Wowka 30.01.2004 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2004 Majka - posiadanie okna podglądu w Outlook-u otwieranego automatycznie podczas inicjacji programu - to tak jakbyś codziennie zimą biegała boso do sklepu - przeziębienie pewne...... Okno podgladu to "fajna" rzecz ale tylko wtedy gdy jesteś pewna w 100% bezpieczeństwa otrzymywanej korespondencji lub zainstalowanych zabezpieczeń. A w 100% pewnym nie można byc niestety niczego.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 30.01.2004 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2004 O.K. Ubrałam buty. Trochę to utrudnia pracę, ale jak mówisz To co z tym skanerem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 30.01.2004 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2004 MKS-vir jest na bieżąco aktualizowany. Ale czy masz najnowszą wersję? Praktycznie należałoby codziennie ściągać aktualizacje z netu. I mieć aktywny monitor antywirusowy. Niemniej zawsze jest prawdopodobieństwo, że dany skaner (nie tylko Mks) nie ma jeszcze "szczepionki" na danego, najnowszego virusa.... . Może wysłać komunikat, że dany plik mu się nie podoba ale pewności nie ma. To tak jak z grzybami. Wiele pokoleń ludzi wyginęło zanim człowiek nauczył się odróżniać sromotnika od borowika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 30.01.2004 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2004 Wowka powiedziałeś "A" to i powiedz "B" w jaki sposób i kiedy wirus uaktywni się bez bez otwierania załącznika w programie Outlook ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 31.01.2004 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2004 ja też dostaję dziwne e-maile ale mój program anty go wyłapuje na szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 31.01.2004 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2004 Dziś dostałam W32.Novarq.A. Antywirus wyłapał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 31.01.2004 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2004 Od około dwóch tygodni nie mogę się połączyć z Update Nortona. Czy to oznacza, że mam robala??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 31.01.2004 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2004 Od około dwóch tygodni nie mogę się połączyć z Update Nortona. Czy to oznacza, że mam robala??? Update Nortona działa, potwierdzam (ostatnio nawet częściej niż zwykle maja aktualizację bazy wirusów, wiadomo dlaczego...) może masz przeterminowaną subskrypcję Aktualizacji ? albo pecha robala? w tej sytuacji nie sądzę... ale mogę się mylić poszykaj robala innym programem, ja NIGDY nie zadawalam się wynikami skanowania i zabezpieczeniem przez jeden program pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 31.01.2004 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2004 Subskrypcja jak najbardziej aktualna! Moje obawy biorą się stąd, że ponoć robal uniemożliwia połączenie z serwerami firm antywirusowych w celu pobrania update- tak przynajmniej bębnili w TV... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 31.01.2004 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2004 Grzegorz63, czytałem w piątek u Symanteca, że któryś z ostatnich robaków próbuje wyłączać (po uaktywnieniu oczywiście) działanie funkcji ochronnych kilkunastu najbardziej popularnych programów antywirusowych. Nie doczytałem do końca a teraz nie mogę tego znaleźć, więc być może Twoje kłopoty z LiveUpdate są tym spowodowane. W zasadzie jednak, skoro sam program działa, to raczej coś innego jest na rzeczy. Spróbój go może przeinstalować. Ale zanim to zrobisz ściągnij uaktualnienia do NAV-a ręcznie: http://www.symantec.com/avcenter/download/pages/US-N95.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 31.01.2004 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2004 Grzegorz63, ckwadrat: Potwierdzam, wyczytałam na stronie Sophosa, że mydoomB blokuje połączenia ze stronami z programami antywirusowymi. Szczegóły i lista stron:www.sophos.com/virusinfo/analyses/w32mydoomb.htm[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 31.01.2004 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2004 ... Forum Muratora wygląda na bezpieczne bo nie można ani podejrzeć źródła (kodu strony www, w ktorym adresy mailowe leżą jak na tacy) ani zapisać stron do przetwarzania offline... ckwadrat i tutaj jesteś w błędzie. 1. Kliknij na stronie prawym przyciskiem myszki i wybierz "pokaż źródlo" i co ... Następnie pokazało ci się źródło strony w notatniku. Wybierz edycja i znajdź, wpisz "mailto:" i ... jak na tacy masz wszystkich adresy internetowe. 2. Będąc on line na Forum wybierz plik/zapisz jako/ w "Zapisz jako typ:" zmień na"archiwu sieci web" i co ... można zapisać stronę aby ją przeglądać off line. Tak dla ciekawostki to w taki sposób piszę odpowiedzi na tematy. Dobra, to konkretne pytania: 1. czy skaner mks-vir go znajdzie? 2. mam zamknąc okno podgladu w outlooku? Majka Co się tyczy MKS Vira to z najnowszą bazą virusów powinien sobie poradzić ale jak go wyłączysz (lub inny program antivirusowy) to zamykanie okna podglądu w outlooku nic Ci nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 01.02.2004 03:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2004 Kochani czy, nie lepiej usunać chwasty przez tryb awaryjny, do końca?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 01.02.2004 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2004 Milczę bo tylu fachowców się narobiło, że wyobraźnia Spielberga się chowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 02.02.2004 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 Kazdy fachowiec madry po szkodzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 10.02.2004 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Dzisiaj kolejny raz dostałem "liścik" i NAV wygenerował tak wiadomość:Norton AntiVirus removed the attachment: document.zip.The attachment was infected with the W32.Mydoom.A@mm virus.Radzę zabezpieczcie Wasze komputery (WINDOWSY) jakimś dobrym programem antyvirusowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 10.02.2004 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 A ja chciałabym bardzo podzękować Yeyo za skuteczną reanimację mojego komputera. Wielkie dzięki Yeyo jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaja_ 10.02.2004 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Jeżeli podejrzewacie lub jesteście pewni że jesteście "szcześliwymi" posiadaczami wirusa MyDoom A lub B to możecie użyć narzędzia do jego usunięcia wydanego przez producenta Windows-ów. Załatwia on sprawę tylko i wyłącznie wirusa MyDoom !Oto linkiopis narzędzia na stronie:http://windows2003.pl/files.aspx?id=243bezpośredni link do pobrania pliku:http://download.microsoft.com/download/f/a/7/fa7ff57d-edba-4836-bb03-499bc72aa5ba/DoomCln-KB836528-v2-ENU.EXE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 10.02.2004 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Ja przeszukałam system i nie tylko różnymi programi anty i nadal mam jakiegoś dialera, który uruchamia mi stronę xxx. Macie jakiś pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 10.02.2004 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 magi - zobacz co masz w autostarcie. Ewentualnie zajrzyj do mój komputer dodaj/usuń programy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts