YEYO 27.01.2004 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Wygląda na to że na adresy mailowe uczestników Forum wysyłane są pliki z wirusami. Worm.Mydoom i Worm.Dumaru oraz Worm.Novarg więcej http://www.mks.com.pl. Wykrywane są przez programy z najnowszymi bazami danych o wirusach. Proszę o informacje od osób które dostały dziwne maile z tematami w stylu np. Test, Hello, Elene. Nie należy otwierać załączników !!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 27.01.2004 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Chyba dostałem coś takiego w ostatnią sobotę lub niedzielę Temat chyba Elene. Ale bez otwierania załącznika poszło w ....las . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.01.2004 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Dostałem nie dawno taki prezent, ale mam nowe zbezpieczenie Ad-aware 6 core application i może pomoże, teraz skanuję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 27.01.2004 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Dostałem nie dawno taki prezent, ale mam nowe zbezpieczenie Ad-aware 6 core application i może pomoże, teraz skanuję.... To zabezpiecznie mi nie pomogło dalej siedzą te skur....ny. I co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 27.01.2004 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 A co to za wirusy? Straciłem coś nie otwierając załącznika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 27.01.2004 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Przeczytajcie na http://www.mks.com.pl. Tam są opisy wirusów i skaner online. Mik99 odezwij się na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 27.01.2004 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 mks skanuje, ale nie mogę ich usunąć. trzeba pokombinować w nortonie myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc 27.01.2004 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 I tak wszystkich nas zjedza robaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 27.01.2004 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 I tak wszystkich nas zjedza robaki Ciebie pierwszego Gościu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 27.01.2004 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 yeyo mistrzem jest , ale jeszcze sprawdzę, na wszelki wypadek, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 27.01.2004 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Witam, dostałam hello i jeszcze jakieś inne dziwadło (przypadkowa zbieranina drukowanych liter. Poszło precz. A jak nie otworzyłam załaczników, to się nie rozpanoszą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 27.01.2004 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Jak nie otworzysz to nie rozpanoszą się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 27.01.2004 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Uff, to dobrze Będę spać spokojniej. Dzięki yeyo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 28.01.2004 01:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Ja dostałem od Jeziera taki "Teścik" (21 stycznia 2004 10:25) . Oczywiście wcale go nie winiłem, bo po co chłop miałby sobie reputację niszczyć na forum a mój NAV tylko wygenerował komunikat : "Norton AntiVirus removed the attachment: koaxilkanri_exe. The attachment was infected with the W32.Beagle.A@mm virus." i go skasował. Wszystkim zainfekofanym użytkownikom proponuję zainstalować jakąkolwiek wersję NAV, ściągnąc Up-to-date definicje i po problemie. Ja używam komputera w pracy, takiego do którego ma dostęp około 16 osób, i ma dwa trojany (od dwóch dni) z którymi nie mogę sobie poradzić (download.trojan i jeszcze jakiś). Są nieszkodliwe ale co jakiś czas NAV daje znać, że istnieją ale poradzić sobie z nimi nie może . Załapaliśmy je bo jakiś debil (tak muszę napisać) wyłączył NAV tłumacząc się bo po co ma chodzić. Teraz mamy problem i w lajbliższym czasie trzeba będzie coś z tym zrobić. Acha skaner antyvirusowy Wirtualnej Polski niewychwycił jego . Co za cieńkie zabezpieczenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 28.01.2004 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Forumowicze przemili !!! A co - Windowsów sie uzywa ? W robocie OK, bo kazali uzywac, ale w domu tego g.... uzywac z wlasnej woli ?? (abstrahujac od tego, legalne czy nie ) Przejsc na linuksa albo co i wirusy mi moga naskoczyc hej - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 28.01.2004 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Dostalismy wzystkie wymienione. Wyrzucone bez otwierania. Skaner wczoraj chodził. dzisiaj jeszcze raz puszczę na obydwóch kompach. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 28.01.2004 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Ja już wczoraj zdążyłem otrzymać maila z pewnego serwera, że mój mail do osoby X zawierał wirusa. Pana X nie znam, żadnego maila nie wysyłałem, czyli komuś wirus wysłał maila podając mnie jako nadawcę. Adresy nadawcy i odbiorcy bierze z książki adresowej danego komutera. Nie zdziwcie się, jak ktoś obcy was zwymyśla (a może jeszcze gorzej) za podsyłanie wirusów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 28.01.2004 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Forumowicze przemili !!! A co - Windowsów sie uzywa ? W robocie OK, bo kazali uzywac, ale w domu tego g.... uzywac z wlasnej woli ?? (abstrahujac od tego, legalne czy nie ) Przejsc na linuksa albo co i wirusy mi moga naskoczyc hej - Krzysiek Ten wątek nie miał na celu pokazywanie który system jest lepszy i dlaczego. A to co piszesz że linux jest bezpieczny to kompletna bzdura ! To że większość wirusów powstaje dla Windozy nie oznacza że linux jest bezpieczniejszy. W przypadku domowych użytkowników zainstalowanie linuxa bez odpowiedniej i to zaawansowanej (ręcznej) konfiguracji czyni taki komputerek niemowlakiem i to nawet bez pieluszki. Bogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.01.2004 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Dostałam , wywaliłam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 28.01.2004 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Próbowałem wysłąć maila do admina i dostałem zwrotkę z wirusem. UWAGA! Prawdopodobnie serwery Forum są zarażone! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts