Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak podłączyć żyrandol 3x60 W

Recommended Posts

Witam wszystkich!

Bardzo proszę o pomoc w podłączeniu lampy sufitowej na trzy żarówki. Chcę, aby świeciły wszystkie trzy równocześnie, bo włącznik jest pojedynczy.

Problem w tym, że z sufitu mam trzy kable (stara blokowa instalacja) a z lampy mam kabli aż 6. To co mi się dotychczas udało, to tyle że świeciła na raz jedna żarówka.

:cry:

Zrobiłam zdjęcia i przedstawiam.

Na pierwszym podłączona jedna żarówka i w takiej pozycji ona świeci.

http://images39.fotosik.pl/269/5f1a6467875ae213med.jpg

Lampa wygląda tak

http://images47.fotosik.pl/273/a6bdaf18870c7083med.jpg

W które miejsce kostki mam zatem podłączyć pozostałe kable z lampy?

Tylko bardzo proszę tak łopatologicznie, bo ja blondynka jestem :D

Ha. Problem w tym, że nie bardzo chcą wejść wszystkie trzy np. niebieskie w jedną dziurę w kostce.

Poz tym już tak miałam, to znaczy wcisnęłam do jednej dziury w kostce dwa niebieskie i do niebieskiego z sufitu oraz dwa brązowe do jednej dziury i do brązowego w suficie. I niestety w takiej konfiguracji świeciła tylko jedna żarówka.

:(

Ha. Problem w tym, że nie bardzo chcą wejść wszystkie trzy np. niebieskie w jedną dziurę w kostce.

Poz tym już tak miałam, to znaczy wcisnęłam do jednej dziury w kostce dwa niebieskie i do niebieskiego z sufitu oraz dwa brązowe do jednej dziury i do brązowego w suficie. I niestety w takiej konfiguracji świeciła tylko jedna żarówka.

:(

niebieskie cuzamen do kupy wsadź w niebieski

reszta tez razem albo do brązowego albo do czarnego - czort wie który fazę zapodaje - choć możesz to sprawdzić jedna żarówką :) niebieski do niebieskiego - drugi albo do brązowego albo do czarnego. Ten kolor przy którym się zaświeci do tego koloru resztę dodaj.