Wito2008 16.03.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Jak mocujecie na elewacji (tynk, styropian 12cm, pustak ceramiczny) lampy, tabliczki z numerem i inne? Na kołki do styropianu czy długie kołki i w pustak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 16.03.2010 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Jak bardzo lekkie to można przykleić.Jak trochę cięższe, to na kołki do styro.Te bardzo ciężkie zaplanowałem przed ociepleniem i przygotowałem odpowiednie mocowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 16.03.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Na kołki do styropianu czy długie kołki i w pustak? Kołki do styropianu - świderki - nie ma problemu. Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 16.03.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 witam! ja np. nr domu przykleiłem, natomiast oświetlenie zamocowałem na dyblach w pustaku; z tym że ja używam specjalnych dybli do cegły szczelinowej- trzyma na mur beton pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elmeros 17.03.2010 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Można równiez przed dociepleniem przygotowac drewniane klocki odpowiadające swoją grubościa do grubosci izolacji.Po przykręceniu ich do ściany w wybrane miejsca siatkujemy to łacznie z styropianem. Do tego przykręcasz co chcesz bez obawy o pęknięcia itp, temat sprawdzony wielokrotnie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 17.03.2010 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 To zależy co chcesz zamocować. Numer domu zamocowałem kołkami do styropianu, lampę do kloca drewnianego (tak jak pisał Elmeros), a antenę tv długimi kołkami w pustaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts