Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

montaż gniazdek

e-mól

Recommended Posts

Z moim elektrykiem uzgodniłem montaż gniazdek i włączników na 2,50 od sztuki.Nie wiem czy to dużo,ale spora ich częsc będzie miala szklane ramki więc trochę przy nich posiedzi.(a swoja droga : gdy dowiedział się jaka będzie"armatura",To większość łączonych puszek jeszcze raz idealnie wypoziomował.

e-mól: Ceny jakie podał elektryk za montaż nie odbiegają od normy.

Wbrew pozorom zakładanie osprzętu, zwłaszcza ramkowego to niezła zabawa wymagająca małych sprawnych chińskich rączek.

Odżałuj i zapłać te 400zł. Unikniesz niedomówień, gdy coś przestanie działać i kto ma to naprawić w ramach gwarancji.

Chcę żeby robił to sam, bo puszki nie wyglądają na super równe, więc jak ktoś inny przyjdzie to będzie zgrzyt.

Dobra ale czy to faktycznie zajmie dwa dni jak przyjdą we drwóch?

e-mól: Ceny jakie podał elektryk za montaż nie odbiegają od normy.

Wbrew pozorom zakładanie osprzętu, zwłaszcza ramkowego to niezła zabawa wymagająca małych sprawnych chińskich rączek.

Odżałuj i zapłać te 400zł. Unikniesz niedomówień, gdy coś przestanie działać i kto ma to naprawić w ramach gwarancji.

Jeśli nie będzie niespodzianek to 2 sprawne manualnie osoby założą 80pkt w 1 dzień.

Czas wydłuży się automatycznie, jeśli będzie trzeba podkuwać, przesuwać, poprawiać puszki żeby osprzęt był w pionie, poziomie czy z licem ściany.

Te 2 dni to chyba dla bezpieczeństwa elektryk podał.

Ja miałem jedno zlecenie, gdzie szukanie zagipsowanych puszek, ich odkuwanie, poprawianie i czyszczenie zajęło mi prawie tydzień.

Tynkarze mimo wcześniejszych ustaleń z nimi i właścicielem budynku zapaćkali wszystko równo, wzięli kase, zmienili numer telefonu i można się było odwołać do Pana Boga.

Tak gwoli ścisłości to po montażu osprzętu elektryk powinien wykonać pomiary odbiorcze, sporządzić protokoły i przekazać je inwestorowi.

Dopiero wtedy powinien nastąpić odbiór działającej instalacji i zapłata za całość prac.

Wcześniej kupujesz kota w worku.

Mam jakieś 80 pkt, gościu chce 400zł bo będą we dwóch i zajmie im to dwa dni. Wydaje mi się to dużo, no i chyba powinni się uwinąć w jeden dzień, co?

Czyli 100 zl za dzień pracy na głowe to dla Ciebie dużo???!!! Chyba masz wężą w kieszeni :wink: . Według mnie to jest bardzo dobra cena - rzekłbym okazyjna!

Czyli "Chińczycy" i "Szkoci" dalej są w Polsce :lol:

Montaż gniazd 10 zł, włączników 9 zł takie ja mam ceny i wydają mi się fair dla obu stron.

400 zł dla dwóch (fachowców?) na dwa dni roboty?! Albo mało im potrzeba do szczęścia albo nie ma w Waszych stronach pracy 8)

Ps: Mam pomysł, jak zrobią za 5 zł/ szt. to wytarguj może zrobią za 2,5 zł/ szt. Kto wie, może się uda. :wink: