farka 19.03.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Witam, czy mogę już sadzić do gruntu nasiona chmielu? Czy za wcześnie? Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egry 19.03.2010 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Ja oczywiście nie wiem kiedy się sadzi nasiona chmielu, ale np. na stronie PNOS, podają, że nasiona wysiewa się pod osłonami II-III, a potem wysadza się te rośliny uzyskane z nasion w V-VI (znaczy sie roślina lubi ciepło). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 19.03.2010 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 wysiałam chmiel.... ale na ... takie krążki, które pod wpływem wody "pulchnieją" i potem mam nadzieję je wysadzić do gruntu gdzieś w maju 9tak było zresztą napisane na torebce z nasionami) jeśli rzeczone nasionka wykiełkują - ze trzy już, już.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 22.03.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 W zeszłym roku wysiewałam chmiel wg przepisu na opakowaniu do doniczek jakoś w marcu. Robiłam to na dworze. To co wsiałam do doniczek strasznie liche było chociaż dmuchałam i chuchałam. To co wiatr sam mi zaniósł na rabatę i samo się zasiało miało po 5m długości... W tym roku od razu do gruntu zasieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 24.03.2010 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Farka, jeśli zaglądasz: wysiej te nasiona do gruntu - nie wiem czy nie zmarzną w przypadku ew. przymrozków , może poczekaj jeszcze ze dwa tygodnie... bo te siane przeze mnie no cóż, chyba musze kupić inne nasionka - nie wyglądają na dorodne (prawdę mówiąc, w ogóle nie wygladają) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts