Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JASNE PŁYTKI, BRĄZOWY NAROŻNIK JAKIE ŚCIANY?

jh28

Recommended Posts

Witam, liczę na was - wybór kolorów mnie przerósł niby prosta sprawa ale jeszcze nic mi nie przysporzyło tyle nerwów. Kompletnie nie lubię dobierać kolorów zwłaszcza że niby próbki istnieją tylko nigdzie ich dostać nie można, a z małej kartki papieru to ja naprawdę nie mogę się zdecydować co byłoby odpowiednie.

Doradźcie proszę!Chodzi o salon połączony z aneksem kuchennym: jasny gres matowy (niejednolity) zaplanowany do tego ciemnobrązowy narożnik z Vox;u, meble - wenge, listwy ciemny orzech drewniane - kominek obudowa stal szczotkowana czarna.

JAKI KOLOR ŚCIAN??? Żółci raczej nie widzę w tym pomieszczeniu, myślałam o kolorach ziemistych, ale boję się, że będzie za smutno i za ciemno, myślałam o bezowym, ale boję się że będzie za mdło, a może ecru + 1,2 ściany ciemny brąz -choć nie wiem czy ciemne meble będą przy takich ciemnych ścianach dobrze wyglądać.

http://www.meble.pl/aktualnosci,wygodniej-w-meblach-vox,6623.html

Obawiam się, że przy takim natłoku ciemnych kolorów i podłodze z płytek nic dobrego tu nie wyjdzie, bez względu na kolor ścian...

Jak pisze Jaksie, off-white będzie optymalnym rozwiązaniem.

Wybierz kolor z mieszalnika, bo gotowe będą wpadać w żółć, beż lub jakieś pastele. W supermarketach budowlanych raczej testerów nie znajdziesz - trzeba pójść do zwykłych sklepów lub firmowych sklepów danej marki.

Jak wygląda kolorystycznie kuchnia?

Witam.

jh28 przepraszam, że podłączam się pod twój temat, ale mam taki sam problem i myślę, że zakładanie nowego wątku nie ma sensu.

Proszę o poradę jaki zastosować kolor ścian w salonie połączonym z aneksem kuchennym.

- Meble w kuchni wenge + biały połysk,

- płytki gres polerowany TONALE (wpadają w beż),

- podłoga w salonie merbau klepka.

Myślę o białych ścianach, a na szerokość szafki rtv dać jakąś ciekawą nowoczesną tapetę lub cegłę. Dodatki planuję czerwone. Meble w salonie i narożnik jeszcze nie zakupione więc proszę też o pomoc w dobraniu kolorów.

pozdrawiam