Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

baterie Tres

Jaroma

Recommended Posts

Codziennie od 2 lat mam stycznośc z około 300 takimi bateriami w hotelu ( różne i wannowe i umywalkowe i prysznicowe) jak na taką ilośc i okres miałem może ze 2 lub 3 razy małe problemy- ktos za silnie pociągną rączkę i trzeba było dokręcać- tak więc jak widzisz nic poważnego ) - jedna wada ( zreszta także tej firmy baterie mam w domu ) to jeżeli chcesz nastawić precyzyjnie poziom natężenie wody to musisz się trochę przyłożyć - wtedy używasz dwóch rąk ) . Inaczej mówiąc jedną ręką to otwierasz na maxa a dopiero dwoma zmniejszych do odpowiedniego poziomu - jeżeli chodzi o oszczędność wody to raczej nie polecam ale jeżeli chodzi o awaryjnośc to wszystko jak najbardziej ok.

• 1 year później...
  • 2 weeks później...
  • 1 year później...
  • 2 months później...

Czesc, kupuje wlasnie Max Tresa do lazienki cala serie. Beda to baterie typu laska - nie mylic z laseczką :) . Nazwa stad ze przypomija odwrócona laskę - kto ma bedzie wiedzial o co hcodzi - takie odwrocone J.

Ale rodzi mi sie wwtpliwosc co do baterii bidetowej - czy taka bedzie praktyczna, czy lepiej wziac zwyklego, prostego Max Tresa. Podzielcie sie swoimi doswiadczeniami, moze ktos ma innej firmy te "laski" - jak sie sprawują ???

pzdr

My mamy Tres Maxx od roku - prysznic, wanna i umywalka, takie baterie a pałeczką - są super, swietnie wyglądają, dobrze sie myją (chrom błysk) i swietnie działają. Szczególnie podoba mi sie słuchawka prysznicowa - dobrze leci z niej woda, nie rozpryskuje się. Kupiłabym jeszcze raz mimo,że droga. Na dole mam matowe Deante, bateria OK, ale ten mat sie nie sprawdza - wiecznie brudny nawet po umyciu - ciągle widać jakies plamy. To samo mam z przyciskiem do sedesu. Ten w macie wiecznie zaplamiony, widac paluchy, ten w chromie błyszczącym czysciutki i bez śladów palców.

• 6 years później...

Witam. Niestety stałam się właścicielką hiszpańskich baterii TRES serii Tres-Retro. Jestem załamana ich jakością- kupiłam cztery baterie- każda ma jakieś uszkodzenia na powłoce chromowanej- hiszpański szajs.

Dwie mają uszkodzenia mechaniczne powłoki chromowanej, trzecia ma rdzawe plamy pod warstwą chromu, a czwarta nie jest dokładnie pokryta chromem i można zdrapać tę cienką warstwę paznokciem , aż do metalu!!!

Łącznie kosztowały mnie one około czterech tysięcy złotych, a jakość gorsz od tych za 30 zł/szt. Dlaczego ludzie nie piszą o tym na forum??

Wcześniej szukałam informacji - i były same pochwały . ODRADZAM!!! Teraz będę reklamować- zobaczę z jakim skutkiem. Jestem załamana....

Witam. Niestety stałam się właścicielką hiszpańskich baterii TRES serii Tres-Retro. Jestem załamana ich jakością- kupiłam cztery baterie- każda ma jakieś uszkodzenia na powłoce chromowanej- hiszpański szajs.

Dwie mają uszkodzenia mechaniczne powłoki chromowanej, trzecia ma rdzawe plamy pod warstwą chromu, a czwarta nie jest dokładnie pokryta chromem i można zdrapać tę cienką warstwę paznokciem , aż do metalu!!!

Łącznie kosztowały mnie one około czterech tysięcy złotych, a jakość gorsz od tych za 30 zł/szt. Dlaczego ludzie nie piszą o tym na forum??

Wcześniej szukałam informacji - i były same pochwały . ODRADZAM!!! Teraz będę reklamować- zobaczę z jakim skutkiem. Jestem załamana....

z opisu sądząc to raczej towar z odrzutu i powinien być za pół normalnej ceny

raczej wina sprzedawcy a nie producenta

koniecznie reklamuj a jak kupione pośrednio ( internet ) to oddaj i po sprawie

ja ma Tres baterię umywalkową i zestaw prysznicowy z głowicą termostatyczną od 3 lat i stan idealny

Spojrzałem te baterie Tres i są dość drogie. Przeciętnie nawet droższe niż Roca, a porównując design to myślę, że z hiszpańskich baterii bliższa mi jest właśnie Roca. Chociaż obie firmy idą w podobnym kierunku w projektach baterii, Tres nie widziałem by miał w ofercie taką różnorodność. Natomiast w Roca też sobie wzięli do serca oszczędzanie wody, w wielu bateriach montują systemy click czy cold start.

• 4 months później...
z opisu sądząc to raczej towar z odrzutu i powinien być za pół normalnej ceny

raczej wina sprzedawcy a nie producenta

koniecznie reklamuj a jak kupione pośrednio ( internet ) to oddaj i po sprawie

ja ma Tres baterię umywalkową i zestaw prysznicowy z głowicą termostatyczną od 3 lat i stan idealny

Piotrek- wybacz ale PRODUKT to zawsze wina/zasługa producenta! Sprzedawca tylko sprzedaje towar który znalazł się na rynku.

PODSUMUWUJĄC - wyszło to z fabryki TRESA i z winy braku kontroli jakości- znalazło się na rynku- WSTYD!!!

Więc teoretycznie, taki szajs może znaleźć się u każdego z Was. Dlatego ODRADZAM!

Kupowałam w sklepie z armaturą. REKLAMOWAŁAM. Dzisiaj, po 6 miesiącach nadal nie przysłano mi wszystkiego.

Do dupy jest przedstawiciel handlowy dowożący towar do sklepu- pewnie zebrał same reklamacje i chciał mi to wcisnąć (POLAK potrafi).

Mam tylko nadzieję, że po podłączeniu nie będą przeciekać- wszystko jeszcze przedemną...

• 2 years później...

Drodzy,

Jeśli piszę offtopic to prośba o przeniesienie do odpowiedniego wątku.

Mam problem z baterią Tres Loft podtynkową. Wypada mi z baterii regulator, który przełącza wodę pomiędzy deczownicą a baterią. załączam zdjęcietres.jpg

zawsze udawało się włożyć i działało, a tym razem nie ma szans! Próbowałem już wszystkiego. Czy mieliście też taki problem? Prośba o pomoc.

z góry dzięki!!

jac