Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik budowy - JAKI ?

Recommended Posts

Witam wszystkich

Szukam i szukam i nie bardzo mogę odszukać interesującej mnie sprawy. Mianowicie jaki dziennik budowy powinienem zakupić ? Mam na myśli oczywiście jego grubość czyli z ilu kartek powinien się składać ? Z tego co zauważyłem jest kilka grubości: od 20 do 200 stron wraz z kopiami.

Domek niewielki 125 mkw użytkowej. Może ktoś podpowie ze swojego doświadczenia ?

Pozdrawiam

Heh a mi Pani powiedziała, że mam zgłosić się z wypełnionym papierkiem (żeby się uprawomocniło pozwolenie czy coś w tym stylu) i dziennikiem budowy. Nie wspomniała nawet, że u nich można zakupić....

A pamiętacie jakie mieliście ? Czy przy ewentualnym braku miejsca do wpisów można założyć drugi dziennik ?

Heh a mi Pani powiedziała, że mam zgłosić się z wypełnionym papierkiem (żeby się uprawomocniło pozwolenie czy coś w tym stylu) i dziennikiem budowy. Nie wspomniała nawet, że u nich można zakupić....

A pamiętacie jakie mieliście ? Czy przy ewentualnym braku miejsca do wpisów można założyć drugi dziennik ?

można, wnosi się o wydanie drugiego dziennika budowy. chyba, ale tu nie mam pewności, treba przedłożyć do wglądu pierwszy tom.

pozdr

Najlepiej taki, jaki oferują w starostwie. :)

Jak załatwiałam papiery, to po prostu pani mnie wysłała do kasy po dziennik budowy.

dokładnie tak samo i u mnie było, 10zł i po krzyku, dziennik od razu postemplowany w ręku

nazywa się Dziennik Budowy DB1 dla budynków mieszkalnych jednorodzinnych i gospodarczych, wydawca Informer s.c. a na ostatniej stronie reklama... Muratora :lol: , dopiero teraz zobaczyłem :lol:

stron ponumerowanych ma 9 (plus 9 ich kopii) ale to raptem połowa jego objętości, reszta to formularze typu protokół odbioru, oświadczenie itp