Ew-ka 19.03.2010 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 mam pytanie do młodych rodziców ......mieszkając w bloku - jak zbezpieczaliscie wózek dla dziecka ? Kilka dni temu ukradziono wózek mojego wnuka sprzed drzwi mieszkania ( 3p. -klatka z wejściem na szyfr ) .... Młodzi kupują nowy ,ale jest strach przed kolejną kradzieżą .Na noc najpewniej bedą wprowadzać wózek do mieszkania ,ale jak zabezpieczać go w ciągu dnia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.03.2010 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Ewcia, może przypinać, tak jak sie przypina rowery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 19.03.2010 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Ewcia, może przypinać, tak jak sie przypina rowery? tak planują właśnie zrobić ,ale czy to powstrzyma takiego złodzieja ? przez tą kradzież Stas nie był na pogrzebie pra-dziadka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 19.03.2010 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 dodatkowo alarm rowerowy, lub taki: http://c8.asteroid.pl/a.swistak.pl/000/906/906327_1024.jpg Ew-ka ma wnuka? w życiu bym nie uwierzył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 19.03.2010 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 dodatkowo alarm rowerowy, lub taki: http://c8.asteroid.pl/a.swistak.pl/000/906/906327_1024.jpg a co to jest i gdzie to kupić i jak to działa ? Ew-ka ma wnuka? w życiu bym nie uwierzył... oj, ma Kapitanie i to takiego fajnego ,że niedługo go zje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 19.03.2010 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 a co to jest i gdzie to kupić i jak to działa ? wygooglałem, ale z tego co widzę alarmy rowerowe i im podobne działają pod wpływem wstrząsów, jakiegoś ruchu... tak więc należy się liczyć z tym, że nawet przypadkowe potrącenie roweru, wózka itp uaktywni syrenę. Ale co tam, mało to jeszcze popularne, więc i złodziejaszki sobie z istnienia takowego sprawy nie będą zdawać http://hitcenowy.pl/_Alarm_rowerowy_typ_CG_20_________-51551.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 19.03.2010 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 dzięki Tobie -Kapitanie - weszłam na allegro i tam znalazłam takie cóś http://www.allegro.pl/item950325058_lock_alarm_heavy_duty_0_7m_alarm_do_rowera.html http://www.allegro.pl/item957429699_alarm_uniwersalny_puig_do_jednosladow.html już przesłałam do syna ...... dziekuje za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 19.03.2010 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 a co to jest i gdzie to kupić i jak to działa ? wygooglałem, ale z tego co widzę alarmy rowerowe i im podobne działają pod wpływem wstrząsów, jakiegoś ruchu... tak więc należy się liczyć z tym, że nawet przypadkowe potrącenie roweru, wózka itp uaktywni syrenę. Ale co tam, mało to jeszcze popularne, więc i złodziejaszki sobie z istnienia takowego sprawy nie będą zdawać http://hitcenowy.pl/_Alarm_rowerowy_typ_CG_20_________-51551.html dzieki ,ale strona nie działa a w innych art niedostepny ...... może juz tego nie można kupić .....cena była przystepna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 19.03.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 ... może juz tego nie można kupić .....cena była przystepna to może tutaj? http://www.puig.pl/pozostale_akcesoria/prosty_alarm_motocyklowy-p1454.html tylko nie jestem pewien, czy to jest to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 20.03.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Ew-Ka, sie niech wyniosą na osiedle zamknięte albo kupią pittbulla nie no, żartuję. nie mają tzw" wózkarni" w piwnicy? my takie coś mieliśmy do przechowywania wózków, rowerów,etc a i motór sie znalazł ( CZ ) pozdrawiam. PS za kradzież wózka jaja bym obcinał. W ogóle za kradzież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 20.03.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 ... PS za kradzież wózka jaja bym obcinał. W ogóle za kradzież A właśnie niedawno mówili w TV o kradzieży wózka inwalidzkiego kolesiowi z porażeniem... jaja to za mało drogi Kolego Hej! ludziska, motóry czas wyciągać! Wiosna, ciepełko się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 20.03.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 ... PS za kradzież wózka jaja bym obcinał. W ogóle za kradzież A właśnie niedawno mówili w TV o kradzieży wózka inwalidzkiego kolesiowi z porażeniem... jaja to za mało drogi Kolego Hej! ludziska, motóry czas wyciągać! Wiosna, ciepełko się robi Też bym pojechała na motorku Mojemu synowi ukradli z garażu wzmacniacz, perkusję i inne drobiazgi. Czy tych wózków, taczek, okien to my czasem nie kupujemy. Dla kogoś to kradną. Tylko dla kogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 20.03.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 ...Czy tych wózków, taczek, okien to my czasem nie kupujemy. Dla kogoś to kradną. Tylko dla kogo? Dla mnie jest oczywistym, że po zakupy udaję się do sklepu. Odbyłem kiedyś dłuuugą rozmowę z sąsiadką, której nagminnie kradli oryginalne kołpaki z nowego Passata. A ona nagminnie jeździła na giełdę, kupując oryginalne za pół ceny (być może kupując swoje własne). Nie mówiąc o masowych ogłoszeniach typu "panel do radia samochodowego typ: xxx". Tyle w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 21.03.2010 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 mam pytanie do młodych rodziców ......mieszkając w bloku - jak zbezpieczaliscie wózek dla dziecka ? Kilka dni temu ukradziono wózek mojego wnuka sprzed drzwi mieszkania ( 3p. -klatka z wejściem na szyfr ) .... Młodzi kupują nowy ,ale jest strach przed kolejną kradzieżą . Na noc najpewniej bedą wprowadzać wózek do mieszkania ,ale jak zabezpieczać go w ciągu dnia ? Lepiej wózka w ogóle nie trzymać na klatce. Może na równi z obawa przed kradzieżą jak i z szacunku do współużytkowników korytarza. No chyba, że sąsiedzi nie mają nic przeciw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 21.03.2010 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Ew-Ka, sie niech wyniosą na osiedle zamknięte albo kupią pittbulla nie no, żartuję. nie mają tzw" wózkarni" w piwnicy? my takie coś mieliśmy do przechowywania wózków, rowerów,etc a i motór sie znalazł ( CZ ) mieszkaja na osiedlu strzeżonym przez firme ochroniarską ,wejście na klatke jest na kod , na klatce są kamery ....tylko w nich nie było taśmy wózkarni ani piwnicy nie maja -niestety Syn skierował pismo do administratora budynku prosząc o wyjasnienie fikcyjnego monitoringu za który przecież sa pobierane opłaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 21.03.2010 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 mam pytanie do młodych rodziców ......mieszkając w bloku - jak zbezpieczaliscie wózek dla dziecka ? Kilka dni temu ukradziono wózek mojego wnuka sprzed drzwi mieszkania ( 3p. -klatka z wejściem na szyfr ) .... Młodzi kupują nowy ,ale jest strach przed kolejną kradzieżą . Na noc najpewniej bedą wprowadzać wózek do mieszkania ,ale jak zabezpieczać go w ciągu dnia ? Lepiej wózka w ogóle nie trzymać na klatce. Może na równi z obawa przed kradzieżą jak i z szacunku do współużytkowników korytarza. No chyba, że sąsiedzi nie mają nic przeciw. może to i nie jest fajne ,ale mieszkają jako ostatni na klatce i nikt koło nich nie przechodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts