dziad 17.03.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Witam, Proszę o rade. Mam świeżutki tynk gipsowy zrobiony rewelacyjnie praktycznie się świeci. Postanowiłem pomalować przy pomocy agregatu malarskiego. Znalazłem fachowca który się tym zajmuje. Wybrałem farbę Dulux i mu o tym powiedziałem. Powiedział że nie ma najmniejszego problemu ale stwierdził że farba Dulux jest bardzo gęsta i musi ja troszkę rozcięczyć wodą około 5% poj( agregat tego wymaga). Powiedział też że niby akurat na Duluxe(ale na pozostałych tak decoral magnat nobiles) nie pisze ze można rozcięczać wodą ale farby tej klasy jak rozcięczymy 5% wody to nic się nie stanie. I co wy na to???farba straci na wartości?? I co myślicie o natrysku. z góry dziękuje za odpowiedzi!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 17.03.2010 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Również się tym zajmuje i robię tak samo tylko kładę więcej warstw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziad 17.03.2010 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 więcej warstw? co masz na myśli??Malarz mi powiedział że wcześniej musi ścianę przygotować tzn, odpali halogen posprawdza co trzeba jeszcze dopieścić. Później zagruntuje, pomaluje na biało(rozcięczy trochę farbę) i położy kolor.I jak myślicie trafiłem na fachowca czy fahowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 18.03.2010 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Wątpie aby za pierwszym razem udało mu się ładnie pomalować, im więcej warstw tym powłoka trwalsza a pistoletem kładzie się cienkie powłoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziad 22.03.2010 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Witaj Bastorek, Jako osoba która sie tym zajmuje mam pytanko: chciałbym położyć w przedpokoju masę tynkarską(bo jak to w przedpokoju buciory i sciana moment brudna) Jest tego w brud ale wszystkie podobne do tych które się kładzie na elewacji tylko w różnym granulacie.Nie podoba mi się to.Znalazłem CAPAROLA- CAPADECOR-PUTZ wydaje mi się że jest fajny(nakłada sie wałkiem a nie packą) tylko cena mnie poraża.Morze znasz tańsze odpowiedniki. A może masz inny pomysł na to pomieszczenie?? bo cała masa mas sa takie jak na elewacji Z góry dziękuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 22.03.2010 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Jest kilka sposobów, możesz zrobić to farbami tzw. przecierke i pokryć bejcą satynową albo matową i dodatkowo zamalować lakierem co daje na prawde trwałą powłokę albo skorzystać z tynków dekoracyjnych np. firmy Fox które można kupić w marketach budowlanych są stiuki.Popatrz na tej stronie http://www1.fox-dekorator.pl/catalog/products/493 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziad 22.03.2010 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 sprawdziłem i muszę powiedzieć że fajne to jest ale jak dla mnie to za fikuśne 8)Poszukuje tańszego zamiennika CAPADECOR-PUTZ. Znasz może jakiś??Baaardzo był bym wdzięcznych za pomoc!!!Malarz powiedział że takie zrobi ale jak chce fiki miki na ścianie to musze sobie poszukać fachowca a wiem jak oni się cenią W sumie to on mi to polecił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 23.03.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 W zasadzie to jeszcze się z tym nie spotkałem ale czy przejrzałeś wszystko z tej firmy którą ci poleciłem? Warto by było pojechać do jakiegoś marketu budowlanego i na żywo sobie popatrzeć przygotowane tam przykłady może coś będzie podobnego.Te produkty w zasadzie nie potrzebują jakiś specjalizacji w instrukcjach jest podane jak co,czym robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziad 24.03.2010 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Dziękuje za pomoc i info Bastorek. Pewnie jeszcze żona przeprowadzi śledztwo, jak ja dobrze znam:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 24.03.2010 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Bardzo się ciesze, że mogłem pomóc!Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts