Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wielkie wyzwanie

Recommended Posts

Więc: Budowę naszej Danieli rozpoczęliśmy w kwietniu 2007r. Przeżyliśmy lepsze i gorsze dni.

Na początku jak to zwykle bywa trzeba pospacerować od urzędu gminy, do wodociągów, energetyki, starostwa. po kolędzie trwajęcej około 7 miesięcy jest POZWOLENIE na budowę.

Uwaga w międzyczasie poszukać ekipy budowlanej. :wink:

Z wielkim trudem, ale znależliśmy ekipę :D . Miała być dobra, niedroga, szybka :p. Niestety okazało się, że to banda drogich nierobów, którzy nie mieli nawet szpadla :evil:

Ale ze względu na BUM budowlane dotrwaliśmy z nimi do stropu

Przybyli panowie od dachu. Tu można być zadowolonym :lol: wszystko poszło sprawnie, mimo wolich oczek.

w pażdzierniku weszli tynkarze. a z nimi problemy i nerwy. Niestety przyjeżdżali na budowę obficie zaopatrzeni w tanie wino :o co prawda ruszali się dość sprawnie, ale chyba dlatego, żebym ich nie wyczuła.

Największym zaskoczeniem było to jak za kierownicę wsiadł właściciel owej firmy najbardziej z nich podchmielony :o

Nawet pomyślałam,żeby poszukać kogoś innego do tynków bo ci chyba nie dojadą :roll:

Rano o dziwo :o oni w super humorkach przyjechali i do pracy :o

dokładnie 2 listopada pojechałam na budowę zobaczyć jak tam nasze tynki

o Kur....a wszystkie kontakty zatynkowane :o

Do debili dodzwonić się nie było można. Nawet nie wiem skąd oni byli :x

Całe szczęście, że elektryk kazał zrobić nam zdjęcia kabli na podstawie tego odkuliśmy wszystko niestety nie obyło się bez małych zniszczeń :(