gianti 18.03.2010 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Witam , temat w tym zakresie chyba nie wystąpił. jakie są obecnie ceny za położenie płyt k-g na skosach na poddasu (na już wcześniej przygotowanym stelażu stalowym(inna ekipa) i następnie prawidłowe połączenie, szpachlowanie (uniflot) , itd. bez pierwszego białego malowania. w sumie około 130m2 skosów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba1r 18.03.2010 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Jeżeli dobrze wykonano stelaż i poddasze nie jest dość skąplikowane czyli wiele skosów, załamań, wolich oczek lub okien, okien dachowuch powyżej pięciu, koszy różnego typu, Brak będzie przeróbek po poprzedniej ekipie to można pokusić się o cenę od 24 złm2 przykęcenie płyt, zaszpachlowanie łączeń położenie drugiej warstwy szpachli na wkręty i łączenia przetarcie zagruntowanie,jeżeli to poddasze nie użytkowe i praca ma polegać na przykręceniu płyt na skosach to ktoś może powiedzieć, że wykona to taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glorius 21.03.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 a jakie ceny jak ze stelazem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekABC 21.03.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 cena z marca, pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert J 21.03.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 można pokusić się o cenę od 24 złm2 przykęcenie płyt, Wybacz ale jako wykonawca to chciałbym znaleźć inwestora który mi zapłaci takie pieniądze za przykręcenie i szpachlowanie. W Wielkopolsce ceny za taka usługę to około 16-18pln a za całość czyli ocieplenie ,izolacja, stelaż, płyta i szpachel to cena około 32pln/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba1r 22.03.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Dzięki za wyjaśnienie Robert J ale nie mam co wybaczać a tym bardziej gniewać to samo życie, prawda jest taka iż Inwestor korzysta z cen jakie mu odpowiadają i kieruje się zasadą wyboru, dla wykonawców jest to próg czasami nie do przeskoczenia jak mają robić coś bardzo dobrze szybko i jeszcz naprawdę tanio.Ktoś kto obecnie jest po powrocie z zagranicznych wojaży zrobi jeszcze taniej od tego co ja podałem a nawet pokuszę się, że przebił by zejściem z ceny twoją ofertę bo już spotykam się z takimi ofertami nawet na mazowieckim rynku co krzyczą o cenach 30złm2 na gotowo wełna po 8złm2 życzę powodzenia dla Inwestorów szukających okazii których przybywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laschlo 24.03.2010 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 . W Wielkopolsce ceny za taka usługę to około 16-18pln a za całość czyli ocieplenie ,izolacja, stelaż, płyta i szpachel to cena około 32pln/m2 32zł/m2 fajna cena.Ciekawe tylko,że jak szukałem niedawno firmy do ocieplenia(na gotowo) to rozbieżność cen była duża i zamykała się w przedziale od40 do70zł/m2 za całość.Owszem znalazłem telefonicznie ekipę gotową przystąpić do pracy od zaraz za 35zł/m2,ale po bliższej rozmowie i przedstawieniu przez nich kosztorysu zawierajacego wykaz wszystkich koniecznych prac cena ta urosła do prawie 60zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert J 24.03.2010 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Laschlo... bo mnie na forum jeszcze nie było, następnym razem daj znać jak nie dam rady samemu zrobić to chociaż o cenach pogadamy by nikt w rogi cie nie walnął. Jest jeszcze jedna możliwość, masz pogmatwany budynek wielokondygnacyjny. Praca rusztowania to już niezła suma, bo tanie nie są i amortyzacja nie mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laschlo 25.03.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Laschlo... bo mnie na forum jeszcze nie było, następnym razem daj znać jak nie dam rady samemu zrobić to chociaż o cenach pogadamy by nikt w rogi cie nie walnął. Jest jeszcze jedna możliwość, masz pogmatwany budynek wielokondygnacyjny. Praca rusztowania to już niezła suma, bo tanie nie są i amortyzacja nie mała. Czyli tak jak napisalem ,w ofercie 32 zl za m2 a jak dochodzi do konkretów to cena rośnie: a to ze względu na rodzaj dachu,a to...itd.Nie mozna więc ujednolicać ceny i podawać,że w wielkopolsce tyle.A tak poza tym to nie czuje żeby mnie ktos "w rogi walną".Firma,ktorej zleciłem ociepleni i zabudowy kg cenę podała dopiero po oględzinach budynku i zapoznaniu sie z planami zabudowy.Podczas prac nie doszła dodatkowo żadna pozycja do rozliczenia, co niestety często sie zdazał na innych budowach( zapomniałem doliczyć tego...,doszło to...,tego nie mozna bylo zrobić tak)Pracowali solidnie i fachowo,a przed rozpoczęciem prac zaciągnołem opini u poprzednich inwestorach.Ale skoro twierdzisz ,że za 32zł to ok,niedługo siostra zacznie wykończeniówke to napewno sie z tobą skontaktuje,byle nie okazalo sie tak jak napisałem wyżej: faktura,umowa,a to trzeba dodatkowo ... i cena znacznie wzrośnie.Moze prościej podawać,że cena zależy od... . pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert J 25.03.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Laschlo dlatego jak sie wczytasz w to co napisałem, znajdziesz tam cenę OKOŁO 32zl/m2 i tak jak mówisz cenę ustala się na budowie bo jak to będzie strych jak w oborze gdzie m2 sporo a praca lekka i przyjemna to cena spada, jak wiele utrudnień to cena rośnie. Ale średnia cena to 32. Jak znam matematykę to średnia bierze się z przedziału od 0 do 64;) tylko nie licz na te zero hehe, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts