Karolina3 18.03.2010 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Kończymy murować komin systemowy z dodatkowym kanałem wentylacyjnym i nie wiem w jaki sposób wymurować go ponad dachem na stronie producenta jest schemat tzn.komin wymurowany po całej długości z pustaków systemowych z wkładem i obmurowany klinkierem czy poprawnie= bezpiecznie będzie jeśli od przejścia przez połać dachu pominiemy pustaki systemowe i damy tyklo cegłę klinkierową z wkładem ceramicznym?czy ktoś z Was tak ma? http://www.schiedel.pl/uploads/pics/schemat_02.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 18.03.2010 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 coś mi się wydaje, że pustaki systemowe idą do końca i są tylko obudowane klinkierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina3 18.03.2010 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 czy ktos sie orientuje jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 19.03.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 komin przechodzi ci przecież w niedalekiej odległości od drewna, np. krokwie, i mialabym obawy aby pominąć pustaki systemowe i dać tylko klinkier! -poczytaj wypowiedzi FN- w dziale o kominkach, my mamy do samego końca obudowane systemowym pustakiem dodatkowo ocieplony wewnątrz i na to płyta GK- choć znawcy polecają bardziej tynk!! u nas nie za bardzo chciałam chlapać betonem ,po zatym uwzględniłam że jest dobrze opatulony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 19.03.2010 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 A czy to jakiś problem dołożyć te kilka pustaków systemowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trepcio 19.03.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Akurat się na tym znam, bo już parę ładnych lat sprzedaję systemy kominowe.Jedyna właściwa metoda, to puszczenie pustaków do samego końca i obłożenie ich klinkierem.Przy pominięciu pustaków systemowych można zapomnieć o jakiejkolwiek gwarancji. Wszelkie atesty i dopuszczenia też opiewają na KOMPLETNE systemy kominowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jks 25.11.2013 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Mamy na rynku kominy systemowe, ale jak wykończyc ten system, by służył na lata.Klinkier nie jest jedyną metodą. Tutaj masz skuteczny sposób na wykończenie kominów systemowych - gotowa obudowa komina http://fasadaplus.pl/wpisy/produkty/kominy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 25.11.2013 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Te filmiki i obudowy które oferujesz powinny się znależć w przyklejonym temacie pod tytułem: JAK ZEPSUĆ SOBIE CAŁY DOM NIEWIELKIM KOSZTEM A takie ładne te oryginalne kominy były... I te białe kratki do czarnego komina - masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jks 29.11.2013 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Te filmiki i obudowy które oferujesz powinny się znależć w przyklejonym temacie pod tytułem: JAK ZEPSUĆ SOBIE CAŁY DOM NIEWIELKIM KOSZTEM A takie ładne te oryginalne kominy były... I te białe kratki do czarnego komina - masakra Rzecz gustu, zawsze można wybrac inny materiał i kolor. Liczy się rozwiazanie. System konstrukcji obudowy nie ingeruje w konstrukcje komina, co powoduje, ze posiadacze systemowych kominów nie muszą się martwic utratą gwarancji. Poza tym niesie wiele innych korzysci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts