Betusia35 17.03.2010 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Witam,Zaczynam budowę domu, mam 50000,00 wkładu własnego.Chciałabym wziąć kredyt ewentualnie pożyczkę hipoteczną, chcę obciążyć hipoteką mieszkanie o wartości ok. 150000,00 zł. Kredyt chciałabym w wysokości 80000,00 zł, ale nie chcę mieć ograniczenia 2-letniego na wybudowanie domu. Raczej problem, bo Banki wymagają, żebym udowodniła albo wkład własny na resztę inwestycji albo wyższy kredyt. A przy dochodzie ok. 2500 netto nie chcę wyższego kredytu. Czy jest jakiś Bank, który udzieli mi kredytu albo tanią pożyczkę hipoteczną bez nakazu zakończenia budowy? Resztę inwestycji chcę sfinansować albo ze sprzedaży ziemi rolnej albo wydłużyć czas realizacji. Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawik 18.03.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Betusia rozwiązaniem dla Ciebie jest pożyczka hipoteczna wprawdzie droższa niż kredyt ale rzeczywiscie nie masz żadnych ograniczeń co do rozporządzania kwota pożyczki ( nie przedstawiasz celu więc czas budowy i sama budowa wogóle nie są brane pod uwagę ). Przykładowo : pożyczka w Millennium 80 000 PLN , na 25 lat , waluta PLN ( przy tej kwocie nei wchodziłabym w żadne waluty ) , rata miesięczna 630 zł, składka za ubezpieczenie na życie 16 zł miesięcznie , ubezpieczenie do czasu wpisu hipoteki około 67 zl miesięcznie , oczywiście musisz tez ubezpieczyć mieszkanie stanowiące zabezpieczenie pozyczki - w programie banku składka miesięczna 11 zł., musisz mieć wycene ale jest ona robiona na zlecenie banku - koszt 480 zł, dodatkowe koszty to opłata sądowa za ustanowienie hipoteki ( w tym przypadku kaucyjna) - 200 zł i podatek PCC 19 zł w Urzedzie Skarbowym. Aktualnie bank pobiera prowizję w wysokości 2% od kwoty ale słyszałam ,że ma się to zmienić od poniedziałku . pzdr Aga PS. nie pracuje w Millennium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betusia35 18.03.2010 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Znalazłam dość dobrą ofertę pożyczki poprzez Open tj. 8,10 %, wycena bezpłatna, ubezpieczenie pomostowe, hipoteka i tyle . Prowizja 0 %. Mam nadzieję, że będzie OK. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareczek7 18.03.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 My ostatnio z mężem szukaliśmy kredytu pod hipotekę (którego i tak w końcu nie braliśmy), i najlepszy zaproponowano nam w ING. Moim zdaniem najlepiej jest samemu poszukać, poszperać na necie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawik 19.03.2010 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Bardzo dobra oferta Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts