Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oberek czyli budowa wymarzonego domu.

Recommended Posts

Witam wszystkich zainteresowanych oraz przypadkowych gości! W tym dzienniku zamierzam uwiecznić wszelkie trudy, radości (oby było ich więcej) powstałe podczas budowy wymarzonego gniazdka dla mojej rodziny.

Na początku przedstawię inwestorów: Moja ukochana żona Justyna oraz ja-Kamil. Na razie jest nas skromna dwójka, ale w niedalekiej przyszłości pomiędzy stawianiem kolejnych ścian mam zamiar spłodzić potomka :D To tyle o nas, teraz kilka słów o projekcie i działce.

Jak zapewne zauważyliście zaczynamy budować Oberka z kilkoma zmianami. Przede wszystkim zamierzamy zrezygnować z kotłowni poniżej poziomu parteru. Wszystko ma znaleźć się na jednym poziomie ze względu na wysoki poziom wód gruntowych na naszej działce. Kolejna zmiana dotyczy garażu, który wylatuje z bryły budynku a w jego miejscu powstanie sypialnia oraz garderoba. Prawdopodobnie zrezygnujemy z balkonów, które wydają się niepraktycznym rozwiązaniem. To tyle zmian na obecną chwilę, ale życie wszystko zweryfikuje :) Budowę zaczynamy tej wiosny (gdzie ona się podziała?:x ), jak tylko gleba przyjmie tą wszystką wodę po śniegach. Mam nadzieję że po Wielkanocy koparka już zawita w celu ściągnięcia humusu :wink: To tyle słowem wstępu komentarze mile widziane w dziale komentarzy pod tym samym tematem :D Pozdrawiam wszystkich którzy do mnie zawitali!

• 2 years później...