Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KIEDY OFICJALNY ZLOT MURATORA W 2010 ROKU???????????????????

Gość coolibeer

Recommended Posts

• Odpowiedzi 320
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ZLOT....

Zlot - kojarzony jest/był z wyczekiwanym, sympatycznym i uroczystym spotkaniem osób które tworzą społeczeństwo tego Forum. To coroczne ruszenie mas ludzkich z całej Polski chcących pobyć ze sobą przez kilka godzin w tym jednym jedynym dniu w roku, w atmosferze która wprawia/ła nas w radość i spontaniczność ( licytacje, konkursy itd...)

a czym będzie Zlot AD 2010 ???????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ten wątek rysuje nam scenariusz który dporowadzi do kolejnej "afery" która juz ma swój poczatek przed Zlotem (patrz posty) ....strach pomysleć co bedzie Po...

Zaobserwować tu można toksyczność forumowiczów których jedna noga jest już poza Forum - tym Forum...

Gość coolibeer

ten wątek rysuje nam scenariusz który dporowadzi do kolejnej "afery" która juz ma swój poczatek przed Zlotem (patrz posty) ....strach pomysleć co bedzie Po...

Zaobserwować tu można toksyczność forumowiczów których jedna noga jest już poza Forum - tym Forum...

A ten wątek opowiada o osobie która serce oddała dla tego forum a w zamian otrzymała prawie 5 stron miłych i fantastycznych komentarzy zerknijcie sami

http://forum.muratordom.pl/komentarze-do-mieszkanka-malgos2,t126810-28860.htm

[/url]

ZLOT....

Zlot - kojarzony jest/był z wyczekiwanym, sympatycznym i uroczystym spotkaniem osób które tworzą społeczeństwo tego Forum. To coroczne ruszenie mas ludzkich z całej Polski chcących pobyć ze sobą przez kilka godzin w tym jednym jedynym dniu w roku, w atmosferze która wprawia/ła nas w radość i spontaniczność ( licytacje, konkursy itd...)

Zuzanka, a co Ty wiesz o ostatnim zlocie :):) Przecież Ty NIC nie zrobiłaś przy jego realizacji :):) Nie widzisz kto najciężej pracował ? Kto "może Ci zlot zorganizować" ? Proszę Cię. Daj spokój. Na szczęście już niedługo.

NIe organizowałaś sponsorów, nie latałaś do Wioski, nie miałaś chałupy gości, nie załatwiłaś, nie wywaliłaś własnej kasy. Ty przyszłaś - jak zwykle - na krzywy ryj. Nie Ty się tu liczysz.

Gość coolibeer
ZLOT....

Zuzanka, a co Ty wiesz o ostatnim zlocie :):) Przecież Ty NIC nie zrobiłaś przy jego realizacji :):) Nie widzisz kto najciężej pracował ? Kto "może Ci zlot zorganizować" ? Proszę Cię. Daj spokój. Na szczęście już niedługo.

NIe organizowałaś sponsorów, nie latałaś do Wioski, nie miałaś chałupy gości, nie załatwiłaś, nie wywaliłaś własnej kasy. Ty przyszłaś - jak zwykle - na krzywy ryj. Nie Ty się tu liczysz.

Za grosz nie masz umiaru.

A ten wątek opowiada o osobie która serce oddała dla tego forum a w zamian otrzymała prawie 5 stron miłych i fantastycznych komentarzy zerknijcie sami

[/url]

A dlaczego ? Z jakiego powodu ?

Ani z powodu takiego oto wpisu na innym forum :

http://lh6.ggpht.com/_O2ApINdcJzQ/S7Jv5RuOpEI/AAAAAAAAJTQ/tKr63ySunqE/s912/bez%C2%A0tytu%C5%82u.JPG

Ta Matka Teresa, chodząca dobroć, własną piersią karmiąca każdego użytkownika FM. Anioł po prostu.

Dla spragnionych oświecenia : pełny tekst Chodzącej Po Wodzie :

Aktywny

Grupa: Uczestnik

Nr użytkownika: 22 860

tak sobie głośno myślę ....

na tamtym forum jak zwykle standardowo widzę sępy sie zleciały na wewontek zlotowy ...

normalka ....

a , i jeden coś bredzi o zarabianiu ... hm ....

nie wiem ... tu to chyba Redakcja zarabia i fachowi doradcy może .... ale to normalne chyba ... nikt przeciez nie pracuje charytatywnie ...

w każdym razie standart .... niczego innego sie nie spodziewałam oprócz włażenia Warszawki bez mydła Redakcji tamtego forum ....

ale to na szczęście już poza mną....

Nefer, nie pisz tego, bo są tu ludzie skłonni w to uwierzyć :roll:

Ile osób naprawde wie,ze to Zuzanka tyrała przy zlocie ?

nieliczni....cóż jedni są stworzeni do roboty inni przyjdą i spiją smietankę :roll:

nie jedyny raz zresztą :roll:

Gość coolibeer
Nefer, nie pisz tego, bo są tu ludzie skłonni w to uwierzyć :roll:

Ile osób naprawde wie,ze to Zuzanka tyrała przy zlocie ?

nieliczni....cóż jedni są stworzeni do roboty inni przyjdą i spiją smietankę :roll:

nie jedyny raz zresztą :roll:

Dużo wie bo każdy widział ile poświęciła czasu. W piątek w Raju z Edzią i innymi przygotowanie scenariusza itp.

Niszczcie kolejny wątek

Pokażcie na co Was stać :)

NIe trawię manipulacji. Udajesz głupiego ? Syper ! Twój wybór , nie moja sprawa, ale chcesz pisać ze świętym oburzeniem ? TO PISZ WSZYSTKO.

Skoro tak bardzo nie mam umiaru - ciekawe dlaczego zostałam zaproszona do Waszego Szacownego Grona. Tak, to był błąd.

Dużo wie bo każdy widział ile poświęciła czasu. W piątek w Raju z Edzią i innymi przygotowanie scenariusza itp.

Niszczcie kolejny wątek

Ciebie tu już nie ma Coolibeer. Ty wybrałeś. Nie marnuj tu energii. Tam w końcu jak dużo nastukasz to może CI dadzą jakiś egzemplarz pisma , a tu ... beznadzieja, żeby nie napisać cytując grupy Lenningrad...

Gość coolibeer

NIe trawię manipulacji. Udajesz głupiego ? Syper ! Twój wybór , nie moja sprawa, ale chcesz pisać ze świętym oburzeniem ? TO PISZ WSZYSTKO.

Skoro tak bardzo nie mam umiaru - ciekawe dlaczego zostałam zaproszona do Waszego Szacownego Grona. Tak, to był błąd.

Tak to była wielka pomyłka...

Gość coolibeer

Niszczcie kolejny wątek

Ciebie tu już nie ma Coolibeer. Ty wybrałeś. Nie marnuj tu energii. Tam w końcu jak dużo nastukasz to może CI dadzą jakiś egzemplarz pisma , a tu ... beznadzieja, żeby nie napisać cytując grupy Lenningrad...

Jeszcze jestem jak byś nei zauważyła

Dokładnie tak. Wasz pomyłka. ALe to pewnie dlatego, że patrzyliście na innych przez swój pryzmat.

Zajrzyj sobie do profilu ile lat jestem an tym forum. Mam w dupie gazetki za natrzaskane posty. Żeby było śmieszniej to JA dostawałam propozycje z innych portali budowlanych, żebym do nich przyszła.

Nie latałam skomleć o POZWOLENIE na uczestniczenie w portalu do innych redakcji.

Tym się właśnie różnimy Coolibeer. Szkoda.

Gość coolibeer

Dokładnie tak. Wasz pomyłka. ALe to pewnie dlatego, że patrzyliście na innych przez swój pryzmat.

Zajrzyj sobie do profilu ile lat jestem an tym forum. Mam w dupie gazetki za natrzaskane posty. Żeby było śmieszniej to JA dostawałam propozycje z innych portali budowlanych, żebym do nich przyszła.

Nie latałam skomleć o POZWOLENIE na uczestniczenie w portalu do innych redakcji.

Tym się właśnie różnimy Coolibeer. Szkoda.

A czy ja coś takiego robiłem co tu wyżej napisałaś zacznijmy od tego.

Wiem ile jesteś i co z tego jak tu nie o mnie chodzi... Czy ty tego nie rozumiesz?

Różnimy się ale ja przynajmniej nie wymyślam czegoś czego nie było...

A czy ja coś takiego robiłem co tu wyżej napisałaś zacznijmy od tego.

Wiem ile jesteś i co z tego jak tu nie o mnie chodzi... Czy ty tego nie rozumiesz?

Różnimy się ale ja przynajmniej nie wymyślam czegoś czego nie było...

Ty naprawdę nie chcesz Coolibeer , naprawdę nie chcesz, żebym wkleiła tu korespondnencję jaką dostałam na temat Waszego pojawienia się na tamtym forum. Ty nie chcesz Dobry Człowieku, bo wiesz, że na każde forum można po prostu się zalogować a nie prosić o przyjęcie Administratora. Ja wiem, że taki zbiorowy byt jest wygodny -" to nie ja , to nie ja to tylko on napisał w imieniu nas wszystkich chętnych, ale to nie ja."

Prawda ? No właśnie. WIęc zakończmy ten smutny temat.

[/url]

A dlaczego ? Z jakiego powodu ?

Ani z powodu takiego oto wpisu na innym forum :

http://lh6.ggpht.com/_O2ApINdcJzQ/S7Jv5RuOpEI/AAAAAAAAJTQ/tKr63ySunqE/s912/bez%C2%A0tytu%C5%82u.JPG

Ta Matka Teresa, chodząca dobroć, własną piersią karmiąca każdego użytkownika FM. Anioł po prostu.

Niestety, nie wykazałaś umiaru i fałszywie przedstawiasz sprawę. Tekst dotyczy pewnego towarzystwa, o którym w "naszych" (bo ja jestem do bandy zaliczony) wątkach, nigdy się nikt nie zajmował. Ani nikim innym. To "nasze" towarzystwo rozmawiało o wszystkim w swoim gronie, ale nikogo nie odrzucało. Nowych również.

Jeśli przeczytasz natomiast dyskusję pod wspomnianym adresem znajdziesz plotkarski wątek, gdzie na bliźnich wylewa się kubeł pomyj, tylko dlatego, że nie są "swoi". Plotkarski wątek. Śmieciowy. I Ty to porównujesz? Szkoda, że zniżyłaś się do tego poziomu. Miałem o Tobie inne zdanie.

Szkoda.

Oczywiście, oczywiście Retro :):):) - mnie tez przykro. Przykro, że mi ktoś dupę obrabia na innym forum (bo jak rozumiem Warszwka to również ja) i dowiaduję się dziś od ludzi tutaj. Ale cieszę się, że monitorujecie ten wątek. To bardzo dobrze, bo pewne rzeczy zostały napisane czarno na białym.

I albo niektórzy udają, że nic nie wiedzą (Coolibeer) albo nie zostali poinformowani przez swoich Przyjaciół. Cóż ... ja zawsze wolałam jasne sytuacje jak wiesz. To zapewne też rozczarowuje wielu.

Nie mogę pozostać obojętna wobec takich zarzutów , które zostały tu przedstawione .

Więc napiszę kilka słów wyjaśnienia - dla wszystkich.

1.Zlot ....

Nigdy nie umniejszałam i nie trzymałam w tajemnicy roli Zuz@nki w organizacji ubiegłorocznego zlotu ..... zajmowała się logistyką na miejscu w Warszawie w porozumieniu w osobami z którymi miała bezpośredni kontakt - były to sprawy których ja - mieszkając na południu i nie mogąc jeździć do Warszawy - nie załatwiłabym . Zawsze pytałam, czy to jest dla Niej problem i informowałam ludzi o tych sprawach o których zuz@nka pozwoliła mi informować. Także zuz@nka sama informowała o wielu sprawach na wątkach zlotowych . Wszyscy wiedzieli jak bardzo jestem wdzięczna zuz@nce za zajęcie się sprawą.

Byl jeszcze ktoś kogo poprosiłam o pomoc zanim zaoferowała się zuz@nka - to Nefer- ale na moją prośbę o pomoc w organizacji zlotu - odmówiła mi na priv.

W organizacji zlotu ubiegłorocznego w zakresie nagłośnienia zajął się sprawą coolibeer co również nie było tajemnicą oraz Gawel - zajął się logistyką w zakresie imprezy - afterparty pozlotowego.

Wszystkim byłam bardzo wdzięczna za pomoc i każdy z nich wie jak bardzo .... i wiedzą że bez nich nie dałabym rady tego zorganizować co publicznie również wiadome było.

2. Warszawka ....

Tym mianem potocznie nazwałam grupę kilkunastu osób z których faktycznie większość z Warszawy nie jest - których zachowanie w stosunku do mnie można zaobserwować w komentarzach u Malgos2 .... zachowanie to mnie nie dziwi , ponieważ nie jest nowością. Wykorzystywały każdą okazję , żeby mi dokopać .... fakt - w grupie raźniej , to prawda . Kiedy atakują w kilkanaście osób - z reguły nikt nie ma szans ... ja też nie .

Wpis na tamtym forum odnośnie Warszawki był jeden .... ten przytoczony .... był krótkim monologiem w odpowiedzi na ataki z ich strony w komentarzach u malgos2 , oraz na krzywdzące według mnie wpisy na tym forum .

3.Informacje na priv ....

Jeśli ktokolwiek rozsyłał jakiekolwiek informacje na priv w ubiegłym tygodniu - nie robił tego w moim imieniu . Wiedziałam , że taka sytuacja miała miejsce - ale nie utożsamiałam się z nią wtedy .

Bardzo ogólną Informację na priv o przerwie w pobycie na forum dostały ode mnie dwie osoby na których na forum bardzo mi zależy. Nic więcej nie rozsyłałam.

4. Konkurencyjne forum .....

Ponieważ z wątkiem o tegorocznym zlocie podziało się jak się podziało ..... postanowiłam przemyśleć zasadność mojego pobytu na forum . Nie pierwszy raz zresztą ... zazwyczaj objawiało się to kilkudniowym moim milczeniem w internecie i zajęciem myśli innymi tematami .

Tym razem - dałam się zaprosić na tamto forum .... nieważne przez kogo (nie przez Redakcję tamtego forum) .

Założyłam wątek dla siebie i dla osób które mnie tam zaprosiły , na którym znalazło mnie kilka osób z tego forum . Do żadnej z tych osób nigdy nie wysyłałam żadnej informacji i nie prosiłam o przejście do tamtego forum .

Moja niewiedza o zasadach panujących w temacie zemściła się - pobyt tam miał być w zasadzie odskocznią , miał dać mi czas na przemyślenie całej sprawy , zdystansowanie się , zastanowienie się czy jestem w stanie dać coś jeszcze z siebie forum muratora .... czas na przeczekanie i zdecydowanie co dalej .....o czym wiedziała Redakcja tego forum .... a został potraktowany także przez osoby po których nie spodziewałabym się tego bo mnie znają osobiście - jak zdrada , ucieczka .... przejście do konkurencji . Bardzo mnie to zabolało.

W zasadzie sprawę nakręciło grono osób o których pisałam wyżej - swoimi krzywdzącymi wpisami w tym wątku , komentarzach i podaniem linku .

Pomijając fakt , że to tylko internet a nie walka o życie - ogromnie zaskoczyło mnie tak poważne podjęcie tematu konkurencji .....

Wiele osób pisuje na różnych forach , wiele także na kilku forach budowlanych .... i nikt w ich przypadku nie nakręca jakiejś zdrady ... a tutaj - co się podziało?

Hm ... może jestem naiwna ,ale uważam , że pisanie w internecie to jest przyjemność bywania z ludźmi w różnych miejscach w sieci ..... a nie walka o każdy user .

To , co tutaj się rozpętało wczoraj przeszło moje pojęcie ....

To , co zaprezentowały w/w osoby w komentarzach malgos2 - sprawia , ze ten jeden mój wpis na tamtym forum to po prostu ..... pikuś ..... nawet brak mi słów jak można komuś tak doope obrabiać wiedząc , ze ten ktoś nie wypowie się.

Wpis na tamtym forum o Warszawce był świadomy - wiedziałam, że jesteśmy obserwowani i przeczytają to wszystkie osoby z nietolerującej mnie grupy (na tamtym forum zalogowała się malgos2 , również udzieliła kilku porad z czym się zresztą nie ukrywała)- może uniosłam się bardzo ludzkimi emocjami w tym momencie , bo była to złość na potraktowanie .... ale wszak jestem tylko człowiekiem .

Pewnie ktoś zarzuci mi , że miałam przeczekać a się udzielałam .... ponad miarę. Ci którzy mnie znają - wiedzą, że jestem gadułą , że lubię mieć kontakt z ludźmi bo to ludzie dają mi siłę do życia i to od nich czerpię energię.

Taka jestem .... i już.

Bardzo mi przykro , że tak się podziało .

Komuś bardzo zależy na tym , żeby się mnie stąd pozbyć .... są bliżej celu niż kiedykolwiek .