Ja 24, Mąż - 32, w tym roku kupiliśmy działkę, na wiosnę 2009 ruszamy z budową.

I zakładam, że nie będzie to ostatni dom, jaki wybudujemy! :D Wszak teraz nasze potrzeby są inne niż będą za 20-30 lat. Teraz rodzinka ma się powiększać, ale jak dzieciaki w świat wylecą to nie będzie nam potrzebna wielka chata tylko mały domek z bali... :D Smutno mi gdy czytam, że ktoś w wieku 40-paru, 50-ciu lat pisze, że to za późno i wybiera życie w bloku. Nigdy nie jest za późno! A życie ma się jedno! Pozdrawiam wszystkich odważnych po 40-tce! :D

Ja 24, Mąż - 32, w tym roku kupiliśmy działkę, na wiosnę 2009 ruszamy z budową.

I zakładam, że nie będzie to ostatni dom, jaki wybudujemy! :D Wszak teraz nasze potrzeby są inne niż będą za 20-30 lat. Teraz rodzinka ma się powiększać, ale jak dzieciaki w świat wylecą to nie będzie nam potrzebna wielka chata tylko mały domek z bali... :D Smutno mi gdy czytam, że ktoś w wieku 40-paru, 50-ciu lat pisze, że to za późno i wybiera życie w bloku. Nigdy nie jest za późno! A życie ma się jedno! Pozdrawiam wszystkich odważnych po 40-tce! :D

Otóż to... Nasz pierwszy dom-: 22-ja,27-mężuś, drugi dom : 38-ja, mężuś-43, a następny, jak mam nadzieję, 44-ja, mężuś-51. No i nie zarzekam się, że to będzie ostatni... :lol:

I w całej rozciągłości się zgadzam z Twoimi wypowiedziami !

witam wszystkich budowniczych!

kupno dzialki ja 29 lat,zona 28,syn 4 lata -rok 2007 kwiecien

rozpoczecie nbudowy ja 30 ,zona 29,syn 5 lat- sierpien 2008

przewidywane zakonczenie budowy ja 31,zona 30,syn 6 lat i moze drugie dziecko juz bedzie- grudzien 2009

pozdrawiam mlodych,srednich i starszych i zycze powodzenia w czasie budowy i szybkiego zamieszkania w swoich domkach!!!!

• 3 weeks później...
  • 1 month później...

Bardzo ciekawy temacik...ja mam 29 lat, mąż 30...działkę kupiliśmy w 2007...na wiosnę zaczynamy budowę wymarzonego domku i plany zamieszkania do 3 lat...częściowo będziemy budować z oszczędności a reszta kredyt. Jakoś trzeba dać radę i mam nadzieję że się uda.

Pozdrawiam wszystkich budujących i tych młodych i starszych. Myśle że każdy wiek jest dobry na spełnianie marzeń :)

My mamy 24 i 25 i niedawno zakupiliśmy działkę a nawet dwie bo jedną pewnie za niedługo sprzedamy ;)

Myślę o tym co niektórzy mówią, że jak młodzi to pewnie z dużym kredytem na całe życie i bez oszczędności. Musze sie niestety nie zgodzić. Oszczędności są ale kredyt owszem - też jest ale i mnóstwo czasu żeby go spłacić(zresztą my nie mamy zamiaru robić tego 30lat...)

Chyba wolę zacząć teraz i spłacać ten kredyt ale mieszkać w swoim domku i w końcu zdecydować sie na dziecko i wychować je w normalnych warunkacha nie 30metrowej kawalerce na ogromnym blokowisku...

Ale każdy ma inny pomysł na własne życie ;)

• 3 weeks później...
Jak rozpoczynaliśmy na wiosnę 2008, ja miałam skończone 30 lat, mąż 29 lat. Domek z działką, który gruntownie modernizujemy kupiliśmy w zeszłym roku w listopadzie. Rok wcześniej kupiliśmy inną działkę, pod Krakowem, ale zdecydowaliśmy się ją sprzedać i wybraliśmy na miejsce do życia Polskę centralną :) Na przełomie stycznia i lutego '09 przyjdzie na świat nasza pierworodna córeczka i mamy nadzieję, że od razu zamieszka w swoim pokoiku w nowym domu :p