Rbit 19.12.2004 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2004 Piekna. Dawno ich nie widzialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 20.12.2004 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 Piekna. Dawno ich nie widzialem No właśnie. Coś lub ktoś powoduje, że uciekają z miast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 20.12.2004 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 To nie do końca tak. To są jemiołuszki przelatujące. Jak je akurat złapie. to sobie na dłużej przysiądą. Rzeczywiście na Mazowszu w tym roku było ich wyjątkowo duzo i to w dużych stadach. Dawno takich nie widziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 21.12.2004 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2004 dokladnie tak , jemiołuszki przylatuja do nas z pólnocy i dlatego tylko w zimie je widać, zreszta weicej takich gosci jest u nas. Nawt te wrony i gawrony które widac jak zawsze za oknem to najpewniej przybysze z pólnocy bo nasze na zime poleciały na wakacje dalej na poludnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegoŻ 21.12.2004 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2004 U mnie stale mieszka para srok i para gołębi- czasem się ze soba sprzeczają. W kominie miałem kawki, pod dachem wróbli parę gniazd i szpaki. Jesienią i zima przylatuja dzięcioły i sikorki, czasem jakiś bażant... Wiosną jedna z małych srok wypadła z gniazda i została przez nas adoptowana- super sprawa- po jakimś czasie jak wchodziłem przez futkę to z daleka słyszałem jej wrzask - leciała się przywitać i dać nakarmić... A wyglądała tak: http://foto.onet.pl/upload/31/45/_388255_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 21.12.2004 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2004 Piękna!!!! Teraz już pewnie jest "na swoim"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegoŻ 21.12.2004 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2004 pewnie tak:-)) Za to "rodzice" dalej mieszkaja u nas w ogrodzie... może za rok znów sie jakąś przygarnie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 21.12.2004 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2004 A u mnie na razie mam łany czy też ary zielska. Rok temu, jak nie było ogrodzone, pasły się całe stada bażantów. Nie wiem czy teraz, jak jest siatka, przylecą. A ponadto całe stada łuszczaków jak szczygły, czeczotki, dzwońce i cała reszta której nigdy nie umiem porozróżniać. Dlatego chciałabym zostawić część ugoru z bylicą, wrotyczem i nawłocią, żeby miały w zimie co jeść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 31.12.2004 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2004 I znów jemiołuszki! 13 sztuk grubych jak gawrony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatkor 04.01.2005 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 No wreszcie ptaszki doczekały się. Przylatują do mnie całymi stadami, wydziobują, co znajdą, czasem zanieczyszczą, hałasują, a ja – nic. Ale wreszcie kupiłem sobie "pukawkę" i wybiorę się na polowanie. Początki pewno będą trudne – i celownik nie doszlifowany i ręka jeszcze nie tak pewna, ale mam nadzieję niedługo podzielić się z Wami swoimi sukcesami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 04.01.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Co prawda nie na mojej dzialce ale na moim niebie lataja ogromne klucze dzikich gesi. Ostatni widzialem przed dwoma dniami. Nie jest to troche za pozno na odlot do cieplych kraji? Chyba, ze dostaly gdzies cynka, ze zima bedzie lagodna i sie im nie spieszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 27.01.2005 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Wczoraj pierwsze w tym roku grubodzioby.Lubię je! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 27.01.2005 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Ostatno przy mojej działce często spotykam myszołowa zwyczajnego, przepiękny okaz. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmon 07.02.2005 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Czy ktoś może polecić jakiś dobry atlas ptaków występujących na naszych terenach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 08.02.2005 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Co prawda nie na mojej dzialce ale na moim niebie lataja ogromne klucze dzikich gesi. Ostatni widzialem przed dwoma dniami. Nie jest to troche za pozno na odlot do cieplych kraji? Chyba, ze dostaly gdzies cynka, ze zima bedzie lagodna i sie im nie spieszy? Ostatnio zaobserwowalem znowu wielkie stado dzikich gesi. W stadzie panowal calkowity chaos, zadnych kluczy. Sa zdezorientowane i do tego zbiorniki wodne pokryte lodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 08.02.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Pustółków ci na wieżowcach dostatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 09.02.2005 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 No właśnie czym? - standard chlebek- owies /akurat miałem dostęp ale tylko rudziki w tym gustują/?- orzechy włoskie potraktowane siekierką /rozłupane/ to lubią kosy i sójki- słonina na sznurku- smalec na drewienku z wydrażonymi dziurkami -sikorki co jeszcze? a jak z wodą czy to prawda że przy takich mrozach ptaszki mają problem z wodą?w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjr 18.02.2005 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Kuropatwy... między innymi (mam je na zdjęciach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 21.02.2005 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 Czy wiecie może, jak zachęcić ptaki do korzystania z karmnika? Stoi od kilku dni i nic do niego nie przylatuje mieszkam przez 2 łąki do lasu, na skraju osiedla, nie ma żadnej hałaśliwej drogi, śniegu nasypało po kolana, więc ptaszyny nie wiem, gdzie znajdują jedzenie, a u mnie leży nieruszone Czasem przeleci sroka, ale na karmnik nawet nie spojrzy. Z oddali tez słychać ptasie śpiewy, ale nas nic nie odwiedza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taJoasia 22.02.2005 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2005 U nie do karmnika też nie chcą. Za to kosy (?) przylatują wyjadać owoce ognika, a słoninę sikorek zjadł bezpański kot (może to on płoszy potencjalnych gości?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts