jaceknowy 17.03.2010 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Witam wszystkich Szukam i szukam i nie bardzo mogę odszukać interesującej mnie sprawy. Mianowicie jaki dziennik budowy powinienem zakupić ? Mam na myśli oczywiście jego grubość czyli z ilu kartek powinien się składać ? Z tego co zauważyłem jest kilka grubości: od 20 do 200 stron wraz z kopiami.Domek niewielki 125 mkw użytkowej. Może ktoś podpowie ze swojego doświadczenia ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 17.03.2010 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Najlepiej taki, jaki oferują w starostwie. Jak załatwiałam papiery, to po prostu pani mnie wysłała do kasy po dziennik budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laschlo 17.03.2010 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Też tak zrobiłem.To najprostrze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaceknowy 17.03.2010 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Heh a mi Pani powiedziała, że mam zgłosić się z wypełnionym papierkiem (żeby się uprawomocniło pozwolenie czy coś w tym stylu) i dziennikiem budowy. Nie wspomniała nawet, że u nich można zakupić.... A pamiętacie jakie mieliście ? Czy przy ewentualnym braku miejsca do wpisów można założyć drugi dziennik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luka 17.03.2010 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Heh a mi Pani powiedziała, że mam zgłosić się z wypełnionym papierkiem (żeby się uprawomocniło pozwolenie czy coś w tym stylu) i dziennikiem budowy. Nie wspomniała nawet, że u nich można zakupić.... A pamiętacie jakie mieliście ? Czy przy ewentualnym braku miejsca do wpisów można założyć drugi dziennik ? można, wnosi się o wydanie drugiego dziennika budowy. chyba, ale tu nie mam pewności, treba przedłożyć do wglądu pierwszy tom. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 17.03.2010 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Mój dziennik raczej z takich grubszych, ale z jakiej firmy nie powiem, bo mam go na budowie. Nasz kierownik wpisuje szeroko i zamaszyście, bo ma miejsce, jakby miał mniej, to by pisał drobniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirawoj 17.03.2010 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Na budowę domu to gruby a na instalacje gazowa to ten cieńszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luka 17.03.2010 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Na budowę domu to gruby a na instalacje gazowa to ten cieńszy. ja mam dwa: na garaż cienki a na dom gruby. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaceknowy 17.03.2010 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 a gruby to jest ile kartek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 17.03.2010 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Najlepiej taki, jaki oferują w starostwie. Jak załatwiałam papiery, to po prostu pani mnie wysłała do kasy po dziennik budowy. dokładnie tak samo i u mnie było, 10zł i po krzyku, dziennik od razu postemplowany w ręku nazywa się Dziennik Budowy DB1 dla budynków mieszkalnych jednorodzinnych i gospodarczych, wydawca Informer s.c. a na ostatniej stronie reklama... Muratora , dopiero teraz zobaczyłem stron ponumerowanych ma 9 (plus 9 ich kopii) ale to raptem połowa jego objętości, reszta to formularze typu protokół odbioru, oświadczenie itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luka 17.03.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 a gruby to jest ile kartek ? grubas DB1: 4,5mm cienkusz D3: 1,5mm http://informer.home.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts