Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W BORRAGO pracownia ARCHON

Recommended Posts

Nikomu z Was ten dom się nie podoba? Wiem, że to nowość w projektach archonu, ale ponoć kilka projektów już sprzedali, a kilka z nich ma być wkrótce realizowanych. Bardzo proszę o opinie i ewentualne zdjęcia z realizacji :D

• 4 weeks później...

No cóż. Dom bardzo odważny, nowy, dosyć duży więc na pewno nie będzie tak popularny jak inne małe domki tego biura.

Ja się zainteresowałem nim ponieważ może kupię działkę na którą ten dom będzie pasował. W szczególności od południa skarpa i widok na staw (brak zabudowań) i jednocześnie dosyć szeroką (zobacz jaki on jest szeroki!).

• 3 weeks później...
Dom rzeczywiście odważny ale z ciekawym układem wnętrz, no i te przeszklenia:)- chociaż to właśnie przeszkleń obok płaskiego dachu najbardziej się obawiam. Powierzchnia użytkowa moim zdaniem optymalna- 150 m2. Dzwoniłem do projektantów z archonu i ponoć jakieś projekty borrago już zostały kupione, a nawet są w realizacji. Moja działka nie jest niestety zbyt okazała wymiarowo ale za to układ domu pasuje do niej jak ulał. Ja jako szerokość przyjmę elewację boczną, czyli ok 13m- tak mi pasuje akurat.

• 1 month później...

Dobrý den,

našla jsem tento projekt před pár dny a velice se nám s přítelem zalíbil.Jen škoda,že není více fotografií interieru.Pokud již někdo staví,nebo se chystá,nebo postavil.Budu vděčná za jakoukoliv radu či informaci.Cena na klíč je přijatelná,stavěl někdo svépomocí?Jaká je cena potom?

Děkuji moc za jakékoliv informace či kontakt na někoho,kdo již tento dům staví.

Novotná

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam!

Bardzo mi się ten dom podoba! Sam miałem zamiar przez pewien okres go budować. Z wielką przyjemnością popatrzę na zdjęcia z realizacji.

Zależy mi na 3 sypialniach oraz dużym gabinecie dlatego musiałem wybrać inny projekt. Zdecydowałem się na projekt "Jakub" z pracowni Assa Design.

http://www.assaprojekt.pl/domy.php?id=58

Pozdrawiam

Tomek

• 2 weeks później...
Witam!

Bardzo mi się ten dom podoba! Sam miałem zamiar przez pewien okres go budować. Z wielką przyjemnością popatrzę na zdjęcia z realizacji.

Zależy mi na 3 sypialniach oraz dużym gabinecie dlatego musiałem wybrać inny projekt. Zdecydowałem się na projekt "Jakub" z pracowni Assa Design.

http://www.assaprojekt.pl/domy.php?id=58

Pozdrawiam

Tomek

Też bardzo ciekawy i ładny projekt- dom nowoczesny i odważny, w takich gustuję:) Jest jednak zdecydowanie za duży jak na moje potrzeby. Budowę najprawdopodobniej rozpocznę dopiero w 2011, ale zdjęciami z realizacji się podzielę. Kiedy rusza budowa Jakuba? Też z przyjemnością zobaczyłbym zdjęcia.

Pozdrawiam :)

• 11 months później...
  • 6 months później...

My kupiliśmy działkę już z pozwoleniem na budowę właśnie Domu w Borrago, ale zrezygnowaliśmy z tego projektu, na korzyść obecnego (projekt indywidualny). Za rezygnacją przemawiało kilka czynników: płaski dach i za dużo przeszkleń (odjechane koszty budowy), nie do końca wpasowanie w działkę (dom był trochę na siłę obrócony o 90 stopni (wejście z boku) i generalnie słabe wpasowanie w okolicę - to jest może nie do końca ważne, ale naprawdę wyglądałby dziwacznie w otoczeniu sąsiednich domów.

Jeżeli jednak macie przestrzeń, pieniądze i dobrą ekipę, dlaczego nie? Parterówki są fajne... :)

Pozdrawiam