e-mól 17.03.2010 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Mam jakieś 80 pkt, gościu chce 400zł bo będą we dwóch i zajmie im to dwa dni. Wydaje mi się to dużo, no i chyba powinni się uwinąć w jeden dzień, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 17.03.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 5 złotych za punkt? To bardzo mało. U nas spora część znajomych nie płaciła mniej niż 10-15 złotych, a około 50 z materiałami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 17.03.2010 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 mówię tylko o białym montażu, Puszki są pozakładane, zakładał je zresztą gościu który ma zakładać gniazdka, nie robił całej instalacji tylko przeróbki. Za taki przesuwany lub pomnażany punk brał 30zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 17.03.2010 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Aaa... to nie wiem, bo same prztyczki to sama zakładałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laschlo 17.03.2010 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Z moim elektrykiem uzgodniłem montaż gniazdek i włączników na 2,50 od sztuki.Nie wiem czy to dużo,ale spora ich częsc będzie miala szklane ramki więc trochę przy nich posiedzi.(a swoja droga : gdy dowiedział się jaka będzie"armatura",To większość łączonych puszek jeszcze raz idealnie wypoziomował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaz 17.03.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Mi sie udalo robił znajomy i nie skasował nic.No prawie nic-lubi piwo więc dostał skrzynkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesław1978 17.03.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 u mnie ta przyjemność kosztuje 8-10zł szt. gwarancja czystych scian i i równy montaż pod poziomice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 17.03.2010 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 u mnie ta przyjemność kosztuje 8-10zł szt. No i to się nazywa konkurencyjna cena, a nie jakieś tam 5 zł/szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 18.03.2010 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 e-mól: Ceny jakie podał elektryk za montaż nie odbiegają od normy. Wbrew pozorom zakładanie osprzętu, zwłaszcza ramkowego to niezła zabawa wymagająca małych sprawnych chińskich rączek.Odżałuj i zapłać te 400zł. Unikniesz niedomówień, gdy coś przestanie działać i kto ma to naprawić w ramach gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 18.03.2010 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Chcę żeby robił to sam, bo puszki nie wyglądają na super równe, więc jak ktoś inny przyjdzie to będzie zgrzyt. Dobra ale czy to faktycznie zajmie dwa dni jak przyjdą we drwóch? e-mól: Ceny jakie podał elektryk za montaż nie odbiegają od normy. Wbrew pozorom zakładanie osprzętu, zwłaszcza ramkowego to niezła zabawa wymagająca małych sprawnych chińskich rączek. Odżałuj i zapłać te 400zł. Unikniesz niedomówień, gdy coś przestanie działać i kto ma to naprawić w ramach gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 18.03.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Jeśli nie będzie niespodzianek to 2 sprawne manualnie osoby założą 80pkt w 1 dzień.Czas wydłuży się automatycznie, jeśli będzie trzeba podkuwać, przesuwać, poprawiać puszki żeby osprzęt był w pionie, poziomie czy z licem ściany.Te 2 dni to chyba dla bezpieczeństwa elektryk podał. Ja miałem jedno zlecenie, gdzie szukanie zagipsowanych puszek, ich odkuwanie, poprawianie i czyszczenie zajęło mi prawie tydzień. Tynkarze mimo wcześniejszych ustaleń z nimi i właścicielem budynku zapaćkali wszystko równo, wzięli kase, zmienili numer telefonu i można się było odwołać do Pana Boga. Tak gwoli ścisłości to po montażu osprzętu elektryk powinien wykonać pomiary odbiorcze, sporządzić protokoły i przekazać je inwestorowi.Dopiero wtedy powinien nastąpić odbiór działającej instalacji i zapłata za całość prac.Wcześniej kupujesz kota w worku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro672 18.03.2010 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Mam jakieś 80 pkt, gościu chce 400zł bo będą we dwóch i zajmie im to dwa dni. Wydaje mi się to dużo, no i chyba powinni się uwinąć w jeden dzień, co? Czyli 100 zl za dzień pracy na głowe to dla Ciebie dużo???!!! Chyba masz wężą w kieszeni . Według mnie to jest bardzo dobra cena - rzekłbym okazyjna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 21.03.2010 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 5 pln za montaż to nie jest wygórowana kwota. Przy 10 i dużej liczbie gniazd może wyjść dużo ale wtedy można się dogadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyot 23.03.2010 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Wrocław ;montaż +/- 10zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyzu-belial 24.03.2010 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Czyli "Chińczycy" i "Szkoci" dalej są w Polsce Montaż gniazd 10 zł, włączników 9 zł takie ja mam ceny i wydają mi się fair dla obu stron. 400 zł dla dwóch (fachowców?) na dwa dni roboty?! Albo mało im potrzeba do szczęścia albo nie ma w Waszych stronach pracy Ps: Mam pomysł, jak zrobią za 5 zł/ szt. to wytarguj może zrobią za 2,5 zł/ szt. Kto wie, może się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts