Wężyk 17.03.2010 00:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Czy ktoś moze mi doradzic w temacie podłączenia erbetki na budowęMam skrzynę z licznikiem (huraaa!) ale na działce sąsiada i w odległosci ok. 30m od granicy mojej działki. Czy warto kłaść kabel docelowy przez teren sąsiada (tam jest już wjazd , bramka etc) zakończyć go erbetką, a po zamknięcu domu przenieść kabel do tablicy, czy też taki kabel za bardzo kusi potencjalnego złomiarza i lepiej położyć prowizorkę, a przyłacze zrobić później?Może to trywialne pytanie, ale ..Dzięki za radę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 17.03.2010 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Wg mnie kładź od razu docelowy kabel.Jedna robota, jedno rujnowanie wjazdu i wejścia u sąsiada.Być może uda się jakiś podkop/przecisk pod wjazdem. Zależy jaki tam jest teren.Napewno warto zastosować rurę osłonową. Ja wrzuciłbym jeszcze bednarkę przy tej samej robocie (wykopie).Żeby określić typ i przekrój żył kabla trzeba spojrzeć do WTP i policzyć spadki napięcia na długości. Zapas kabla zakop, nie będzie widać, nie będzie kusić amatorów kolorowego metalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 17.03.2010 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Wg mnie kładź od razu docelowy kabel. Jedna robota, jedno rujnowanie wjazdu i wejścia u sąsiada. I najważniejsze: sąsiad może zmienić zdanie i jutro za Ch...iny Ludowe juz się nie zgodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wężyk 17.03.2010 23:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Dzięki za sugestie! Póki co zgodę sąsiada mam nawet na piśmie, ale nigdy nic nie wiadomo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts