ZXCVBNM 16.03.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 witam mam maly problem mam nadzieje ze ktos poradzi wyglada to tak mam dwie dzialki przylegajace do siebie na jednej stoi dom a ja teraz chcialem wybudowac na sasiedniej dzialce tylko ta dzialka niema dojazdu do drogi gminej i niewiem czy dostane pozwolenie na budowe praktycznie mam dostep do drogi przez przejaz po pierwszej dzialce i teraz niewiem czy to sie tak da?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 16.03.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Da się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZXCVBNM 16.03.2010 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 nie bedzie zadnego problemu ? bo oni wtych urzedach zawsze widza proble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 16.03.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Jeśli ma to być osobny dom to mżliwe, że trzeba będzie ustanowić tzw. drogę konieczną na pierwszej działce, ale skoro ona należy do ciebie to nie będzie z tym problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZXCVBNM 16.03.2010 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 tak wiec niema sie co martwic?? A USTANOWIENIE DROGI KONIECZNEJ TO DUZY PROBLEM?? DZIEKUJE za ODPOWIEDZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 16.03.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Żaden problem, zebrać potrzebne papiery (odpisy z ksiąg wieczystych, wypisy z rejestru gruntów), ustalić warunki służebności i do notariusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 17.03.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 1. Występując o pozwolenie na budowę wskaż obie działki.2. Na jednej w „zakresie prac”, postaw dom.3. Na drugiej wskaż utwardzenie terenu (pod drogę dojazdową dla tej pierwszej).4. Przed sprzedażą (ewentualną), masz do wyboru kilka wariantów „formalnego” przekazania tej drogi (dojazdu) do wybudowanego budynku (służebność, sprzedaż, itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts